Naujojo bauhauzo festivalyje Briuselyje – „Auros“ pasirodymas | kl.lt

NAUJOJO BAUHAUZO FESTIVALYJE BRIUSELYJE – „AUROS“ PASIRODYMAS

  • 0

Birželio 9–12 d. Europos Komisija (EK) surengė pirmąjį tarptautinį Naujojo bauhauzo festivalį, kuriame vyko forumas, mugė, įvairūs kultūros renginiai. Įvairiose Europos Sąjungos (ES) šalyse taip pat surengta apie 220 renginių, skirtų Naujojo bauhauzo temai „Kurkime kartu tvarią ir gražią bendrą ateitį“.

Forume organizuoti debatai apie architektūrą, žaliąją pertvarką, kultūros ir švietimo sąsajas, regioninį vystymą, tarptautinius iššūkius kuriant tvarią aplinką. Festivalį atidarė EK prezidentė Ursula von der Leyen kartu su energetikos komisare Kadri Simson ir pasaulinio garso architektais –  Kejo universiteto Japonijoje profesoriumi Shigeru Ban ir Francis Kéré iš Vokietijos. EK atstovai savo pranešimuose pabrėžė šio EK inicijuoto projekto svarbą, ypač popandeminiame laikotarpyje, kviečiančio ES lygmeniu sujungti įvairias sritis ir disciplinas, mokslą, technologijas, dizainą, architektūrą ir kitas sritis bei įgyvendinti Europos Žaliojo kurso tikslus kuriant estetinę aplinką ir bendrą europinę gerovę.  Tvarumas, estetika, grožis, bendrystė – pagrindiniai Naujojo europinio bauhauzo elementai.

Įvairiose Briuselio meno ir kultūros organizacijose vyko konferencijos, kūrybinės dirbtuvės, diskusijos, ekspozicijos. Festivalyje taip pat surengta turtinga ir įdomi įvairių kultūros renginių programa.

„Aura“ / LR kultūros ministerijos nuotr.

Lietuvai šiame festivalyje atstovauti EK pakvietė šiuolaikinio šokio trupę „Aura“, atliekant prancūzų choreografės Bea Debrabant šokio spektaklį „Norėčiau būt paparčio žiedu“. Briuselio istoriniame centre esančioje „Monts des Arts“ scenoje „Auros“ šokėjai pakerėjo tarptautinę publiką savo originaliu, nepaprastai profesionaliu ir jausmingu pasirodymu.

„Šis spektaklis inspiruotas gamtos. Kantriai įsikibę į žemę šaknimis auga medžiai. Pažaboti gamtos stichijas reikia laiko, prisitaikymas prie aplinkos lėtas ir meditatyvus. Šis gamtos įkvėptas spektaklis – apie medžius arba apie žmones, kurie gyvybiškai reikalingi vieni kitiems tam, kad bendrautų, kvėpuotų, veiktų, išliktų ir nepailsdami ieškotų savo paparčio žiedo“, – sakoma šio šokio spektaklio anotacijoje.

GALERIJA

  • „Aura“
LR kultūros ministerijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS