35 kg atsikratęs V. Cololo: anksčiau vienu prisėdimu galėjau suvalgyti kiaulės karką | kl.lt

35 KG ATSIKRATĘS V. COLOLO: ANKSČIAU VIENU PRISĖDIMU GALĖJAU SUVALGYTI KIAULĖS KARKĄ

  • 2

Ne vienas šou industrijos dalyvis, norėdamas palaikyti dailias ir atletiškas kūno formas, laikosi intensyvaus mitybos ir sporto režimo. Tačiau ilgus metus antsvorio turėjęs renginių vedėjas, aktorius ir humoristas Vitalijus Cololo teigia niekada dėl to nejautęs kompleksų, o kartu ir poreikio būti lieknam.

Atsikratyti kone 40 kg jį motyvavo anaiptol ne išvaizdos pokyčiai.

„Nuo vaikystės buvau labai sportiškas, lankiau daugybę sporto šakų. Žaidžiau tinklinį, ne vienus metus užsiėmiau dziudo, – apie savo santykį su sportu pradeda pasakoti V. Cololo. – Visada buvau judrus, bet visada turėjau antsvorio, ir man tai netrukdė. Meluosiu sakydamas, kad ir dabar trukdo“, – priduria jis.

Tiesa, renginių vedėjas pripažįsta, kad buvo toks laikas, kai vienu prisėdimu jis galėjo suvalgyti visą kiaulės karką ir užsisakyti dar vieną patiekalą. „Bet tai nereiškia, kad dabar verksiu ir sakysiu, kaip blogai jaučiausi, o dabar įvyko stebuklas. Neįvyko jokio stebuklo, ir jeigu laukiate iš manęs frazės, kad sportas – sveikata, to nebus“, – juokauja pašnekovas.

Visgi paklaustas, kas jį motyvavo ryžtis pokyčiams, V. Cololo atsako, kad „Impuls“ iššūkį sportuoti priėmė kaip azartišką žaidimą: „Džiaugiuosi, kad jie patikėjo manimi ir norėjo įrodyti, kad galiu numesti svorio, tad sudarė visas sąlygas sportuoti. Ir aš pats panorau sau įrodyti, kad tai įmanoma“.

Sportuodamas pabėga nuo gaunamo dėmesio

Kiekvienas sportuoti pradėjęs žmogus gali treniruotėse atrasti skirtingus, bet malonumą teikiančius, privalumus. V. Cololo teigia, kad judėjimas – vienas geriausių laisvalaikio leidimo būdų. „Aš sportuoju, nes judėjimas man sukelia laimės jausmą. Tai yra mano laisvalaikis. Vieni renkasi gulėjimą prie televizoriaus, kiti – aktyvią veiklą – tai kiekvieno pasirinkimas. Visgi tikiu, kad visos ligos prasideda nuo neturėjimo ką veikti. O sporto salėje laiką gali leisti prasmingai“, – teigia žinomas humoristas.

V. Cololo pripažįsta, kad ne visada savo laiką leidžia treniruočių salėje ir kasdienę judėjimo rutiną stengiasi paįvairinti kitomis veiklomis: „Jeigu neturiu nuotaikos intensyviai treniruotei kilnojant svarmenis, geros nuotaikos pasikrauti einu į baseiną ar pirtį“, – pasakoja renginių vedėjas.

Laikas, praleistas sporto klube, yra aukso vertės, nes tai galimybė žmogui pabūti su savo mintimis. „Tai tavo asmeninis laikas. Ateini, užsidedi ausines ir lieki vienas su savimi. Aš taip ir darau, nes man dėmesio ir taip užtenka, – priduria V. Cololo. – Tačiau tie, kurie nori pabendrauti, prašau, pilna žmonių, kalbėkite. Kiti vien tik dėl to čia ir ateina.“

Labiausiai motyvuoja – euforija po sporto

Vis dėlto atsikratyti ne vienos dešimties kilogramų – nelengvas uždavinys. Visgi pasakodamas savo sėkmės istoriją V. Cololo pabrėžia, kad jokio užslėpto triuko nėra. „Jeigu nori pasiekti rezultatų greitai, kokybiškai, taisyklingai, trenerio priežiūra yra pirmoji pagalba, – pabrėžia Vitalijus ir išsyk papildo, kad svarbus ir požiūris į tai, ką darome. – Aš laužau tuos stereotipus, kad sportas – sveikata. Esu įsitikinęs, kad judesys yra gyvenimas, o visa kita tėra išgalvoti dalykai.“

Tai, kad sportuojant galima atsipalaiduoti ir gauti teigiamos energijos, yra bene labiausiai V. Cololo motyvuojantis veiksnys: „Sportuoju, kad būčiau laimingas. Kai atrandi sau tinkamą būdą nuotaikai pakelti, padaryti savo organizmui gera, žengi pirmąjį žingsnį ir nebegali be to gyventi.“

Tiems, kurie dvejoja, pradėti sportuoti ar ne, jis siūlo bent pamėginti patirti tai, ką jis vadina euforija. „Visada rasi priežasčių neišeiti iš namų, bet sportuodamas gali sau padaryti didelį malonumą, palikti visą stresą, tapti ramesnis. Būtent ta psichologinė būsena ir yra pati svarbiausia“, – atskleidžia V. Cololo.

GALERIJA

  • 35 kg atsikratęs V. Cololo: anksčiau vienu prisėdimu galėjau suvalgyti kiaulės karką
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kukita

tas tai meta ir meta - ir niekaip nenumeta:) cirkas:)

nesamone

tai kad jis ir dabar kaip meitelis atrodo,kda jau jis cia numete ta 40 kg.?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS