„PROmetėjas“ dovanos profesionalųjį šokį: kviečia į spektaklius ir susitikimus su menininkais | kl.lt

„PROMETĖJAS“ DOVANOS PROFESIONALŲJĮ ŠOKĮ: KVIEČIA Į SPEKTAKLIUS IR SUSITIKIMUS SU MENININKAIS

  • 0

Kauno regiono kultūros centrai kviečia pasinerti į profesionaliojo šokio meno pasaulį. Nuo rugpjūčio 17 d. projektas "PROmetėjas" įtrauks į spektaklius, edukacijas ir susitikimus su menininkais.

Pasisemti šiuolaikinio šokio patirties kvies renginiai Prienuose, Birštone, Jonavoje, Jiezne (Prienų r.), Stakliškėse (Prienų r.), Žaiginyje (Raseinių r.), Kaišiadoryse ir Ramučiuose (Kauno r.). Dovanodamas regiono miestų ir miestelių gyventojams profesionalųjį šokį, projektas "PROmetėjas" pristatys net kelis Šeiko šokio teatro spektaklius, pakvies į susitikimus su menininkais, rezidencijas ir edukacijas.

Projekto "PROmetėjas" sumanymas kilo dėl profesionalaus meno stygiaus nuo didžiųjų Lietuvos miestų nutolusiose vietovėse. "Jungiančią idėją projektui pasiūlė šiuolaikinio šokio atstovai 2019–2020 m. atlikę apklausą, atskleidusią, kad stipriausi šiuolaikinio šokio spektakliai ir choreografai retai arba visai nepasiekia pagrindinių regiono miestų / rajonų, išskyrus Kauno miestą", – sako viena iniciatorių, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktorė Virginija Naudžiūtė.

Šokio menas, pamėgtas didžiuosiuose miestuose, čia lieka nepažintas, tad "PROmetėjo" pagrindinis tikslas – suteikti šią galimybę regionų gyventojams.

Tai, kokį kultūrinį krepšelį mažajam kultūros mėgėjui padėsime sukaupti šiandien, su tokiu jis ir keliaus per gyvenimą.

"Ypač svarbu, kad vaikams ir jaunimui būtų sudarytos galimybės nuolat pažinti aukšto meninio lygio ir kuo įvairesnę kultūrą. Tai, kokį kultūrinį krepšelį mažajam kultūros mėgėjui padėsime sukaupti šiandien, su tokiu jis ir keliaus per gyvenimą", – sako Lietuvos kultūros centrų asociacijos tarybos narė, projekto iniciatorė Kauno apskrityje V.Naudžiūtė.

Kartu su partneriais – Lietuvos šokio informacijos centru ir Šiuolaikinio šokio asociacija, gavus Lietuvos kultūros tarybos paramą, projekto "PROmetėjas" programą bendradarbiaudami sudarė dešimt regiono kultūros centrų. Tai Birštono, Žiežmarių, Kaišiadorių, Ramučių, Palomenės, Raseinių rajono, Jonavos rajono savivaldybės kultūros centrai, Prienų, Stakliškių, Jiezno kultūros ir laisvalaikio centrai.

Pirmasis nemokamas spektaklis žiūrovus pakvies rugpjūčio 20 d. Birštone. Tai Šeiko šokio teatro spektaklis "Metų laikai", kuriame susipina skirtingų atlikėjų šokio harmonija ir keturių violončelininkų gyvai atliekama Antonio Vivaldi aranžuotė. Choreografės Agnijos Šeiko meistriškai sustyguotame spektaklyje šoka balerina Beata Molytė ir šiuolaikinio šokio šokėjas Marius Pinigis.

Jau rugpjūtį vyks "B&B projekto" – Gretos Grinevičiūtės ir Agnietės Lisičkinaitės – rezidencija Raseinių rajone, Žaiginyje. Kiek vėliau – nemokami spektakliai žiūrovus kvies Jonavoje ("Mano Piteris Penas", rugsėjo 5 d.) ir Kaišiadoryse (urbanistinio šokio teatro "Low Air" spektaklis "Žaidimas baigtas" – spalio 10 d.). Šokio meno rezidencijose Kauno ir Prienų rajone kurs Indrė Puišytė-Šidlauskienė, Marius Pinigis.

Projektą "PROmetėjas" vainikuos šokio teatro "Papi Dapi Fish" ir Šeiko šokio teatro spektaklis "Aside". Čia dinamiškas šokio duetas – Gintarė Marija Ščavinskaitė ir Nielsas Claesas – spalio 14 d. apsups jautriais, tiksliais ir nepaliaujamais judesiais, skambant elektroninei muzikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS