S. Dali palaikų ekshumavimas numatytas liepos 20 dieną | kl.lt

S. DALI PALAIKŲ EKSHUMAVIMAS NUMATYTAS LIEPOS 20 DIENĄ

  • 1

Ispanijos teisėjas nurodė Salvadoro Dali palaikų ekshumavimą atlikti liepos 20 dieną, ketvirtadienį pranešė teismas ir menininko fondas, tačiau data dar gali keistis, jeigu bus priimta apeliacija.

Visame pasaulyje žinomas siurrealistas palaidotas savo muziejuje Figerese, Ispanijos šiaurės rytiniame Katalonijos regione. Jo palaikus nurodyta ekshumuoti, kai viena moteris, tvirtinanti esanti pasaulinio garso dalininko duktė, pateikė ieškinį dėl tėvystės nustatymo.

61 metų Pilar Abel, ilgai dirbusi Katalonijoje parapsichologe, sako, kad dalininkas turėjo romaną su jos motina, dirbusia žvejų kaimelyje Port Ligate, kuriame S.Dali gyveno penkerius metus.

Dailininko turtą tvarkančio ir apeliaciją dėl palaikų ekshumavimo pateikusio Salvadoro Dali fondo atstovė sakė gavusi teisėjo pranešimą, kad ekshumavimas vyks ketvirtadienį, liepos 20 dieną.

Madrido aukštojo teismo nurodymu procedūra numatyta 9 val. 30 min. vietos (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

Ekspertai paims DNR mėginius tiesiai iš kapo, kuriame S.Dali buvo palaidotas po mirties 1989 metais. Paimti mėginiai bus išsiųsti į Madridą tyrimams.

Tačiau Salvadoro Dali fondas tikisi, kad apeliacija bus priimta ir ekshumavimo pavyks išvengti.

Antradienį ekspertai paėmė P.Abdel seilių mėginį, kad galėtų nustatyti jos DNR ir sulyginti su S.Dali pavyzdžiu.

Praėjusį mėnesį viename interviu netrukus po teismo sprendimo, nurodžiusio atlikti palaikų ekshumaciją, P.Abdel pasakojo, kad pirmą kartą išgirdo esanti S. Dali duktė iš savo senelės, būdama septynerių ar aštuonerių metų. Jos motina tai patvirtino daug vėliau, sakė ji.

P.Abel yra iš to paties Figereso miesto kaip ir S.Dali. Ji sakė dažnai jį matydavusi miesto gatvėse.

„Mes nekalbėdavome, tik žiūrėdavome vienas į kitą. Tačiau žvilgsnis yra vertas tūkstančio žodžių“, – kalbėjo P.Abdel.

Ekscentriškumu garsėjęs S.Dali gyvenime išsiskyrė ne tik savo genialiais darbais, bet ir savo ekstravagancija.

Vis kildavo klausimų dėl lytinės orientacijos. Kai kas tvirtina, kad menininkas buvo savo lytinę orientaciją slėpęs homoseksualas, kuris mieliau žiūrėdavo į meilės žaidimais užsiimančius kitus, nei pats juose dalyvaudavo.

Tačiau, anot P.Abel advokato Enrique Blanquez (Enrikės Blankeso), apie jo romaną su klientės motina „buvo žinoma kaime, yra žmonių, kurie tai paliudijo notarui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pensorius

Štai kodėl norėčiau, kad mane sukūrentų. O tai vėliau ir kasinės mano dvėselieną kiekvienos čyrvos reikalavimu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS