LNOBT išrinkti geriausi metų solistai | kl.lt

LNOBT IŠRINKTI GERIAUSI METŲ SOLISTAI

  • 0

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras tęsia tryliktus metus gyvuojančią tradiciją išrinkti ir apdovanoti geriausius metų operos ir baleto solistus. Jau išrinkti keturi 2014-ųjų laureatai – Metų operos solistas ir Metų baleto solistas bei operos ir baleto Viltys. Šįmet tradicija atsinaujino – prizų steigėjai yra privatūs asmenys, o apdovanojimų ceremonija po keleto metų pertraukos vėl grįžta į Naujametį vakarą.

Metų operos solistės apdovanojimą šiais metais pelnė sopranas Joana Gedmintaitė už Rozinos vaidmenį Gioachino Rossini operoje „Sevilijos kirpėjas“ (2014 metų premjera) ir įspūdingą Violetos vaidmens debiutą Giuseppe’s Verdi operoje „Traviata“.

Piniginę premiją šiam apdovanojimui įsteigė p. Nerija Kasparienė, šitaip įprasmindama savo vyro, žurnalisto, ilgamečio „Amerikos balso“ bendradarbio Romo Kasparo atminimą.

Metų baleto soliste išrinkta Kristina Gudžiūnaitė už Auroros vaidmenį Piotro Čaikovskio balete „Miegančioji gražuolė“ (choreografija Mariaus Petipa), Mari balete „Spragtukas“ (chor. Krzysztofas Pastoras, 2014 metų premjera) ir Gerdą balete „Sniego karalienė“ pagal Sergejaus Prokofjevo muziką (chor. Michaelas Corderis, 2014 metų premjera).

Šio apdovanojimo steigėja – ilgametė LNOBT baleto trupės rėmėja p. Raminta Kuprevičienė.

Metų operos vilties apdovanojimą pelnė tenoras Tomas Pavilionis už Korneto vaidmenį to paties pavadinimo Onutės Narbutaitės operoje (2014 metų premjera), Grafo Almavivos vaidmenį „Sevilijos kirpėjuje“ ir ryškų debiutą Alfredo vaidmeniu „Traviatoje“.

Metų baleto vilties premija skirta Stanislavui Semianiurai, sukūrusiam įsimintiną Dezirė vaidmenį balete „Miegančioji gražuolė“, Princo vaidmenį „Spragtuke“ bei parengusiam Kajaus vaidmenį vienoje iš baleto „Sniego karalienė“ premjerų.

Operos ir baleto Vilčių apdovanojimų premijas įsteigė p. Raimundas Petrauskas.

Iškilminga laureatų apdovanojimo ceremonija vyks gruodžio 31 d. – per Naujųjų metų Gala koncertą.

GALERIJA

  • LNOBT išrinkti geriausi metų solistai
  • LNOBT išrinkti geriausi metų solistai
  • LNOBT išrinkti geriausi metų solistai
  • LNOBT išrinkti geriausi metų solistai
  • LNOBT išrinkti geriausi metų solistai
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS