Partizanų uniformų paroda „Laisvės kariai“ atnaujinama savaitgaliui | kl.lt

PARTIZANŲ UNIFORMŲ PARODA „LAISVĖS KARIAI“ ATNAUJINAMA SAVAITGALIUI

  • 4

Savaitgaliui duris paskutinį kartą atveria drabužių dizainerio Giedriaus Paulausko atkurtų partizanų uniformų paroda „Laisvės kariai“, pranešė Vilniaus dailės akademija.

„Ilgai svarstėme, ar dėl karantino uždarytą parodą atnaujinti. Bet nusprendėme, kad tegul tai būna bendrystės gestas šiuo visiems, ypatingai meno kūrėjams, sunkiu metu. Norime suteikti paskutinę galimybę apsilankyti tikrai daug dėmesio sulaukusioje parodoje“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Vilniaus dailės akademijos Dizaino inovacijų centro direktorius Marius Urbanavičius.

Prieš tai šią parodą planuota eksponuoti nuo vasario 20 dienos iki kovo 21-osios, tačiau dėl koronaviruso plitimo šalyje ją teko uždaryti anksčiau laiko.

Parodoje pristatomos atkurtos autentiškos partizanų uniformos ir jų simbolika. 

Nors tema, kaip teigiama pranešime, nepaprastai rimta, o uniformos, karių atributika bei archyvinės nuotraukos suaugusiems kelia pagarbą, vaikams tokiose parodose yra sudėtinga ilgai išlaikyti dėmesį. Jose nėra spalvingų paveikslėlių ar kitokių interaktyvių veiklų, todėl parodoje vaikų lauks užduotis: surasti pasislėpusius žvėrelius, kurių pavadinimai buvo naudojami kaip partizanų slapyvardžiai.

„Rengdami parodas pastebėjome, kad dažnai vaikai nesugeba ilgam sukaupti dėmesio. Nenorėjome eiti lengviausiu keliu ir pastatyti stalą su popieriumi ir pieštukais. Taip gimė idėja. Visi ekspozicijoje esantys gyvūnai atkartoja partizanų slapyvardžius. Tai yra puikus būdas vaikams susipažinti su Lietuvos istorija bei praleisti kokybišką laiką parodoje kartu su tėvais“, – sakė M. Urbanavičius.

Anot jo, vaikai, atlikę užduotį, gaus pažymėjimą su dizainerio G. Paulausko bei M. Urbanavičiaus parašais.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

TAIKDARYS.

KOKIE JIE ,,PARTIZANAI''?

kaunietis

saunu

Mindaugas (Husky)

Nelankyk,niekas neprašo,eik geriau ruskiams okupantams 2 gvazdikus padėk prie paminklo,kurį laikas nupūsti nuo vaizdo,tik mūsų subinlaižių kinkos per silpnos!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS