Paskelbti geriausi praėjusių metų Lietuvos bibliotekininkai | kl.lt

PASKELBTI GERIAUSI PRAĖJUSIŲ METŲ LIETUVOS BIBLIOTEKININKAI

Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną kultūros ministras Simonas Kairys pasveikino šalies bibliotekininkų bendruomenę 21-osios Nacionalinės bibliotekų savaitės proga ir paskelbė geriausius 2020 metų bibliotekininkus.

Kultūros ministras padėkojo bibliotekininkams už išradingumą, motyvaciją ir socialinį sąmoningumą dirbant sudėtingomis pandemijos sąlygomis.

„Noriu jums palinkėti artimo, šilto ir tvirto ryšio su bendruomene, taip pat linkiu išlaikyti kūrybinę kibirkštį ir toliau taip veržliai ir energingai judėti pirmyn. Esate nuostabus pavyzdys, kaip puikiai galima suderinti šimtmečius skaičiuojančią knygos tradiciją ir inovatyviausias veiklos formas“, – sakė kultūros ministras S. Kairys, pažymėdamas, kad pandemija ne tik nesustabdė bibliotekininkų veiklos, o tik dar akivaizdžiau pabrėžė jos reikalingumą visuomenei.

Atsižvelgus į Lietuvos bibliotekų tarybos rekomendacijas 2020 metų geriausio bibliotekininko vardas suteiktas Daliai Balčytytei, Lietuvos aklųjų bibliotekos Informacinių išteklių skyriaus vedėjai, už bibliotekos auditorijų ir naujų paslaugų plėtrą, užtikrinant regėjimo ir skaitymo sutrikimus turintiems asmenims prieigą prie informacijos, gerinant jų integraciją, didinant visuomenės supratimą apie negalias ir skirtingus skaitančiųjų bendruomenės poreikius.

2020 metų geriausio bibliotekos vadovo vardą pelnė Kauno technologijos universiteto bibliotekos direktorė doc. dr. Gintarė Tautkevičienė už profesionalumą, aktyvumą, atvirojo mokslo iniciatyvų viešinimą, įgyvendintus reikšmingus profesinius darbus ir jų sklaidą Lietuvoje ir užsienyje.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos kultūros projektų vadovas Gintautas Jazdauskas įvertintas 2020 metų geriausiu jaunojo bibliotekininko vardu už iniciatyvas ir nuveiktus darbus, skatinančius bibliotekos teikiamų paslaugų įvairovę, reikšmingą indėlį didinant Lietuvos bibliotekų prieinamumą negalią turintiems asmenims, inovatyvios patirties pritaikymą ir sklaidą, bibliotekų atvirumo ir paslaugų integralumo koncepcijos vystymą.

Geriausių bibliotekininkų vardai bibliotekų specialistams suteikiami už reikšmingiausius darbus bibliotekų veikloje ir išskirtinius laimėjimus per praėjusius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS