Laidos „Stop juosta“ kūrėjai siūlo geriau pažinti Kauną | kl.lt

LAIDOS „STOP JUOSTA“ KŪRĖJAI SIŪLO GERIAU PAŽINTI KAUNĄ

  • 1

Šios savaitės laidos „Stop juosta“ maršrutas nr. 105 – Kaunas. „Laumė“, „Orbita“, „Vakaras“ ir „Spurginė“. Šio maršruto veikėjai: architektai Rymantė Gudienė ir Antanas Tarnauskas, poetai Gintaras Patackas ir Tautvyda Marcinkevičiūtė, dainininkė Nijolė Tallat-Kelpšaitė bei VDU istorikas doc. dr. Kastytis Antanaitis.

Nemažai Laisvės alėjos restoranų ir kavinių sovietmečiu tęsė tarpukario tradicijas, tačiau kūrėsi ir naujos traukos vietos. Vienose kavinėse rinkdavosi maištingas jaunimas, o kitose skambėjo nauji šlageriai.

Žymi estrados dainininkė Nijolė Tallat-Kelpšaite dainavo „Tulpėje“. Sužinosite, kodėl Nijolė dėl savo aprangos gavo barti, taip pat iš arčiau susipažinsite su to meto žvaigždžių atlyginimais.

Aplankysime buvusios legendinės kavinės „Laumė“ vietą. Susipažinsime su „lauminiais“ – Laisvės alėjos veidais, poetais Gintaru Patacku bei Tautvyda Marcinkevičiūte, kurie papasakos, kaip kava ir vynas šioje kavinėje liedavosi laisvai. Taip pat sužinosite kaip vengriškai –  „Į sveikatą“ ir jūsų lauks ekskliuzyviniai kadrai iš „lauminių“ gyvenimo.

 

 

Keliausime ir į Legendinę „Orbitą“, kurios naktiniame klube buvo šokamas „striptizas“, o šokių programą atlikdavo Borisas Moisejevas. Šokti taip pat kvies „Vakaras“ (buvęs „Versalis“). Sužinosite, kokiam garsiam lietuvių diplomatui restorano lankytojos skelbė rinkliavą batams. Apie restoraną taip pat papasakos „Versalio“ akcininkų Povilo ir Vandos Tarnauskų anūkas architektas Antanas Tarnauskas.

Prie maršruto jungsis ir architektė Rymantė Gudienė, su kuria keliausime į jos pirmąjį, studentišką, bet aukštai vertintą kūrybinį „kūdikį“ – vienintelę išlikusią ir išsaugojusią sovietmečio interjerą, kavinę „Spurginė“. Laidos pabaigoje – saldžios žiūrovų siųstos nuotraukos iš kavinės „Tulpė“ ir asmeninės istorijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

R.

Žiūrėjau praeitą laida. Įdomu daug ką prisiminti, pamatyti. Kažkaip per daug visko prabėgom...Net ir operatorius atrodo blaškosi į visas puses filmuodamas. Man įdomiau būtų žiūrėti labiau nuoseklų pasakojimą, kuriame būtų mažiau bereikšmių detalių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS