Nauja britų opera pasakos apie buvusio rusų šnipo A. Litvinenkos mirtį | kl.lt

NAUJA BRITŲ OPERA PASAKOS APIE BUVUSIO RUSŲ ŠNIPO A. LITVINENKOS MIRTĮ

  • 2

Didžiosios Britanijos operos teatro „Grange Park Opera“ ateinančių metų sezone bus pristatytas muzikinis veikalas apie Kremliaus kritiko Aleksandro Litvinenkos nunuodijimą radioaktyviuoju poloniu 2006-aisiais, antradienį pranešta teatro tinklalapyje.

Opera „Aleksandro Litvinenkos gyvenimas ir mirtis“ (The Life & Death of Alexander Litvinenko) bus anglų kalba, tačiau kai kurie operos ansambliai bus atliekami rusiškai.

Muzikinis veikalas, kurio pasaulinė premjera numatyta 2020 metų birželį, pasakos apie šnipo perbėgimą į kitą stovyklą ir mirtį per žvilgsnį į praeitį, ateitį ir pasitelkus archyvinę filmuotą medžiagą.   

Buvęs Federalinės saugumo tarnybos (FSB) agentas pabėgo iš Rusijos 1999-aisiais, atskleidęs numanomą šios institucijos sąmokslą nužudyti magnatą Borisą Berezovskį – buvusį Vladimiro Putino šalininką, vėliau atsigręžusį prieš Kremliaus vadovą.

A. Litvinenka mirė 2006 metų lapkričio pabaigoje, praėjus kelioms savaitėms po to, kai viename Londono viešbučių išgėrė arbatos, į kurią buvo įpilta radioaktyvaus polonio izotopo Po-210.

Britų tyrėjai vėliau paskelbė, kad V. Putinas „tikriausiai pritarė“ A. Litvinenkos nužudymui.

Opera bus rodoma nuo 2020 metų birželio 6 dienos iki liepos 19-osios.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Šuo ir pastipo kaip šuva...

godumas

jo kai nera apie ka kurti kuria apie snipus pardavusius savo tevyne ir isdavusiu savo salies paslapti galejo parduot ir naujus seimininkus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS