Lietuvių fotografija keliauja į Pietų pusrutulį | kl.lt

LIETUVIŲ FOTOGRAFIJA KELIAUJA Į PIETŲ PUSRUTULĮ

  • 0

Gegužės 2-10 dienomis Sidnėjaus rotušėje „Head On" festival metu bus rodoma nuolatinė lietuvių fotografų darbų projekcija, kurioje bus rodomi Mindaugo Kavaliausko, Edžio Jurčio ir Donato Stankevičiaus darbai iš serijų (atitinkamai) "travel'AIR", "Keltas" ir "Seni vairuotojai". "Head On" fotografijos festivalis, apjungiantis kelis šimtus renginių, žiniasklaidos tituluojamas vienu didžiausių festivalių Australijoje.

Gegužės 31 d. Auklando fotografijos festivalyje (Naujoji Zelandija) atsidarys Lietuvių minėtų  lietuvių autorių fotografijos parod, veiksianti iki birželio 17 d.

Auklando fotografijos festivalio direktorė Julia Durkin pakvietė fotografą Mindaugą Kavaliauską jos rengiamame festivalyje Naujojoje Zelandijoje rodyti „travel‘AIR“ serijos fotografijų parodą. Pasak jos, serija "travel'AIR" apie šiuolaikines keliones lėktuvu - tiksli naujazelandiečių gyvenimo būdo vizualizacija, kurioje "kiviai" kasdienybėje keliauja iš savo atokios šalies, atlikdami visus kelionės lėktuvu ritualus.

M. Kavaliauskas, taip pat būdamas ir kuratoriumi, kartu su savimi pakvietė ir keletą bičiulių – Edį Jurčį ir Donatą Stankevičių, kurių bendras darbų ansamblis sukurs fietuvių fotografijos parodą atokiame pasaulio kampelyje. Teminiu požiūriu parodą apjungs judėjimo motyvas, sujungdamas keliones oru, vandeniu ir žeme.

E. Jurčys – klaipėdietis, dabar gyvenantis Portlande, Oregone. Jo serija "Keltas“, kurią 2006 m. festivalio "KAUNAS PHOTO" žiūrovai išrinko geriausia paroda, kontempliuoja keliautojų laiką, praleistą trumpus atstumus plaukiančiuose keltuose. Fotografijos vaizduoja atmosferas ir laukimo formas, kuriose susitinka žingeidumas ir nekantrumas, nuotykis ir intymumas.

D. Stankevičius serijoje „Seni vairuotojai“ tyrinėja gyvenimo trukmės judėjimo fenomeną. Fotografijų herojai – pusamžio ir ilgesnį vairavimo stažą turintys vairuotojai fotografuojami jų komforto zonoje – savo automobilyje, grįžę namo, pažįstamoje aplinkoje, nors ir gaubiamoje nakties šydu. Šis darbas tai tarsi atspindi saugią kelionę namo, ir metaforiškai užbaigia Lietuvos fotografijos tolimos kelionės į pietų pusrutulio fotografijos festivalius motyvą.

Lietuvių fotografijos parodą galite pasižiūrėti čia.

GALERIJA

  • Lietuvių fotografija keliauja į Pietų pusrutulį
  • Lietuvių fotografija keliauja į Pietų pusrutulį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS