Menininkas A. Raila švenčia savo 60 metų jubiliejų | kl.lt

MENININKAS A. RAILA ŠVENČIA SAVO 60 METŲ JUBILIEJŲ

  • 0

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasveikino tarpdisciplininio meno kūrėją, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą Artūrą Railą 60-ojo jubiliejaus proga.

„Savuoju kūrybos keliu žengėte naujų, savitų meninių kalbėjimo formų paieškų link. Jūsų kūriniai – atviros, nuolat besikeičiančios situacijos ir erdvės, kuriose susiduria įvairios bendruomenės, skirtingų požiūrių ir socialinių patirčių visuomenės grupės“, – sveikinime pabrėžė prezidentas.

Šalies vadovas padėkojo Lietuvą savo darbais garsinančiam menininkui už vizualiosios kultūros sampratos plėtrą, pasirenkamų temų ir pristatomų perspektyvų įvairovę bei ilgametę akademinę veiklą.

Prezidentas menininkui taip pat palinkėjo neišsenkančių idėjų bei įkvėpimo.

Sveikinimų negailėjo ir kultūros ministras Simonas Kairys.

„Savo kūryboje keldamas klausimus, kas yra menas ir kaip jis veika, nesiūlote paprastų atsakymų – tai tarsi kvietimas pažvelgti giliau, plečiant ir pačią vizualiųjų menų sampratą. Kartu tai ir kvietimas dialogui, į jį įtraukiant ne tik meno gerbėjus, bet ir įvairias socialines grupes, skirtingų subkultūrų atstovus. Leiskite padėkoti už mūsų kultūros garsinimą pasaulyje ir palinkėti tolesnio sėkmingo kūrybinio kelio atveriant mums visiems naujus šiuolaikinio meno horizontus“, – sveikindamas menininką sakė S. Kairys.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS