Nacionaliniam teatrui toliau vadovaus M. Budraitis | kl.lt

NACIONALINIAM TEATRUI TOLIAU VADOVAUS M. BUDRAITIS

  • 0

Lietuvos nacionaliniam dramos teatrui (LNDT) vadovauti liks Martynas Budraitis, Vilniaus mažojo teatro (VMT) direktore turėtų tapti laikinoji jo vadovė Daiva Baltūsytė - Len.

Kaip BNS informavo Kultūros ministro patarėja žiniasklaidai Dalia Vencevičienė, abu teatralai laimėjo antradienį Kultūros ministerijos vykdytus konkursus.

„Komisija vertino jų penkerių metų pateiktą programą ir įvertino teigiamai“, - BNS sakė D.Vencevičienė.

Ji taip pat informavo, kad tiek Lietuvos nacionalinio, tiek Vilniaus mažojo teatrų vadovais tapti siekė po du kandidatus, tačiau į konkursą LNDT direktoriaus pareigoms atvyko tik M.Budraitis.

Kandidatams į teatro direktoriaus pareigas buvo keliamas reikalavimas turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažesnę kaip vienerių metų vadovaujamojo darbo patirtį, išmanyti Konstituciją ir įstatymus, turėti strateginio planavimo įgūdžių, mokėti organizuoti ir planuoti teatro darbą, vertinti, analizuoti kūrybinės veiklos programas-projektus ir kt.

Pretendentai turėjo pristatyti teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą.

Teatro ir kino aktorius M.Budraitis buvo vienas pirmųjų nevalstybinio Oskaro Koršunovo teatro steigėjų, jam vadovavo, jis yra ir tarptautinio teatro festivalio „Sirenos“ direktorius. M.Budraitis LNDT vadovauja nuo 2010 metų.

Tuo metu Vilniaus mažasis teatras nuolatinio vadovo neturėjo nuo praėjusių metų rugsėjo, kai nesulaukusi kadencijos pabaigos iš pareigų pasitraukė ketverius metus Vilniaus mažajam teatrui vadovavusi Greta Cholina. Nuo tol 15 metų administracinio darbo teatre patirties turinti D.Baltūsytė - Len įstaigai buvo paskirta vadovauti laikinai.

Su abiejų konkursų laimėtojais ketinama sudaryti terminuotą darbo sutartį penkeriems metams.

Kultūros ministerija šiuo metu taip pat ieško vadovo Panevėžio Juozo Miltinio teatrui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS