Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes | kl.lt

LANKSČIOS KLINKERIO PLYTELĖS PADĖS IŠPLĖSTI APDAILOS GALIMYBES

  • 1

Bendrovė "Norvegijos kontaktai" pristato vis labiau populiarėjančią fasado apdailos alternatyvą – lanksčias klinkerio plyteles, kurioms suteiktas pavadinimas "Klinkerit". Jos ne tik suteikia itin gražų estetinį vaizdą, bet visus fasado apdailos darbus tarsi perkelia į kitą lygį, nes speciali technologija leidžia dekoruoti įvairias formas. Tokia apdaila jau panaudota ir naujuose Kauno gyvenamuosiuose kvartaluose.

Išskirtinės medžiagos

Bendrovės "Norvegijos kontaktai" įkūrėjas Jonas Ambotas siekė rinkai pasiūlyti inovatyvių produktų, todėl po bendradarbiavimo su mokslininkais pristatoma apdailos naujovė – elastingos plytelės.

Pagrindinis iškeltas tikslas – sukurti rinkai patrauktų, kokybės ir kainos santykį atitinkantį produktą. Bendradarbiaujant su Kauno technologijos universiteto Cheminės technologijos fakulteto mokslininkais, ištirtos ir parinktos tinkamiausios žaliavos, suburta specialistų komanda, kuri sėkmingai vystė produktą.

"Sukurti ar patobulinti jau esamą rinkoje gaminį išties nelengvas iššūkis, tačiau įveikiamas. Apginta daktaro disertacija technologijos mokslų srityje leido naujausias teorines žinias paversti praktika ir sukurti kokybišką produktą", – pasakojo lanksčių plytelių kūrėjas.

"Mes vieninteliai Lietuvoje gaminame lanksčias klinkerio plyteles fasadui ar vidaus apdailai. Europoje yra vos keli gamintojai, kurie siūlo panašias plyteles. Taip pat mes gaminame klijus ir gruntą, tad, naudojant visą medžiagų komplektą, gaunamas ypač geras rezultatas. Be to, plytelės patikimai priklijuojamos ant bet kurio tvirto pagrindo, pavyzdžiui, mūras, betonas, armuotas apšiltinimo sluoksnis, OSB arba gipso kartono plokštės. Didžiausias privalumas – jos yra lanksčios ir lengvai klijuojamos prie fasado, kolonų vidinių pastato sienų ar panašių paviršių. Kadangi plytelės yra lanksčios, nereikia papildomo pamato, kokio reikėtų dedant įprastas molines klinkerio plytas", – kalbėjo bendrovės "Norvegijos kontaktai" gamybos vadovas – technologas Marius Baltakys.

"Klinkerit" gaminių gamybai naudojamos aukščiausios rūšies medžiagos. "Lanksčios plytelės gaminamos iš natūralių medžiagų, tokių kaip kvarcinis smėlis, marmuro ar granito užpildas. Šios medžiagos surišamos vandenine akriline dispersija, kuri ir suteikia lankstumo. Taip pat naudojami itin kokybiški pigmentai, kurie suteikia spalvą ir atsparumą UV spinduliams, todėl plytelės neišblunka. Šiandien esame sukūrę 65 skirtingų spalvų plytelių derinius, gaminame penkių skirtingų matmenų plyteles, todėl patinkančias plyteles išsirinks kiekvienas", – apie asortimentą aiškino M.Baltakys.

Bendrovė gamina ir aštuonių spalvų klijus, kurie atlieka fugos vaidmenį. Tai reiškia, kad suklijavus plyteles nereikia papildomai naudoti kitų medžiagų.

"Tereikia drėgnu šepetėliu išlyginti klijus, taip gaunamas galutinis rezultatas. Lanksčių plytelių taip pat nereikia papildomai impregnuoti, nes gamybos metu jau yra panaudotos medžiagos, kurios suteikia atsparumą vandeniui. Be to, plytelės jau apsaugotos nuo grybelio ir pelėsio. Mūsų gaminių cheminė sudėtis yra suderinta tarpusavyje, todėl rekomenduojame lanksčias plyteles klijuoti tik su mūsų pagamintais klijais ir naudoti nugruntuotą pagrindą. Taip bus pasiektas geriausias rezultatas ir užtikrinta visų medžiagų kokybė", – pažymėjo "Norvegijos kontaktų" gamybos vadovas.

Plytelių lankstumas leidžia atkartoti reljefą.

Daugiau pasirinkimo laisvės

Lanksčios plytelės suteikia gerokai daugiau galimybių nei įprastos ir statiškos plytelės. Tokie apdailos elementai leidžia užpildyti fasado griovelius, dekoruoti kolonas ir taip turėti svajonių būstą, nekeičiant jo fasado formų ir linijų.

"Plytelių lankstumas leidžia atkartoti reljefą. Jas galima klijuoti tiek ant kolonų, tiek ant apvalių paviršių. Iš tiesų, paprasčiau viską klijuoti, be to atsiveria didesnės plytelių panaudojimo galimybės ir klijavimo laisvė, nes galima padailinti ir banguotus paviršius. Ties angokraščiais arba kampais galima plytelę lenkti, tuomet gausis suapvalinti kampai. Tačiau, jei žmogus pageidauja 90 laipsnių kampo, tada plytelės yra kerpamos ir sujungiamos tos pačios spalvos klijais, todėl atrodo kaip vientisa detalė. Žinoma, lanksčios plytelės gražiai atrodo suklijuotos ir ant standartiško bei tiesaus paviršiaus. Ši technologija suteikia kliento namo fasadui šiek tiek prabangos, nes įprastas tinkas jau yra pabodęs", – apie panaudojimo galimybes kalbėjo M.Baltakys.

Pasak jo, lanksčių plytelių kaina yra konkurencinga įprastoms klinkerio plytelėms, tačiau dėl gamybos technologijos jos yra lengviau montuojamos ir labiau pritaikomos praktikoje, nes galima išgauti įvairesnes formas.

"Norvegijos kontaktai" gamina visas reikiamas medžiagas reikalingas lanksčių plytelių montavimui. Be to, kiekvienas atras sau tinkančias plyteles. Jau dabar bendrovė yra patvirtinusi net 65 plytelių derinius, kuriems priklauso trys arba penki spalvų atspalviai, prie plytelių priderintos ir klijų spalvos.

"Taip pat lanksčiai žiūrime ir į klientų poreikius, tad galime pagaminti plyteles, atitinkančias jų pageidavimus ir poreikius", – pridūrė gamybos vadovas.

Lanksčios plytelės pasižymi ir ilgaamžiškumu. Garantija šiai produkcijai suteikiama net 25 metams.

"Visai produkcijai turime eksploatacinių savybių deklaracijas. Taip pat rengiame nacionalinį techninį vertinimą. Klientams galėsime pasiūlyti visą sistemą, į kurią įeis ir apšiltinimo medžiagos. Tokį fasado apšiltinimo ir apdailos komplektą bus ypač lengva pritaikyti renovuojamiems namams", – apie ketinimus plėsti produkcijos pasiūlą kalbėjo "Norvegijos kontaktų" gamybos vadovas M.Baltakys.

Pavyzdiniai kvartalai

Viena yra matyti gaminį, padėtą ant lentynos, visai kitaip jis atsiveria jau sumontuotas ant fasadinių sienų ir realiai naudojamas. Todėl visi norintys pamatyti lanksčių klinkerio plytelių galimybes gali tai padaryti Kaune naujai pastatytuose gyvenamuosiuose kvartaluose "Šilojus" ir "Antagynė".

Projektas "Antagynė" – tai vieta žmonėms, mėgstantiems gamtą, tačiau nenorintiems pabėgti iš miesto. Čia yra patogus susisiekimas – iki Kauno miesto centro vos kelios minutės automobiliu, greta nutiestas dviračių takas, kuriuo patogiai numinsite ne tik į miestą, bet ir aplankysite romantiškąją Raudondvario pilį. Netoliese tyvuliuoja Lampėdžio ežeras, o miesto šurmulį užgožia visus metus žaliuojantis šilas. Antrasis projektas "Šilojus" kuriasi Šilainiuose, 9-ojo forto gatvėje, prie Veršvų draustinio. Pasakojo UAB "Norvegijos kontaktai" nekilnojamojo turto pardavimų vadovė Izabela Murauskaitė.

Būtent skirtingi, bet kartu ir panašų stilių turintys namų fasadai žavi klientus. Fasado išvaizdos įvairovę leidžia sukurti unikalios, rankų darbo lanksčios klinkerio apdailos plytelės.

"Šiuose kvartaluose yra daugiau kaip 20 tūkst. kv. m fasado sienų, kurios išklijuotos lanksčiomis plytelėmis. Namai yra išklijuoti skirtingais plytelių deriniais, tačiau vis tiek sukuriamas savitas ir bendros koncepcijos gyvenamojo rajono vaizdas. Čia galima realiai matyti, kaip plytelės atrodo dienos šviesoje ir koks vaizdas iš jų yra sukuriamas", – susidomėjusius nauja plytelių technologija M.Baltakys pakvietė užsukti į naujai išvystytus kvartalus.

Minėtuose kvartaluose visi butai atitinka A+ energinę klasę. Panaudota pažangi šildymo technologija su šilumos siurbliais oras-vanduo, įrengtos modernios vėdinimo sistemos, pravesti visi reikiami komunikaciniai kabeliai, sutvarkyta arba tvarkoma aplinka.

Daugiau informacijos apie bendrovės "Norvegijos kontaktai" gaminamas lanksčias plyteles ir vystomus "Šilojaus" bei "Antagynės" gyvenamuosius kvartalus galima rasti internete adresu norvegijoskontaktai.lt.

GALERIJA

  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
  • Savybės: pasak M.Baltakio, lanksčios plytelės atkartoja fasado reljefą, todėl išauga plytelių panaudojimo galimybės.
  • Dizainas: elastingos plytelės sukuria klinkerio apdailos vaizdą.
  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
  • Lanksčios klinkerio plytelės padės išplėsti apdailos galimybes
V. Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

domejausi

Buvo atstovas alteco.ie fasadinio akmens apdailos ploksciu panasaus tipo. Yra ju namas Vilniuje parodynis padarytas, labai grazus ir tikras. Sis gi reklamuojamas produktas nepatiko, kazkoks nenaturalus. Paveiksliukuose atrodo visai nieko bet gyvai nedaro ispudzio

SUSIJUSIOS NAUJIENOS