Vyriausybės premijos siūlomos A. Dapšiui, R. Kmitai, H. Kunčiui, L. Vilkončiui | kl.lt

VYRIAUSYBĖS PREMIJOS SIŪLOMOS A. DAPŠIUI, R. KMITAI, H. KUNČIUI, L. VILKONČIUI

  • 0

Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija atrinko 12 kandidatų, kuriems rekomenduoja skirti Vyriausybės kultūros ir meno premijas.

Premijas siūloma skirti dailėtyrininkei, pedagogei Aleksandrai Aleksandravičiūtei, menininkui Žygimantui Augustinui, renginių režisierei, choreografei Leokadijai Dabužinskaitei, teatro ir kino aktoriui, režisieriui Arvydui Dapšiui, prozininkui, dramaturgui, poetui, literatūros tyrinėtojui, scenaristui Rimantui Kmitai, prozininkui, dramaturgui, eseistui Herkui Kunčiui, styginių kvartetui „Chordos“, vargonininkei, dėstytojai Renatai Marcinkutei-Lesieur, aktorei Eglei Eutropijai Mikulionytei, muziejininkei Aldonai Snitkuvienei, menininkui Julijonui Urbonui ir kompozitoriui, chorvedžiui, atlikėjui, pedagogui Antanui Laimučiui Vilkončiui, trečiadienį pranešė Kultūros ministerija.

Galutinį sprendimą dėl premijų skyrimo priims Vyriausybė.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų.

Nuo 1997 metų šios premijos skiriamos Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių kultūros ir meno kūrėjams ir veikėjams už svarų indėlį į kultūrą ir meną ir ypatingus šios srities nuopelnus.

Premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžio, šiuo metu tai sudaro 16,6 tūkst. eurų.

Jos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam jo nariui. Pakartotinai siūlyti pretendentą galima praėjus penkeriems metams po premijos skyrimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS