Nacionalinė J. Basanavičiaus premija skiriama tautodailininkui J. Rudzinskui | kl.lt

NACIONALINĖ J. BASANAVIČIAUS PREMIJA SKIRIAMA TAUTODAILININKUI J. RUDZINSKUI

  • 1

Nacionalinė šių metų Jono Basanavičiaus premija skiriama tautodailininkui Jonui Rudzinskui, ketvirtadienį pranešė Kultūros ministerija.

Premija jam paskirta už ilgametę tautodailės puoselėjimo, sklaidos, tyrinėjimo ir jos kūrėjų ugdymo veiklą, tautodailės prestižo visuomenėje stiprinimą.

J. Rudzinskas Lietuvoje ir už jos ribų pristato lietuvių tautodailės tradicijas, organizuoja parodas ir renginius, inicijuoja dokumentinių filmų apie tautodailininkus kūrimą, knygų, enciklopedinių žinynų, amato vadovų, monografijų apie geriausius tautodailininkus sudarymą ir leidybą.

Premijos laureatas taip pat yra aktyvus dailininkas, rengiantis savo kūrybos parodas ir iliustruojantis knygas etnokultūros temomis.

J. Rudzinsko kandidatūrą gauti Nacionalinės Jono Basanavičiaus premijos kandidatūrą pasiūlė Lietuvos meno kūrėjų asociacija.

Kultūros ministerijos iniciatyva Jono Basanavičiaus valstybinę premiją Vyriausybė įsteigė 1992 metais, 2017-aisiais ji įgijo nacionalinės premijos statusą.

Jonas Rudzinskas/D. Labučio (ELTOS) nuotr.

Premija skiriama už išskirtinius nuopelnus etninės kultūros srityje, reikšmingą kūrybinę, mokslinę veiklą ir kitus darbus, susijusius su lietuvių etninės kultūros tradicijų plėtojimu, tautinės savimonės puoselėjimu ir etnokultūriniu ugdymu.

Premijos dydis – 30,4 tūkst. eurų.

GALERIJA

  • Nacionalinė J. Basanavičiaus premija skiriama tautodailininkui J. Rudzinskui
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedietis

Sveikinu! Sekmės ir sveikatos Jums Gerbiamas JONAI!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS