Mirė legendinis lietuvių kompozitorius K. Antanėlis | kl.lt

MIRĖ LEGENDINIS LIETUVIŲ KOMPOZITORIUS K. ANTANĖLIS

  • 4

Eidamas 69-uosius metus mirė legendinis lietuvių kompozitorius, architektas, dailininkas Kęstutis Antanėlis. Apie kompozitoriaus mirtį portalui lrt.lt pranešė jo artimieji.

K. Antanėlis įkūrė bei vadovavo roko ansambliui, kuriame atliko ne tik „The Beatles“ dainas, bet ir savo kūrybą, bei buvo pirmasis Europoje pastatęs Andrew Lloydo Webberio roko operą „Jėzus Kristus superžvaigždė“.

Jis taip pat parašė muziką pirmajai lietuviškai roko operai „Meilė ir mirtis Veronoje“ (pastatyta 1982 Vilniuje, 1988 metais anglų kalba Madisone, 1996 metais Vilniuje per LIFE festivalį).

Tarp K. Antanėlio statytų scenos kūrinių – „Peras Giuntas“ (1997), oratorija „Keturios lietaus šalys“ solistams, chorui ir orkestrui (1986 m., libretas S. Gedos), 4 dainų ciklai (1962–72, pagal B. Brazdžionio žodžius), apie 200 dainų ir apie 80 instrumentinių pjesių. Daugelio savo dainų tekstų autorius.

Kaip architektas K. Antanėlis suprojektavo pastatų, interjerų, baldų (Seimo Kredencialų salei, 1995), sukūrė vitražų administraciniams pastatams, skulptūrų, rašoma portale lrt.lt.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kas žinot?

Souviet laikais buvo podpolna grupe Antaneliai gal jo?

Audrone

Vagiu pedofilu jahovistu vieta kapuose arba kalejime.

Rašytojai pataisykite

Eidamas 70-sius metus, nes 69-ri jam buvo 2020 kovo 28-tąją.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS