Lietuva – tarptautiniame Heidelbergo teatro festivalyje | kl.lt

LIETUVA – TARPTAUTINIAME HEIDELBERGO TEATRO FESTIVALYJE

  • 0

Lietuva kaip šalis viešnia dalyvauja tarptautiniame teatro festivalyje „Stückemarkt“, balandžio 30–gegužės 9 dienomis vyksiančiame Heidelberge (Vokietija).

Kaip praneša Kultūros ministerija, iš praėjusių į šiuos metus perkeltas festivalis sumažino numatytąją programą ir ją visą perkėlė į virtualią erdvę. Todėl iš penkių planuotų lietuvių spektaklių festivalyje bus parodyti tik du. 

Gegužės 2 d. bus rodoma Vaivos Grainytės, Linos Lapelytės ir Rugilės Barzdžiukaitės opera „Geros dienos!“ (VšĮ „Operomanija“), gegužės 8 d. – Aido Giniočio režisuotos biografinės improvizacijos „Lietaus žemė“ (teatras „Atviras ratas“). Po jų numatyti pokalbiai su abiejų spektaklių kūrybinėmis komandomis.

Prieš spektaklį „Lietaus žemė“ tą pačią dieną pokalbiui apie šiandienį Lietuvos teatrą platformos „Zoom“ tiesioginėje transliacijoje susitiks režisierius A. Giniotis, dramaturgė Gabrielė Labanauskaitė ir „Operomanijos“ vadovė bei prodiuserė Ana Ablamonova.

Per Heidelbergo teatro festivalį kasmet organizuojamas ir pjesių autorių konkursas. Šiemet jame dalyvauja trys pjesės iš Lietuvos: sceniniuose skaitymuose vokiečių aktoriai publikai pristatys Ievos Stundžytės „identify“, Mato Vildžiaus „Mamos sūnus“ ir G. Labanauskaitės „NT Drama“, o skaitymus palydės pokalbiai su jų autoriais.

Lietuvos programą tarptautiniame teatro festivalyje „Stückemarkt“ parengė Vilniaus miesto teatro „Atviras ratas“ projektų vadovė Giedrė Liugaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS