Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai | kl.lt

KADA REIKIA SUSIMĄSTYTI APIE NAUJĄ ČIUŽINĮ: SEPTYNI POŽYMIAI

  • 2

Jei reikėtų įvardinti vieną kiekvienuose namuose esantį daiktą, darantį didžiausią įtaką žmogaus gyvenimo kokybei, tai greičiausiai būtų čiužinys. Nuo čiužinio tiesiogiai priklauso miego kokybė. O nuo miego komforto, kaip rodo daugybė mokslinių tyrimų, priklauso mūsų kasdienė savijauta ir nuotaika, darbingumas, atminties aštrumas, stuburo problemų ir kitų ligų (įskaitant diabetą ir širdies ligas) prevencija, ilgaamžiškumas, netgi reakcija kelyje ir sporto pasiekimai.

Nors vis daugiau žmonių įsisąmonina kokybiško miego svarbą, laiku identifikuoti pribrendusį naujo čiužinio poreikį ne visada yra paprasta. Žmogus gyvenime sugeba prisitaikyti prie pačių nepalankiausių aplinkybių, todėl net ir su visiškai netinkamu čiužiniu „gyventi“ gali ilgai, nenujausdamas ilgalaikių neigiamų pasekmių.

Žemiau pateikiami septyni konkretūs indikatoriai, kuriuos pastebėjus rekomenduojama rimtai apsvarstyti naujo čiužinio įsigijimą:

    1. Čiužinys „triukšmauja“

Daugelis pažįstame garsus, skleidžiamus girgždančio čiužinio. Ir nors tokia „muzika“ greitai įkyri ir trukdo ilsėtis, girgždėjimas dažnai signalizuoja ir apie kur kas rimtesnes čiužinio problemas. Tai gali reikšti, jog vidinė čiužinio inžinerija nusidėvėjo, ir čiužinys nebeatlaiko krūvio: čiužinys, kuris iki šiol jūsų poilsį sergėjo patikimai, šios funkcijos pilnavertiškai nebeatliks.

    2. Nemalonus kvapas

Švari ir gaivi miego erdvė yra būtina norint maloniai išsimiegoti ir užkirsti kelią odos sutrikimams bei įvairioms alergijoms. Tokiai erdvei susikurti gali nepakakti reguliariai skalbti patalynę. Siekiant įsitikinti, ar pats čiužinys vis dar yra higieniškas, rekomenduojame čiužinį iš arti pauostyti. Jeigu čiužinys skleidžia bent kiek nemalonų kvapą, galima spėti, jog turite reikalų su pelėsiu, bakterijomis ar grybeliu. Tai yra akivaizdus signalas, jog atėjo metas čiužinį pakeisti nauju.

    3. Alerginės reakcijos

Net jei nemalonaus kvapo kol kas neužuodžiate, higienines čiužinio problemas gali išduoti patiriamos alerginės reakcijos: galvos skausmai, ašarojimas, alerginė sloga. Tokie simptomai dažnai yra ženklas, jog jūsų čiužinyje koloniją įkūrė dulkių erkutės. Jei naujo čiužinio susiruošėte ieškoti būtent dėl higienos sumetimų, įsitikinkite, ar pasirinktas čiužinys pasižymi specialia apsauga (pavyzdžiui, „Clean Effect“) nuo dulkių erkučių, bakterijų ir nemalonių kvapų.

    4. Nugaros skausmai

Gydytojai jau seniai kalba apie mūsų visuomenę kamuojančią nugaros problemų epidemiją. Dėl sėdimo darbo pobūdžio ir kitų modernaus gyvenimo įpročių su nugaros skausmais susiduria vis jaunesni žmonės. Pasiryžusiems keisti gyvenimo būdą ir įveikti nugaros problemas rekomenduojama įvertinti, kokią įtaką savijautai daro miego kokybė. Nors naujas čiužinys savaime neišspręs nugaros problemų, pasirinkę tinkamo kietumo ir atramos čiužinį miego metu pavargusiems raumenims leisite kokybiškai pailsėti ir atsigauti.

    5. Barniai su antrąja puse

Ohajo valstijos universitete atlikti tyrimai parodė, jog kokybiškai kartu neišsimiegančios poros rizikuoja dažniau pyktis ar netgi išsiskirti. Ne viena pora paliudys, jog nesantaikos tarp partnerių šaltiniu gali tapti ir čiužinys. Kiekvieno žmogaus miego įpročiai ir poreikiai yra individualūs, todėl visiškai natūralu, kad jūsų pamėgtas čiužinys jūsų antrai pusei gali būti per kietas arba per minkštas. Užuot vienam iš partnerių susitaikius su prastesne miego kokybe, poroms rekomenduojama atrasti abi puses tenkinantį sprendimą. Šiuolaikinės technologinės galimybės gamintojams leido sukurti reguliuojamus arba  „modulinius“ čiužinius. Įsigiję tokį čiužinį, partneriai savosiose čiužinio pusėse į viršų gali išsikelti jiems tinkamą medžiagos sluoksnį.

    6. Pasikeitusi gyvenimo situacija

Kiekvienas iš mūsų anksčiau ar vėliau susiduriame su lūžiais, gyvenimo vagą pakeičiančiais momentas. Kai kurie iš jų yra pozityvūs, pavyzdžiui, nėštumas. O kiti negatyvūs, pavyzdžiui, žinia apie sveikatos problemas, kurias būtina spręsti. Tokiais atvejais, pasikonsultavę su specialistais ir išsirinkę kintančius kūno poreikius atliepiantį naująjį čiužinį, būsite ramūs, kad ir nakties metu – kai kūnui taip svarbu atgauti jėgas – savo užnugaryje turėsite patikimą sąjungininką.

    7. Nesiseka numesti svorio

Puikiai žinoma, jog pastangos numesti svorio ne visada būna vaisingos, kad ir koks valingas būtų žmogus. Nesėkmę gali lemti įvairios priežastys. Nedaug kas žino, jog viena iš galimų nesėkmės priežasčių yra prasta miego kokybė. Remiantis Čikagos universitete atlikto tyrimo rezultatais, net ir pats stropiausias dietos laikymasis gali neduoti norimo rezultato, jeigu žmogus prastai miega. Nustatyta, jog gerai miegantys tyrimo dalyviai svorio numetė daugiau ir tai padarė riebalų sąskaita, o tos pačios dietos besilaikiusiems prastai miegantiems tyrimo dalyviams, jei ir pavykdavo numesti svorio, tai nebent raumenų masės sąskaita. Taigi nesėkmingi bandymai numesti svorio yra dar vienas indikatorius, dėl kurio verta susirūpinti miego kokybe bei naudojamo čiužinio tinkamumu.

Kaip išsirinkti čiužinį nepasiklystant labirinte?

Racionaliai įvertinus situaciją ir priėmus sprendimą įsigyti naują čiužinį, vartotojai susiduria su kitu iššūkiu. Šį iššūkį psichologai vadina „pasirinkimo paradoksu“. Rinktis tenka iš gausybės variantų, o čiužinių skirtumams pabrėžti gamintojai pasitelkia vis sunkiau suprantamą mokslinę terminologiją. Siekiant įsigilinti į gausybę produktų aprašymų ir mėginant atskirti pelus nuo grūdų, vartotojai patenka į savotišką labirintą, iš kurio dažnai išsineša čiužinį-vidutinioką, įsigytą tiesiog praradus kantrybę.

Siekiant išvengti pasirinkimo paradokso, patariama konsultuotis su profesionaliais miego ekspertais. „Dormeo“ konsultantai yra sukaupę ilgametę patirtį, leidžiančią tiksliai įvertinti individualius kliento poreikius bei atrinkti tokį čiužinį, kuris ne tik iš esmės pakeis žmogaus miego kokybę, bet ir neviršys numatyto biudžeto. Tiesa, dažnai nutinka ir taip, kad vartotojai iki galo nemoka apibrėžti savo poreikių: tokiems atvejams „Dormeo“ specialistai irgi yra pasiruošę bei pateikia specifinius klausimus, identifikuodami realias kliento miego problemas ir pasiūlydami jų sprendimo būdus.

Karantino metu „Dormeo“ klientai konsultuojami internetu bei telefonu. O naująjį čiužinį paprasčiausia įsigyti elektroninėje parduotuvėje Dormeo.lt. Proga tam itin palanki – būtent šiuo metu visiems „Dormeo“ čiužiniams taikoma net 20 proc. nuolaida.

GALERIJA

  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
  • Kada reikia susimąstyti apie naują čiužinį: septyni požymiai
Gamintojų nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

.

Butu teisingiau, jei nurodytu, kad sis straipsnis yra reklama

8

astuntas pozymis, kai myzalu kvapas dirgina nosi....ir pastoviai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS