Decoskopai devyniems deco zodiako ženklams | kl.lt

DECOSKOPAI DEVYNIEMS DECO ZODIAKO ŽENKLAMS

  • 0

Pristatome devynis deco Zodiako ženklus ir jų decoskopus. Jei pastebėsite, kad jūs ar jūsų artimieji turi keletą jų savybių – sveikiname! Esate įvairiapusė asmenybė ir jūsų būstas tai atspindi. Jei neturite nė vienos iš aprašytų savybių – tikriausiai dar neturite nuosavo būsto. Jei manote, kad deco Zodiaką reikėtų papildyti naujais ženklais – būtinai mums praneškite. Malonaus skaitymo!

Ženklai: Laikrodininkas, Debesėlis, Vakarėlių Liūtas, Povas, Burtininkas, Budistas, Kaubojus, Estetas, Žiurkėnas

Laikrodininkas. Ryškiausia savybė – mėgsta tvarką. Nelygiagrečiai sudėlioti stalo įrankiai ar neidealiai išplautas puodelis gali sukelti, priklausomai nuo temperamento, isterijos priepuolį arba ilgalaikį bambėjimą. Švara ir tvarka – vienodai svarbios prioritetų sąraše, tačiau, iškilus absoliučiai būtinybei rinktis, pasirinktų tvarką. Vertina minimalizmą, tačiau iš esmės daiktų, dekoro elementų skaičius namuose nelabai svarbus, jei tik jie visi yra tvarkingai ir pagal išankstinę schemą surikiuoti, nuo jų reguliariai valomos dulkės. Nemėgsta antikvarinių daiktų, išskyrus savo šeimos palikimą (neduokdie, bent pirštu paliesti ar kaip nors neigiamai atsiliepti apie kokį dar senelio dovanotą plastikinį automobilio modeliuką ar vaikystės lėlę išlūžusia koja). Toleruoja tik tokius kambarinius augalus, kurie nemeta lapų, neišskiria kokių nors syvų ir niekaip kitaip negriauna nusistovėjusio namų tvarkos modelio. Vieninteliai atitinkantys šiuos reikalavimus – kaktusai. Juos ir augina. Jei nusprendžia įsigyti naminį gyvūną, vadovaujasi tokiais pat kriterijais, taigi labiausiai tiktų akvariumas su žuvytėmis.

Meno kūrinys šiuose namuose turi atitikti vieną iš trijų kriterijų: būti sukurtas žymaus menininko; dovanotas (geriau – įtakingo pažįstamo); yra šeimos relikvija. Geriausia, jei atitinka visus tris. Technologijų naujoves toks šeimininkas renkasi pirmiausia tas, kurios yra praktiškos ir prisideda prie tvarkos namuose palaikymo.

Burtininkas. Šių žmonių namuose viskas klesti ir veši, jie tartum Krezai ar gerosios fėjos savo prisilietimu priverčia gyvuoti net didžiausius susnas. Todėl šiuose namuose augalų gausu ir jie auga lyg pamišę, gyvūnų taip pat gausu ir jie visi – riebūs, žvilgančiu kailiu, puikiai jaučiasi ir kasmet atsiveda jauniklių. Švara ir tvarka tokiuose namuose – vidutiniška, tačiau daiktų, daiktelių, relikvinių krištolinių vazelių ir šeimos nuotraukų gausa nenusileidžia iškerojusiems augalams. Tokių namų šeimininkai – paprastai stipria vidine energija ir dvasios šiluma pasižymintys žmonės, kuriems nebūdingas smulkmeniškumas, todėl keletas dulkelių ant komodos ar trupinėlių ant stalo nepakliūva į jų regėjimo lauką. Jiems būdingas didžiavimasis savo šeima ir artimaisiais (dažniausiai, nuostabu, pelnytas), todėl jų mėgstamiausi dekoro elementai – šeimos, vaikų nuotraukos, užfiksuotos įsimintinos akimirkos, jubiliejai, šventės, atostogos. Antikvariniai daiktai vertingi tiek, kiek primena kokį konkretų šeimos narį, ir ne daugiau: prireikus atnaujinami, naudojami tik tada, jei atlieka savo pirminę funkciją (stalas turi visas kojas, komodos stalčiai atsidaro, o spintos durelės neišklerusios). Priešingu atveju daiktas keliauja į rūsį, kur laukia geresnių laikų, arba jį tiesiog tenka išmesti. Menas šio tipo namuose paprastai nepatenka į vertybių sąrašą, nebent jis būtų šeimos narių kūrybos vaisius arba yra, pvz., šeimos nario portretas. Technologijų naujovės vertinamos pagal reikalingumą šeimos narių gerovei ir įsigyjamos šeimos tarybos sprendimu.

Kaubojus. Šie žmonės nepakeliamą buities naštą dažniausiai užkrauna sutuoktiniui ar kitam artimajam.  Namai jiems asocijuojasi su pareigomis, rutina, kasdienybe, kurios jie negali pakęsti, nes širdyje yra prisiekę nuotykių ieškotojai. Šie žmonės nuolat keliauja, todėl jų namai – funkcionalūs, minimalistiniai, maksimaliai aprūpinti buities darbus palengvinančiais ir pagreitinančiais prietaisais. Tradiciškai suprantamų dekoro elementų juose reikėtų ieškoti net ne su žiburiu, o su galingu prožektoriumi. Vienintelės interjero puošybos detalės, kurias šie žmonės vertina ir mielai demonstruoja savo gausiai ir dažnai susirenkančiam draugų būriui (kai nekeliauja po pasaulį, kviečia pasaulį pas save) – tokios, kurios apeliuoja į jų šmaikštų, drąsų, ironišką požiūrį į aplinką ir save. Tai gali būti įrėmintas tualetinio popieriaus ritinėlis, šeimininko šaržas, juokingą gestą rodanti figūrėlė ar įmantriai užkimštas vyno butelis. Meno vertybes šie žmonės neša į rūsį, biurą ar uošvių namus, nes pripažįsta tiesioginį ir materialų pasaulio pažinimą. Tokius šeimininkus gali pakęsti tik visiškai nereiklūs augalai ir gyvūnai (galbūt vėžliai), tačiau dažniausiai šie žmonės jų neaugina, o sodą, jei tokį turi, užleidžia pačia atspariausia nepriežiūrai žalia veja, kokią tik įmanoma rasti. Technologijų naujoves renkasi ne dėl mados ar prestižo, o dėl greičio ir patogumo, vertina tik funkcionalius ir pritaikomus jų kasdieniams poreikiams antikvarinius daiktus. Tvarka ir švara šiuose namuose karaliauja labai retai ir trumpai – kai ištvermingasis sutuoktinis ar sutuoktinė randa laiko iškuopti namus prieš atvykstant naujam svečių būriui.

Debesėlis. Kol šie žmonės jauni, jų namai – žaviai sujaukti. Šeimininkams senstant, būstas pamažu virsta nevaldomu chaosu. Tvarka tokiuose namuose įsivyrauja tik keletą kartų per metus – kai neapsikentęs sutuoktinis ar pats šeimininkas, nerasdamas ko nors svarbaus, vieną po kitos išverčia ant grindų visas spintas ir sudeda viską į tvarkingas krūveles. Vienas iš keistų ir protui sunkiai suvokiamų dalykų – tai, kad švara tokiuose namuose kažkokiu stebuklingu būdu palaikoma nuolat. Dar keisčiau yra tai, kad toji netvarka turi savo vidinę logiką, kuri yra suprantama bent jau pačiam šeimininkui. Nors, kaip minėta, irgi tik iki tam tikros ribos.

Tokių namų šeimininkai dažniausiai yra visų gyvosios gamtos formų mylėtojai ir jaučia su ja (gamta) glaudų vidinį ryšį. Tai jaučia ir jų naminiai gyvūnai, augalai, todėl puikiai gyvuoja ir auga tokiuose namuose, ypač todėl, kad jiems netaikomi beveik jokie tvarkos apribojimai, kurių turėtų laikytis įprastiniuose būstuose.

Antikvariniai daiktai, meno vertybės pramaišiui su vaikiškais piešiniais ir šventiniais balionais – viskas randa savo vietą šioje netvarkos karalijoje ir sukuria bendrą neblogą dekoro įspūdį. Mėgstamiausi tokio šeimininko namų puošybos elementai – savos kūrybos interjero detalės, knygos, artimųjų dovanotos smulkmenos ir šeimos nuotraukos. Meno vertybės – gerbiamos, tačiau paprastai atkeliauja atsitiktinai. Antikvarinės detalės – tik funkcionalios, būtinai naudojamos, dažniausiai visai ne pagal paskirtį. Technologijų naujovių tokiuose namuose atsiranda tada, kai visur kitur jos jau naudojamos kaip standartinė įranga. Be savo tiesioginių funkcijų, joms dažnai tenka atlikti ir keletą papildomų (knygų lentynos ar skelbimų lentos).

Vakarėlių liūtas. Šio tipo žmonės paprastai yra ypač lengvai bendraujantys ekstravertai, mėgstantys viešąsias erdves ir visuomenės dėmesį, todėl jų požiūrį į interjero dekorą sunku nusakyti, nes jie jo paprasčiausiai neturi. Dekorą jie pirmiausiai supranta kaip savęs gražinimą. Būstas jiems – vieta, kur galima pernakvoti, kai nėra vakarėlių, pasikeisti drabužius ir pasiruošti naujiems vakarėliams. Švaros, tvarkos reikalavimai taip pat taikomi daugiausia asmens dekoro elementams – drabužiams, batams, šukuosenai. Namams tiesiog nebelieka laiko. Taigi taukuotas stalas, trupinių pilnos grindys, dulkiu ir neplautų indų krūvos (kartais net nekoks kvapelis dėl perpildytos šiukšlių dėžės) – įprastas vaizdas tokio šeimininko namuose. Dekoro elementai – atsitiktiniai, dažniausiai dovanoti draugų ar giminaičių. Tas pats pasakytina ir apie augalus – ištveria tik patys nereikliausi (kaktusai, sansevjeros). Patys niekada nesumanys įsigyti naminio gyvūno, nebent bus priversti nusileisti vaikų ar kitų šeimos narių užgaidai. Tokio šeimininko gyvūnėlį galima tik užjausti – jis prisimenamas tik tada, kai gresia nudvėsti iš bado ar dėl nepriežiūros.

Technologijų  naujoves labai vertina, ypač tas, kurios palengvina kasdienę nepakeliamą buities naštą, ir tas, kuriomis galima pasipuikuoti prieš kitus: išmanusis telefonas ir nešiojamasis kompiuteris – visada brangiausias, naujausio modelio. Antikvarinius daiktus ir meno dirbinius laiko vertybe tik tuo atveju, jei tai madinga ir vertinama Vakarėlių liūto aplinkoje.

Povas. Viskas bet kaip, svarbu, kad gražiai. Šio tipo žmonėms juos supančios aplinkos grožis yra svarbiausias dalykas pasaulyje. Savo išorei ir išvaizdai jie skiria tik tiek dėmesio, kiek tai yra būtina. Visa kita likusi energija atitenka aplinkai puoselėti. Šie žmonės yra pagrindiniai dekoro elementų, užuolaidų salonų, tapetų parduotuvių, meno galerijų lankytojai, bet nebūtinai pirkėjai. Jie nuolat keičia malonias smulkmenas namuose, perdažo sienas, perklijuoja tapetus, perkabina paveikslus ar bent jau perstumdo baldus. Kambarinius augalus jie augina irgi pagal grožio kriterijus – ne toje vietoje, kur augalui palankios augimo sąlygos, o ten, kur reikalauja bendra būsto grožio koncepcija. Augalas, kuris dėl savo įnoringumo neprisitaiko prie šių šeimininko reikalavimų, yra pats kaltas ir jo laukia liūdnas likimas šiukšlių dėžėje. Šiems žmonėms tinka tik nedidelio dydžio gyvūnai (nedideli šunys, katės), kurie gražiai įsikomponuotų į namuose kuriamą idilę ir  nesugebėtų padaryti daug žalos.

Jų namai paprastai – gražiausi iš visų pažįstamų rato ir šis žinojimas teikia jiems begalinį pasitenkinimą. Meną šie žmonės vertina pagal dekoratyvumą, technologijų naujovės jiems aktualios tik tiek, kiek jos gali gražiai įsilieti į jų sukurtą aplinką. Antikvarinės vertybės turi atitikti tuos pačius grožio kriterijus. Jokios kitos jų savybės (amžius, istorinė vertė, meistro rankų darbas ar pan.) nevaidina jokio svarbesnio vaidmens. Dėmė ant staltiesės ar trupiniai po stalu yra žymiai mažesnė blogybė nei negraži ar nepriderinta staltiesė. Todėl nenustebkite, jei ten, kur nesimato, šiuose gražiuose namuose rasite pagaliu paremtas spintos duris ar lipnia juosta užklijuotą skylutę sienoje. Svarbiausia, kad būtų gražu!

Estetas. Tai žmogus, kuriam gyvenime viskas turi būti gražu, – pradedant savimi, baigiant visu pasauliu. Grožį jis supranta plačiai, giliai ir visapusiškai. Maisto skonis ir jo pateikimas lėkštėje jam yra vienodos svarbos elementai, sudarantys patiekalo visumą. Grožio ir harmonijos jis siekia visur – tiek savo garderobe, tiek namų interjere. Nepavykus jos pasiekti, jaučiasi blogai ir gali susirgti depresija.

Daiktų tokių žmonių namuose – daug ir jų nuolat daugėja. Pagrindinis dekoro elementų, meno vertybių, augalų ir gyvūnų atrankos kriterijus – retumas, išskirtinumas. Kaina ir pastangos, reikalingos daiktui įsigyti ir kokybiškai prižiūrėti, nevaidina jokio vaidmens. Egzotinės gėlės, rečiausios ir sunkiausiai gaunamos ar eksploatuojamos interjero detalės – jų arkliukas. Jei sumanys gauti Naujosios Zelandijos tulpių,  jų ir gaus, nesvarbu, kiek laiko, pastangų ir pinigų tai kainuotų.

Svečiai tokiuose namuose dažnai jaučiasi kaip drambliai porceliano parduotuvėje, nes baisu ką nors užminti, pastumti ar sudaužyti. Taip pat sunku pasakyti kokį nors komplimentą šeimininkui, nes neįmanoma atsiminti, kuris daiktas jau buvo ar nebuvo, kai čia lankėtės pastarąjį kartą.

Suprantama, kad naminiai gyvūnai tokiuose namuose nepageidaujami, nebent dekoratyvios žuvytės arba labai ramaus būdo katinas, būtinai kastruotas ir karpomais nagais. Augalų gausa paprastai įspūdinga. Deja, dėl noro aprėpti kuo daugiau ir kuo įvairesnių rūšių nukenčia kompozicija, todėl, kad ir kaip šeimininkas stengtųsi, palangės primena džiunglių gilumą. Tvarka ir švara palaikoma taip pat gan paviršutiniškai (suprantama, tiek smulkmenų kasdien nenuvalysi), tačiau kai vyksta generalinis valymas (kokį kartą per metus), išblizginami ir sutvarkomi net tolimiausi, nematomiausi kampeliai.

Antikvariniai daiktai šiuose namuose mielai laukiami, kaip ir visi kiti, kurie atitinka šeimininko grožio kriterijus. Jų ryšys su Esteto asmeniu ar šeima nesvarbus, kaip ir jų funkcionalumas – svarbu, kad būtų retenybė ir gerai atrodytų. Renkantis technologijų naujoves, dekoratyvumo, retumo kriterijai – taip pat svarbiausi ir dažnai vieninteliai.

Žiurkėnas. Šio žmogaus pagrindinis patiriamas malonumas – laimė turėti. Jo namai – labai tvarkingi, tačiau prigrūsti daugybės galbūt reikalingų, tačiau niekada nenaudojamų daiktų. Šiuose namuose dažniausiai tamsu, nes kiekvieną laisvą sieną užima spinta, kurioje sandėliuojami drabužiai, indai, smulki buitinė technika, knygos, įrankiai ir daugybė kitų dalykų, kurių gali kada nors prireikti. Jei toks žmogus mėgsta augalus, jų namuose taip pat gausu. Naminiai gyvūnai, jei jų yra, taip pat gyvena ne po vieną, o bent jau poromis. Antikvariniai daiktai kaupiami dažniausiai garaže ar rūsyje, nes jų gali kada nors  prireikti, o namuose paprasčiausiai nebėra vietos. Technologijų naujovės mielai įsigyjamos, ypač smulki buitinė technika, nes ją paprasčiau sandėliuoti. Naudojamos retai, tačiau mielai demonstruojamos svečiams. Meno vertybės – labai gerbiamos, taip pat kaupiamos, eksponuojamos tik vertingiausios ir mėgstamiausios, kitos laikomos vaikams, anūkams. Labiausiai vertina rankų darbo daiktus, pagamintus būtent jiems. Mėgstami ir eksponuojami visi dekoro elementai – ar tai būtų atsitiktinė dovana, kainuojanti kelis eurus, ar stiklinis arbatinis, ar senelės krištolo vaza. Tvarkos ir švaros palaikymas tarp tokios gausybės daiktų užima visą namiškių laisvą laiką. Žinoma, pastangos ką nors surasti tokioje daugybėje daiktų dažniausiai būna bergždžios, taigi kažko prireikus tenka pirkti naują prietaisą ar indų komplektą.

Budistas. Šis žmogus dažniausiai gyvena aktyvų profesinį ar vidinį, dvasinį gyvenimą,  išorinė aplinka jam – antraeilis dalykas. Jis pastebi gražius dekoro elementus svetimuose namuose (taip pat pastebi ir augalus, gyvūnus), tačiau savo būstui kelia vienintelius – patogumo ir praktiškumo – reikalavimus. Tvarka ir švara čia – dažnos viešnios, nes būstas įrengtas taip, kad būtų maksimaliai greitai ir patogiai sutvarkomas. Dekoro elementų mažai, dažniausiai tai – kuklūs kelionių suvenyrai ar artimųjų dovanos. Technologijų naujovės – tik tos, kurios absoliučiai būtinos arba susijusios su kokiu nors šeimininko hobiu. Naminiams gyvūnams ar augalams toks žmogus dažniausiai neturi laiko, todėl tenkinasi ištvermingiausiomis, mažiausiai priežiūros reikalaujančiomis rūšimis (sansevjeromis, žuvytėmis). Antikvarinės šeimos relikvijos tokiuose namuose labai gerbiamos, dažniausiai jos tampa dekoro elementais, tačiau praktiškai jas pritaikyti paprastai pritrūksta laiko. Meno vertybės taip pat labai gerbiamos, bet didelio jų poreikio nėra, todėl namuose turimos dažniausiai dovanotos ar gautos kaip palikimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS