Prezidentas pasveikino Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus bendruomenę šimtmečio proga | kl.lt

PREZIDENTAS PASVEIKINO NACIONALINIO M. K. ČIURLIONIO DAILĖS MUZIEJAUS BENDRUOMENĘ ŠIMTMEČIO PROGA

  • 0

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį pasveikino 100-ąsias Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus įkūrimo metines mininčią muziejaus bendruomenę.

Šalies vadovas sveikinime džiaugėsi, kad nuo laikinosios galerijos muziejus užaugo iki aukščiausio profesionalumo organizacijos, kuri aprėpia ne tik didžiulius kultūros ir meno lobynus, skirtingas ekspozicijas ir padalinius, bet ir gali pagrįstai didžiuotis savajai profesijai atsidavusiais kultūros bendruomenės bendradarbiais.

„Kartu esate didžiojo Lietuvos genijaus – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio – vardo, kūrybinio palikimo ir gyvenimo istorijos saugotojai bei skleidėjai tiek mūsų šalyje, tiek plačiai už jos ribų. Šią misiją vykdote kryptingai ir išdidžiai, už ką esame ir būsime dėkingi“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas taip pat prisiminė ilgametį muziejaus direktorių a. a. Osvaldą Daugelį, kurio pastangomis M. K. Čiurlionį šiandien pažįsta ir vertina visas pasaulis, o tautiečiai yra arčiau lietuvių liaudies meno ir jo prasmės.

Prezidentas padėkojo muziejaus bendruomenei už moderniosios Lietuvos kultūros gelmę, kuri savuosius sparnus skleidė ir toliau skleis bendruomenės globoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS