Muziejų kelias pradeda ilgametį renginių ciklą | kl.lt

MUZIEJŲ KELIAS PRADEDA ILGAMETĮ RENGINIŲ CIKLĄ

  • 0

Antradienį Valdovų rūmuose Vilniuje duota pradžia Lietuvos muziejų kelio renginiams. Šiemet ir ateinančius ketverius metus jie bus skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

Antradienį Valdovų rūmuose Vilniuje duota pradžia Lietuvos muziejų kelio renginiams. Šiemet ir ateinančius ketverius metus jie bus skirti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui.

„2014 metų Lietuvos muziejų kelio tikslas – ne tik supažindinti visuomenę su įvairiais muziejais, tačiau ir patraukliomis formomis prakalbinti juose sukauptas istorijos, kultūros ir meno vertybes, ugdyti istorinę ir kultūrinę savimonę, nacionalinį tapatumą ir pilietiškumą, suteikti galimybę visiems šviestis ir gilinti turimas žinias, turiningai ir kūrybingai leisti laisvalaikį“, – sakė Lietuvos muziejų asociacijos vadovas Raimundas Balza.

Šiemetinis Lietuvos muziejų kelias pavadintas „Atrastieji lobiai ir įmintos paslaptys“. Muziejų lankytojai raginami įdėmiai ir kūrybingai pažvelgti į archeologines vertybes, atidengiančias baltų kultūros atmintį, krikščioniškosios Lietuvos senuosius amžius, intriguojančias rastais rankraščiais, lituanistinėmis vertybėmis ir pan.

Kaip pranešė Valdovų rūmai, Muziejų kelias, prasidėjęs šių metų gegužės 17–18 dienomis Europos muziejų nakčiai ir Tarptautinei muziejų dienai skirtais renginiais sostinės muziejuose, tęsis penkiuose Lietuvos regionuose. Iki birželio 15 dienos renginiai suplanuoti Aukštaitijos muziejuose, nuo birželio 16 dienos jie persikels į Žemaitijos regiono muziejus, nuo liepos 14 dienos kelias vingiuos iki Mažosios Lietuvos, rugpjūčio 4 dieną renginiai persikels į Sūduvą, rugpjūčio 25 dieną - į Dzūkiją. Paskutinis renginys suplanuotas rugsėjo 15-ąją Lazdijų krašto muziejuje.

Lietuvos muziejų asociacijos vadovo teigimu, šių metų Muziejų kelyje dalyvaus daugiau kaip 50 įvairių institucijų, jos per kelis mėnesius ketina pakviesti į per šimtą edukaciją, muziką, meną ir teatrą apimančių renginių ne tik muziejuose, bet ir dvaruose, jų parkuose, piliakalniuose bei kitose erdvėse.

Kitais metais Lietuvos muziejų kelias plėtos liaudies meno grožio temą, 2016-aisiais bus populiarinami dvarai ir juose sukauptos vertybės. 2017 metais Muziejų kelias sujungs tuos muziejus, kurie puoselėja su Vasario 16-osios kūrėjais ir puoselėtojais susijusias vertybes, o paskutiniais ciklo metais, 2018-aisiais, ši iniciatyva skatins apmąstyti ir šiuolaikiškai išreikšti svarbiausius Lietuvos Respublikos laimėjimus tarpukario laikotarpiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS