Vyriausybė persigalvojo: aplankyti muziejus galimybės nebus | kl.lt

VYRIAUSYBĖ PERSIGALVOJO: APLANKYTI MUZIEJUS GALIMYBĖS NEBUS

Vyriausybė pirmadienį atsisakė anksčiau numatytų nuostatų, leidžiančių muziejų ir galerijų lankymą bei ekskursijų organizavimą. Toks nutarimas turėjo įsigalioti nuo gruodžio 10 dienos.

Anksčiau Vyriausybė buvo nutarusi, kad muziejai ir galerijos galės būti lankomi ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius, kai užtikrinamas 10 kvadratinių metrų muziejaus ar galerijos lankomas plotas vienam lankytojui ir laikomasi ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių.

Taip pat nuo gruodžio 10 dienos buvo numatyta leisti rengti ekskursijas, kai jose dalyvauja ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus šeimos narius.

Lietuvos muziejų asociacijos (LMA) valdybos pirmininkas Raimundas Balza kiek anksčiau Eltai teigė, kad muziejai gali užtikrinti lankytojų saugumą ir įleisti tiek žmonių, kiek yra saugu.

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras tuo tarpu lapkričio pabaigoje sakė, kad esant tokiai sudėtingai situacijai geriausias sprendimas yra atsisakyti visko, kas nėra gyvybiškai svarbu.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

dalia

kad tik nenumirtu be muzieju ir prekybos centru, be egluciu ir koncertu, buvo gerai kai buvo galima tik i maisto prekiu tinklus keliauti ir nieko priprato , o kaip keike Veryga tuo laiku, dabar keikia, kad nieko nedaro , isivaizduoju kaip jis laukia nesulaukia savo kadencijos pabaigos bent pailses nuo asmenu nezinanciu ko nori, isrinko nauja valdzia vel blogai, tai kas gerai?

Kaunietis

Taigi lankykite baznycias,ten jokie draudimai negalioja,galima bobutems susiglaudus pasedeti,is kunigelio ranku plotkele suvalgyti,sventintu vandeniu is tos pacios vazos pasislakstyti. Dziaukites,gyvenkite,i sveikata !

RZ

"esant tokiai sudėtingai situacijai geriausias sprendimas yra atsisakyti visko, kas nėra gyvybiškai svarbu" Tai apsipirkti akropuoliuose ar meguose yra gyvybiškai svarbu? Susirgusių skaičius nemažės, kol bus atviri prekybos centrai - deja, bet mūsų žmonės sąmoningumo nelabai turi...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS