Specialistai pataria, kaip išsirinkti tinkamus lauko baldus | kl.lt

SPECIALISTAI PATARIA, KAIP IŠSIRINKTI TINKAMUS LAUKO BALDUS

  • 0

Turbūt vienas maloniausių vasaros užsiėmimų yra mėgautis saulės spinduliais namų verandoje su šeima ir draugais. Didelė dalis žmonių, turinčių jaukią lauko terasą, mėgaujasi jos privalumais ne tik vakarais, bet net ir pusryčiauja būtent ten.

Tačiau, tam, kad šilti vasaros vakarai būtų kuo malonesni, svarbu pasirinkti tinkamus lauko baldus, kurie bus ne tik ypač patogūs, bet ir derės prie jūsų namų interjero dizaino. Taip pat, vienas pagrindinių dalykų, renkantis lauko baldus, yra jų priežiūra. Tad, jei svajojate apie jaukią namų terasą su nuostabiai atrodančiais lauko baldais, reikia Home4you.lt padės išsiaiškinti kaip teisingai juos įsigijus prižiūrėti.

Lauko baldų įvairovė yra tikrai labai plati. Lengvai rasite įvairius baldus, pagamintus iš plastiko, medienos, aliuminio ir plieno, o taip pat ir skirtingas variacijas su tekstilės detalėmis. Būtent šiuo metų laiku geriausia rinktis lauko baldus, nes galite aiškiai įsivaizduoti norimą matyti vaizdą, o ir išbandyti baldus galėsite labai greitai. Tačiau, svarbu ne tik tinkamai pasirinkti baldus savo lauko terasai, bet ir mokėti jais pasirūpinti.

Lauko baldų priešas – drėgmė

Drėgmės perteklius yra vienas pagrindinių lauko baldų priešų. Jei neturite galimybės laikyti lauko baldų sandėliuke žiemos metu, galite pasirinkti tokį baldų komplektą, kuris tiks naudoti ir namų viduje. Tokiu atveju ne tik išvengsite vietos trūkumo problemos, bet ir sutaupysite. Tačiau, jei vis dėlto turite galimybę laikyti vasaros lauko baldus sandėliuke, įsitikinkite, kad jame nėra drėgmės pertekliaus. Drėgmė yra ypač kenksminga vasariniams baldams ir gali sugadinti juos negrįžtamai. Būtent todėl, metų eigoje retsykiais patikrinkite baldus ir įsitikinkite, kad ant baldų nepradėjo rastis pelėsis.

Medinių lauko baldų priežiūros ypatumai

Kartais žmonės klaidingai mano, kad šilta vieta yra labiausiai tinkamas variantas medinių baldų saugojimui. Tačiau, tiesa yra visai kitokia – šiluma labai džiovina medieną, todėl didėja skilimų tikimybė. Svarbu paminėti ir tą faktą, kad mediena, kaip ir oda, laikui bėgant natūraliai susidėvi, todėl tam tikri smulkūs įtrūkimai yra normalus reiškinys, kuris kartais net pagyvina paties baldo vaizdą.

Visgi, nepamirškime, kad mediena yra gyva medžiaga, kuri visą laiką sugeria drėgmę. Būtent todėl, jei pasirinksite medinius lauko baldus, verta atkreipti dėmesį bei pasidomėti ir specialiomis priežiūros priemonėmis, kurios apsaugo medieną bei padeda išlaikyti baldus tvarkingais kuo ilgesnį laikotarpį. 

Lengviausia prižiūrėti plastikinius, dirbtinės medienos ir pintus baldus

Svarbu paminėti, kad plastikiniai, dirbtinės medienos ir pinti baldai yra bene lengviausiai prižiūrimi ir reikalauja mažiausiai dėmesio. Tokius baldus pakanka periodiškai išvalyti minkšta kempine bei švelniu plovikliu, skirtu būtent tos medžiagos baldams. Nors dažniausiai lauko baldai yra atsparūs orų pokyčiams, nederėtų palikti jų lauke žiemos laikotarpiu. Geriausia, jei žiemą jie bus ne tik saugomi gerai vėdinamoje patalpoje, bet ir apdengti specialiomis medžiagomis arba plastikiniu užvalkalu.

Lauko baldus reikia saugoti nuo saulės

Kalbant apie kitas lauko baldų medžiagas, svarbu pasirūpinti jų apsauga nuo saulės bei kenksmingų UV spindulių. Šiam tikslui taip pat tiktų ir specialūs lauko skėčiai nuo saulės arba stogai. Jei periodiškai skirsite keletą minučių lauko baldų priežiūros procedūroms, jie tarnaus ypač ilgą laiką ir stebins jus kokybe bei grožiu.

Svarbu atsižvelgti ir į tai, kur lauko baldai stovės. Jei jie nuolat bus veikiami tiesioginių saulės spindulių, jums vėl į pagalbą ateis stogeliai bei skėčiai, kurie apsaugos nuo kenksmingų UV spindulių bei neleis baldų spalvai išblukti.

Vienas geriausių pasirinkimų Jūsų namams – Home4you lauko baldai. Home4you turi vieną plačiausių lauko baldų pasirinkimų visose Baltijos šalyse. Be to, įmonė siūlo nemokamą pristatymą visoje Lietuvoje. Ir visai nesvarbu, kiek produktų jūs užsisakysite, kokia jų kaina ir kiekis – jums nereikia rūpintis atvežimo išlaidomis.

Taip pat, svarbu paminėti, kad visi produktai, esantys sandėlyje, yra atvežami per 2 – 5 darbo dienas. Home4you yra jau daugiau nei dvidešimt penkerius metus sklandžiai veikianti įmonė, siūlanti daugiau nei penkių tūkstančių produktų įvairovę, o kainos ir kokybės santykis yra prieinamas kiekvienam. Čia galite rasti skirtingų medžiagų, spalvų bei formų lauko ir vidaus baldų.

Parengta pagal Home4you.lt informaciją

GALERIJA

  • Specialistai pataria, kaip išsirinkti tinkamus lauko baldus
Home4you.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS