Panevėžio tarptautiniame keramikos simpoziume kurs trijų kaimyninių valstybių menininkai | kl.lt

PANEVĖŽIO TARPTAUTINIAME KERAMIKOS SIMPOZIUME KURS TRIJŲ KAIMYNINIŲ VALSTYBIŲ MENININKAI

Pirmą kartą prieš 32 metus organizuotas Panevėžio tarptautinis keramikos simpoziumas atsilaikė prieš pandemijos iššūkius ir pirmadienį vėl kviečia profesionaliosios keramikos mylėtojus.

Šiemet šis, jau XXIII, simpoziumas tapo tarpvalstybinės lojalumo programos kultūrai ir turizmui skatinti dalimi. Jo metu darbus kurs trijų kaimyninių valstybių – Latvijos, Baltarusijos ir Lietuvos keramikai. Nauji kūriniai papildys Panevėžio dailės galerijos šiuolaikinės keramikos kolekciją, kurioje jau sukaupta daugiau kaip 650 kūrinių ir kompozicijų.

Vienuolika XXIII Panevėžio tarptautinio keramikos simpoziumo dalyvių savo sumanymus medžiagoje įkūnys įmonės „Midenė“ techninėje bazėje. Darbams bus tradiciškai naudojamas šamotinis molis, kurio plastinės savybės leidžia menininkams realizuoti didelio mastelio kūrybines idėjas.

Simpoziumo atidarymas vyks pirmadienio vakarą galerijos kiemelyje. Simpoziumo metu galerija kviečia visuomenę susipažinti su autoriais: menininkų kūrybos vakarai vyks birželio 28 ir 29 dienomis. Kiekvienas keramikas, kaip teigiama Panevėžio miesto dailės galerijos pranešime, pristatys tiek savo paties, tiek atstovaujamos šalies keramikos meno tradicijas ir dabartines tendencijas.

Jauniausi simpoziumo gerbėjai kviečiami ir patys paminkyti molį. Galerija persikels prie Panevėžio Elenos Mezginaitės viešosios bibliotekos „Šiaurinės“ ir „Židinio“ bibliotekų, surengs dvi atviras edukacines dirbtuves „Keramika vaikams“.

Simpoziumo uždarymas ir jo metu gimusių kūrinių parodos atidarymas vyks liepos 2 dieną Keramikos paviljone.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS