Niujorko modernaus meno muziejus atvėrė duris po beveik pusės metų pertraukos | kl.lt

NIUJORKO MODERNAUS MENO MUZIEJUS ATVĖRĖ DURIS PO BEVEIK PUSĖS METŲ PERTRAUKOS

  • 0

Niujorko modernaus meno muziejus (MoMA) ketvirtadienį atvėrė duris po beveik pusės metų pertraukos, suteikdamas lankytojams retą galimybę pasigrožėti Claude'o Monet (Klodo Monė), Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo), Andy Warholo (Endžio Vorholo) ir kitų menininkų darbais nesistumdant įprastose lankytojų spūstyse.

MOMA tapo pirmuoju dideliu muziejumi Niujorke, kuris vėl buvo atidarytas visuomenei nuo COVID-19 pandemijos pradžios.

Atidarymo dieną, dėl naujų saugumo reglamentų bei dėl pandemijos sustojus turizmo pramonei, tik grupelė meno mylėtojų rezervavo laiką apsilankyti ištuštėjusiame muziejuje.

Be to, artimiausiu metu padėtis greičiausiai nesikeis, nes muziejus veiks vos 25 proc. pajėgumu ir laikysis taikomų socialinio atstumo ir temperatūros tikrinimo priemonių.

„Man patinka, kad galerijos nėra perpildytos, žmonės nekalba ir nefotografuoja. Tai puiku“, – naujienų agentūrai AFP kalbėjo 66 metų pensininkas Alanas Orenbuchas (Alanas Orenbuchas).

„Pastaraisiais metais į muziejų plūdo lankytojai, kurie tiesiog siekė pažymėti dar vieną varnelę savo norų sąraše, o tai visai kas kita“, – pridūrė jis.

Saugi erdvė

Šiuo metu muziejus gali priimti 100 žmonių per valandą, nors muziejaus vadovybė tikisi palaipsniui didinti šį skaičių, pranešė už lankomumo rodiklius atsakinga direktorė Sonya Shrier (Sonija Šrir).

„Tai tikrai labai ypatingas laikas apsilankyti muziejuje, nes galerijos nėra perkrautos, taip pat tai puiki galimybė lankytojams saugiai susirinkti ... sunkmečiu“, – pridūrė ji.

Muziejaus atidarymas buvo kruopščiai suplanuotas, o S. Shrier pažymėjo, jog labai džiaugiasi matydama „įgyvendinamus planus, atsiveriančias duris ir grįžtančius lankytojus“.

Tuo tarpu didžiausias Niujorko muziejus, garsusis Metropoliteno meno muziejus, duris atves šeštadienį, o dauguma kitų muziejų turėtų būti atidaryti iki spalio pradžios.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS