Užpildoma daug metų žiojėjusi spraga: steigiamas Nacionalinis architektūros institutas | kl.lt

UŽPILDOMA DAUG METŲ ŽIOJĖJUSI SPRAGA: STEIGIAMAS NACIONALINIS ARCHITEKTŪROS INSTITUTAS

  • 18

Vyriausybė trečiadienį pritarė Kultūros ministerijos siūlymui buvusio Kauno centrinio pašto pastate įsteigti Nacionalinį architektūros institutą (NAI).

„Įsteigiant Nacionalinį architektūros institutą, užpildoma daug metų žiojėjusi spraga. Pagaliau turėsime architektūrai, jos istorijai, raidai bei ateities perspektyvoms skirtą tyrimų, iniciatyvų ir idėjų centrą, kuris taps traukos vieta tiek profesionalams, tiek ir plačiajai visuomenei“, – išplatintame pranešime cituojamas kultūros ministras Simonas Kairys.

Naujoji įstaiga savo veiklą pradės nuo kitų metų sausio. Visgi Kultūros ministerija pažymi, kad visa apimti NAI pradės veikti tik tada, kai bus užbaigtas Kauno centrinio pašto investicinis projektas.

Įsteigiant Nacionalinį architektūros institutą, užpildoma daug metų žiojėjusi spraga.

Pasak ministerijos, NAI organizuos architektūros meno ir paveldo parodas, seminarus, paskaitų ciklus, konferencijas, kūrybines dirbtuves, konkursus, festivalius ir kitus renginius, steigs architektūros meno apdovanojimus, skatins architektų mainus, įtrauks visuomenę į miestų planavimo, rinks ir pristatys visuomenei aktualią statistinę architektūros meno informaciją.

Institutas taip pat vykdys muziejinę veiklą, architektūros meno ir paveldo tyrimus, leis ir platins tiriamuosius, edukacinius, informacinius bei reklaminius leidinius, publikacijas, pristatys Lietuvos architektūrą užsienyje.

Planuojama, kad NAI dirbs iki 20 tyrėjų, kuratorių, muziejininkų ir kultūros vadybininkų, architektūros profesionalų.

Artimiausiu metu ketinama organizuoti vadovo konkursą ir baigti įstaigos registravimo darbus.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

kaunietis

Pirmiausia atsikratykit mesliaus,sedincio nuo landsbergos laiku miesto vyr.tvarkytojo-planuotojo kedeje,be kurio parasos nieks nieko nepastato,nes ir matijosaika ji dievu pramine.Nes kitaip tas jusu institutas-gavno bus.

per langus matau tik chruščiovkes, įvairių aukštų. Bet,kai {atsirado},"1000 litų" pastatas,mąsčiau, kad Kaunas architektūriškai atsigaus? Bet, prie Karaliaus karalivimo, miestas taip ir liks priedobėj....

ALGIRDAS.

Paprastai institutai ruošia tam tikros rūšies kadrus iš jaunimo tarpo , o čia kaip kokia kelionių agentūra ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS