A. Vasiljevo fondas su 0,5 mlrd. eurų vertės mados kolekcija persikėlė į Visaginą | kl.lt

A. VASILJEVO FONDAS SU 0,5 MLRD. EURŲ VERTĖS MADOS KOLEKCIJA PERSIKĖLĖ Į VISAGINĄ

Rusijos kolekcininkas ir mados istorikas Aleksandras Vasiljevas perkėlė savo fondą ir 0,5 mlrd. eurų vertės kolekciją į Visaginą, skelbia lrt.lt.

Kaip portalui teigė Visagino meras Erlandas Galaguzas, fondas įsikurs daugelį metų pagal paskirtį nenaudojamame buvusios vaikų poliklinikos pastate, bendradarbiavimo sutartis pasirašyta praėjusią savaitę.

Anot mero, pagal sutartį fondas įsipareigoja surengti bent dvi parodas, už kurias nereikės mokėti savivaldybei, jos galėtų vykti Visagino kultūros centrui priklausantys pastatai. Savivaldybė taip pat neprisiima atsakomybės už kolekcijos saugumą, tuo turės rūpintis pats fondas.

Pasak portalo, pats A. Vasiljevas socialiniame tinkle parašė, kad Visaginas suteikė galimybę laikyti kolekciją, nors to nepadarė „Vilnius ir net Maskva“.

Žinomas mados istorikas daugiau nei dešimtmetį savo, kaip teigiama, 400 tūkst. eksponatų kolekciją laikė ir parodas rengdavo Lietuvos Nacionalinio dailės muziejaus padalinyje – Taikomosios dailės ir dizaino muziejuje Vilniuje. Tačiau fondas pernai turėjo išsikelti iš patalpų po nepalankios Kultūros ministerijos audito išvados, jog kolekcija negali būti laikoma, nes nėra inventorizuota ir apskaityta.

Kaip anksčiau lrt.lt teigė Nacionalinio dailės muziejaus vadovas Arūnas Gelūnas, auditas įpareigojo apskaityti kūrinius, tačiau A. Vasiljevo fondas atsisakė tai daryti. Jų aprašymui reikėtų bent penkerių metų, todėl kolekcininko buvo paprašyta rasti kitą vietą eksponatų sandėliavimui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Riuskyi mir

Kada skelbs avtonomijų,visaginskaja narodnaja riuskaja litva,VNRl.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS