Kokie ženklai rodo, kad atėjo laikas įsigyti naują šaldytuvą | kl.lt

KOKIE ŽENKLAI RODO, KAD ATĖJO LAIKAS ĮSIGYTI NAUJĄ ŠALDYTUVĄ

  • 0

Paprastai buitinę techniką keičiame nauja tada, kai ji nepataisomai sugenda. Vienas ilgiausiai naudojamų buities prietaisų yra šaldytuvas. Jis retai kada pats duoda aiškų signalą apie artėjantį laiką jį remontuoti arba apskritai pakeisti nauju.

Kelia per didelį triukšmą?

Kasdienybėje paprastai net nepastebime, kada šaldytuvas įsijungia ir išsijungia. Tačiau kai veikiantį šaldytuvą pradedate girdėti, pats laikas pasikonsultuoti su šaldytuvo remonto specialistu.

Nors šaldytuvai nėra patys tyliausi buities prietaisai, veikiančio šaldytuvo keliamas triukšmas turi būti nepastebimas, ypač jei tai naujausios kartos šaldytuvas su linijiniu inverteriniu kompresoriumi. Toks kompresorius šaldytuvo triukšmo lygį sumažina 25 procentais.

Kaupiasi vandens lašai?

Jei ant šaldytuvo išorinių sienelių pastebite vandens lašų, tai gali reikšti, kad šaldytuvas netinkamai atvėsta. Nors iš pradžių gali atrodyti, kad tai smulkmena, pastebėję vandens lašus būtinai patikrinkite šaldytuvo durų gumą – apžiūrėkite, ar ant jos nėra vandens lašų arba pelėsio.

O jei lašų atsiranda ant vidinės šaldytuvo sienelės, problema dar rimtesnė. Tikėtina, netinkamai veikia šaldytuvo temperatūros nuostatos. Tokiu atveju maistas laikomas nepastovioje temperatūroje, todėl greičiau genda.

Maistas nebešviežias?

Dar vienas ženklas, rodantis, kad šaldytuvas veikia netinkamai, – greičiau gendantis maistas. Čia geras rodiklis – gėrimų buteliai. Jei pastebite, kad pastaruoju metu gėrimams atvėsinti prireikia daugiau laiko, šaldytuvas tikrai nebeveikia kaip turėtų.

Iš pradžių tai gal neatrodo rimta problema. Maistą galima laikyti kiek trumpiau, o butelius vėsinti ilgiau. Bet šaldytuvas, kuriame maisto produktams atvėsinti reikia daugiau laiko arba kuris negali nuolat išlaikyti nustatytos temperatūros, suvartoja daugiau energijos. Taigi teks daugiau mokėti už elektrą, be to, patirsite ir kitokių nuostolių, nes dalį maisto tikriausiai reikės išmesti.

Jei ieškote naujo šaldytuvo, turėkite omenyje, kad funkcija „DoorCooling“ užtikrina iki 32 procentų greitesnį, tolygesnį vėsinimą, todėl maistas ilgiau išlieka šviežias. Specialus tokio šaldytuvo skyrius saugo drėgmę, o judantis jos valdiklis, veikiantis pagal nustatytą režimą, padeda palaikyti vaisiams ir daržovėms tinkamą drėgmės lygį (jei jie laikomi šiame skyriuje).

Virtuvėje nėra vietos?

Dažnai virtuvės būna tokios ankštos, kad vargiai belieka vietos mums patiems. Jei atėjo laikas virtuvėje ką nors pakeisti, pavyzdžiui, įsigyti naują šaldytuvą (dėl jau minėtų priežasčių arba dėl to, kad norite mažiau vietos užimančio, bet talpesnio prietaiso), vienas iš dėmesio vertų variantų būtų nauji A+ klasės šaldytuvai „InstaView Door-in-Door™“.

Šie prietaisai vos 830 mm pločio. Tokio šaldytuvo privalumas – jį galima nesunkiai priderinti prie bet kurio integruoto virtuvės dizaino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS