Mirė aktorius G. Girdvainis | kl.lt

MIRĖ AKTORIUS G. GIRDVAINIS

Eidamas 77-uosius metus, trečiadienį mirė aktorius Gediminas Girdvainis.

Tai BNS patvirtino Vilniaus mažojo teatro vadovė Daiva Baltūsytė-Len.

„Ką tik kalbėjau su dukra, šita liūdna žinia pasitvirtino. Artimiausiu metu, matyt, rytoj pranešime dėl laidotuvių detalių“, – teigė teatro vadovė.

G. Girdvainis gimė 1944 metais Kretingoje, baigė Lietuvos konservatoriją, nuo 1994 metų jis Vilniaus mažajame teatre, anksčiau yra dirbęs Šiaulių bei Jaunimo teatruose.

Aktorius teatro spektakliuose yra atlikęs eilę žinomų vaidmenų, taip pat nuo 1968 metų vaidina kine, o vienas žymiausių jo vaidmenų – televizijos seriale „Giminės“ atliktas geležinkeliečio Jogailos vaidmuo.

G. Girdvainio vaidyba – temperamentinga, improvizacinė, ypač raiškūs komiški, tragikomiški vaidmenys. 

Aktorius 2004 metais apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, 2007 metais – Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Šalies vadovai reiškia užuojautą

Šalies vadovai trečiadienio vakarą reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems ir visai Lietuvos teatro bendruomenei dėl aktoriaus Gedimino Girdvainio mirties.

„Netekome ypač talentingo aktoriaus, nuoširdaus, atviro ir drąsaus žmogaus. Gedimino Girdvainio sukurti vaidmenys visada išliks reikšminga Lietuvos teatro ir kino istorijos dalimi“, – pranešime teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

Pasak premjero Sauliaus Skvernelio, Lietuvos kultūra neteko išskirtinio aktoriaus.

„Lietuvos kultūra neteko išskirtinio talento aktoriaus, kuris sukūrė įsimintinų vaidmenų teatro scenose, kino filmuose. Jo darbai yra įvertinti įvairiais apdovanojimais, už didelius nuopelnus skirta Vyriausybės kultūros ir meno premija“, – rašoma Vyriausybės vadovo užuojautoje.

„Dėl Gedimino Girdvainio mirties reiškiu nuoširdžią užuojautą artimiesiems, bičiuliams ir visai šalies kultūros bendruomenei“, – teigiama joje.

Eidamas 77-uosius metus, Gediminas Girdvainis mirė trečiadienį.

Aktorius 2004 metais apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, 2007 metais – Vyriausybės kultūros ir meno premija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

GLOBUS Hungary

Žirnelių nebuvo, o aktorių, filosofų, istorikų, sportininkų ar rašytojų buvo tokių apie kokius dabar galima tik pasvajoti ! Mūsų aktoriai 300 mln. auditorijai buvo žinomi ir gerbiami, mylimi. O dabar ? Kodėl jų nekviečia Vokietijos, Prancūzijos, Anglijos ar Švedijos kinostudijos ? Kodėl tik statybininkai ir silkių apdorotojai laisvame pasaulyje yra vertinami ?

Jooooò

Įdomu kas užims Bezdonių geležinkelio stoties viršininko postą. Juk šiltos vietos neužimtos ilgai nebūna......

Nu

Užuojauta artimiesiems
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS