2021-ųjų festivalis „Burning Man“ Nevados dykumoje atšaukiamas | kl.lt

2021-ŲJŲ FESTIVALIS „BURNING MAN“ NEVADOS DYKUMOJE ATŠAUKIAMAS

  • 0

Festivalio „Burning Man“ organizatoriai antradienį paskelbė, kad dėl COVID-19 pandemijos atšaukia šios vasaros renginį Nevados dykumoje.

Kasmetinis alternatyvaus meno festivalis, vykstantis Juodųjų Uolų dykumoje 160 km į šiaurę nuo Rino, atšauktas jau antrus metus iš eilės.

San Fransiske įsikūrę organizatoriai savo interneto svetainėje paskelbė, kad yra per daug nežinomųjų, kuriuos reiktų išspręsti norint surengti festivalį nuo rugpjūčio 26 iki rugsėjo 3 dienos.

„Burning Man“ vadovė Marian Goodell (Marian Gudel) sakė, kad šis „sunkus sprendimas yra pagrįstas visa prieinama informacija“.

„Žinome, kad bendruomenės poreikis niekad nebuvo didesnis. O kurti bendruomenę „degintojams“ sekasi geriausiai. Taip pat pripažįstame, kad pandemija nesibaigė“, – sakė M. Goodell ir pridūrė: „Nusprendėme sutelkti savo energiją 2022 metų Juodųjų Uolų miesto statybai.“

Pirmasis naujienas antradienį pranešė laikraštis „Reno Gazette Journal“.

Sprendimas buvo priimtas atsižvelgiant į visą virtinę veiksnių, sakė organizatoriai.

„Nors čia, Jungtinėse Valstijose, galbūt jaučiame naštos palengvėjimą ir matome ryškėjančią šviesą tunelio gale, vis dar išgyvename pandemiją, o nežinomųjų, kuriuos reikia išspręsti, neįmanoma išspręsti per turimą laiką“, – sakoma pareiškime.

Anksčiau šį mėnesį M. Goodell sakė, jog organizatoriai svarsto galimybes tuo atveju, jei būtų nuspręsta renginį organizuoti, reikalauti dalyvių įrodyti, kad jie yra pasiskiepiję nuo COVID-19. Organizatoriai atšaukė ankstesnį pareiškimą, rodžiusį, kad jie jau nusprendė taikyti reikalavimą dėl skiepų.

Festivalis, pradėtas rengti prieš 35 metus, sutraukia iki 80 tūkst. žmonių, bet šiemet norėta dalyvių skaičių apriboti maždaug 69 tūkstančiais.

Pasak M. Goodell, vis dar planuojama organizuoti vietos renginius visame pasaulyje.

„Neatšaukiame „Burning Man“. Tiesiog nedarome Juodųjų Uolų miesto, – antradienį sakė ji. – Švęsime „Deginimo savaitę“ internete ir ne tik.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS