Rengiamas prof. V. Landsbergio jubiliejui skirtas ekslibrisų konkursas | kl.lt

RENGIAMAS PROF. V. LANDSBERGIO JUBILIEJUI SKIRTAS EKSLIBRISŲ KONKURSAS

Siekiant įprasminti Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko, valstybės ir visuomenės veikėjo Vytauto Landsbergio 90-metį, Seimo skaitykla rengia ekslibrisų konkursą „Vytautui Landsbergiui – 90 metų“.

Konkurso organizatoriai kviečia Lietuvos dailininkus kurti ekslibrisus, įprasminančius V. Landsbergio 90-metį, jo kultūrinę ir politinę veiklą. Ekslibrisai gali būti atspausdinti tradicinėmis grafikos priemonėmis, skaitmenine ar elektrografine technika. Ilgiausia kraštinė – 15 cm. Ekslibrisų kiekis neribojamas.

Kaip numatyta konkurso nuostatose, sudaryta komisija kūrinius vertins, teiks eksponavimui ir apdovanojimams. Meniškų, atitinkančių temą ekslibrisų autoriai bus pagerbti Seimo padėkos raštais ir suvenyrais. Vienas ekslibrisų komplektas parodos atidarymo metu bus padovanotas V. Landsbergiui, praneša Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Bendrosios ir bibliografinės informacijos skyrius.

Ekslibrisus prašoma siųsti iki šių metų rugsėjo 20 d.

Ekslibrisų konkurso kuratorius yra Alfonsas Čepauskas. Parodos globėja – Seimo pirmininko pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Prof. V. Landsbergio 90-metis bus minimas šių metų spalio 18 d.

V. Landsbergis gimė 1932 m. spalio 18 d. architekto Vytauto Landsbergio-Žemkalnio ir gydytojos oftalmologės Onos Jablonskytės-Landsbergienės šeimoje.

Jau daugiau nei trisdešimt metų V. Landsbergio vardas yra žinomas ne tik visiems Lietuvos gyventojams, bet ir daugeliui užsienio piliečių. Puoselėdamas demokratines idėjas, politikas taikiomis priemonėmis sėkmingai siekė Lietuvos valstybės išsivadavimo ir atkūrimo.

V. Landsbergis yra išleidęs apie 150 knygų. Dalis profesoriaus leidinių yra dedikuoti M. K. Čiurlioniui – jo muzikai, dailei ir biografijai, kitų knygų tematika daugiausia susijusi su politika, Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimu, įvykiais darbo Europos Parlamente metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

pensininkė

mes einam žemyn ir žemyn, o jis jau pripažintas šalies valdovas

Romas

Daugiau nei 90% komentuojanchiu shita straipsni Lietuvos zmoniu sako kad Lansbergis yra Lietuvos prieshas . Ar ne tai yra realibe ? Chia ir atsakimas . Tas zmogus nieko nepadare Lietuvos zmoniu gerovei . Zmones isvazioja is Lietuvos , skursta , algos maziausios Europos sajungoje , kainos aukschiausios . Taip suprantu valdzia jau ir mauzolieju nutare statiti . Kur einam ? I duobe .

LAPE SIAURINE

Lietuvos zmones su nekantrumu laukia ne jubiliejaus,o nustipimo metiniu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS