Lietuvos liaudies buities muziejus vadinsis Lietuvos etnografijos muziejumi | kl.lt

LIETUVOS LIAUDIES BUITIES MUZIEJUS VADINSIS LIETUVOS ETNOGRAFIJOS MUZIEJUMI

  • 2

Kultūros ministro Simono Kairio įsakymu Rumšiškėse esančio Lietuvos liaudies buities muziejaus pavadinimas keičiamas į Lietuvos etnografijos muziejaus, pirmadienį pranešė Kultūros ministerija.

„Kultūros ministerijos ir muziejaus darbuotojų požiūris sutapo, kad senasis pavadinimas nebeatitinka šio amžiaus vertybių, požiūrio, naujų muziejaus veiklų, giliau pristatančių gyvąją tautos istoriją ir papročius“, – pranešime spaudai cituojamas kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

Pasak viceministro, naujasis pavadinimas, kurį išrinko patys muziejaus darbuotojai, yra glaustesnis ir tiksliau nusakantis muziejaus ekspozicijų, esamų muziejinių vertybių rinkinių ir veiklų turinį.

Naujasis muziejaus pavadinimas įsigalios jį užregistravus Juridinių asmenų registre, kultūros ministro įsakymu atitinkamai pakeisti ir muziejaus nuostatai.

Muziejus prie Rumšiškių buvo įkurtas 1966 metais, lankytojams jis atvertas 1974 metais. Pasak pranešimo, tai vienas didžiausių pagal plotą etnografijos muziejų po atviru dangumi Europoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

asas

reikia babkiu praplauti kelis milijonus

kas iš to ploto

vieni laukai, Tokie mažesni muziejai pritraukia tuo kad kiekvienoje troboje kažkas vyksta. Ir gaminių galima nusipirkt. LLBM atidarė komunistų pirmasis Griškevičius. Gal dėl to pavadinimas netinka?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS