Šalies vadovai pasveikino skulptorių A. Sakalauską 70-mečio proga | kl.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO SKULPTORIŲ A. SAKALAUSKĄ 70-MEČIO PROGA

  • 1

Prezidentas, premjerė ir kultūros ministras pasveikino skulptorių Arūną Sakalauską 70-mečio proga.

„Jūsų vardas yra neatsiejamas nuo monumentaliųjų Lietuvos valstybės, pagrindinių jos istorijos įvykių ir asmenybių įamžinimo pavyzdžių. Jūsų kūryba nepaprastai įtaigi, prabylanti esminių lietuvybės ir jos tūkstantmetės istorijos simbolių kalba – šia prasme esate mūsų tautos metraštininkas, atpažįstantis ir ateities kartoms perduodantis, kaip esate sakęs, „kertines esmes“, - sveikino prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidentas padėkojo skulptoriui už ilgametį kūrybinį darbą, atsidavimą, visuomeninę ir pedagoginę veiklą, palinkėjo sveikatos ir kūrybinių sumanymų įgyvendinimo.

Kultūros ministras Simonas Kairys prisidėjo prie sveikinimų.

„Sveikindamas Jus gražios gyvenimo sukakties ir kūrybinio darbo 45-mečio proga dėkoju už nuopelnus Lietuvos kultūrai, ypač monumentaliosios ir paminklinės skulptūros srityje, įprasminant Lietuvos istoriją ir iškilias mūsų tautos asmenybes. Sunku sugalvoti geresnį palinkėjimą nei Jūsų paties ištarti žodžiai: „Tegu didžių, genialių mūsų krašto žmonių, kūrusių didingą tūkstantmetę Lietuvos istoriją, dvasia apgobia mus, tegu stiprina, tegu padeda susitelkti sunkiuose išbandymuose ir tegu kelia pasididžiavimą savo tautos kūrybinėmis galiomis“, – linkėjo jis.

„Esate nepaprastai talentingas menininkas – įvairių monumentalių skulptūrų, liudijančių tūkstantmetę Lietuvos istoriją, autorius, žinomas paminklinės skulptūros srities meistras. Jūs svariai prisidėjote prie Klaipėdos miesto kultūrinio gyvenimo puoselėjimo, sukūrėte Klaipėdai daug svarbių, miesto simboliais tapusių skulptūrų. Jūsų darbai išradingi, plastiški ir autentiški, atspindi lietuviškos tapatybės savitumą. Sveikinu gražaus jubiliejaus proga ir linkiu Jums tvirtos sveikatos, kasdienio gyvenimo grožio apraiškų ir negęstančio kūrybinio žvilgsnio“, – sakė ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o'Žys \\\\\.../////

lianzborgą nulipys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS