Antrajame „Naisių festivalyje“ – kontroversiškai dėl karo Ukrainoje pasisakęs G. Paškevičius | kl.lt

ANTRAJAME „NAISIŲ FESTIVALYJE“ – KONTROVERSIŠKAI DĖL KARO UKRAINOJE PASISAKĘS G. PAŠKEVIČIUS

  • 58

Dar liepos pradžioje vykęs festivalis „Naisių vasara 22“ patyrė fiasko – į renginį paskutinėmis dienomis atsisakė atvykti grupė „jautì“, Donatas Montvydas, „The Roop“ ir Saulius Prūsaitis. Tokio nepasisekimo festivalis susilaukė dėl savo pagrindinio rėmėjo Ramūno Karbauskio pasisakymų apie Vytauto Landsbergio paskelbimą valstybės vadovu. Renginio metu R. Karbauskis pažadėjo, kad surengs dar vieną „Naisių vasaros“ festivalį. 

Antrasis „Naisių vasaros“ festivalis įvyks rugpjūčio 15 d. 

Antradienį renginio „Facebook“ puslapyje organizatoriai paskelbė, kad festivalyje koncertą surengs dainininkas Gytis Paškevičius.

Dar kovo mėnesį G. Paškevičiaus sūnus Dominykas Paškevičius savo „Facebook“ paskyroje pasidalino įrašu, kuriame jis neigė karą ir kalbėjo aptakiomis, įtarimą keliančiomis frazėmis. 

„Vėl nauja rėmelių ir vėliavėlių pandemija... Nes kažkodėl žmonės galvoja, kad jie geriečių pusėj... iš kur žinot? Kas sakė? Ar tikrai viską suprantat gerai? Ar tikrai žinot, kas vyksta? Blogiečiai puola? O iš kur žinot, kad jie blogiečiai, pagal ką čia skiriat? Kas yra geriečiai ir blogiečiai šiuo atveju?“, – vos prasidėjus karui Ukrainoje rašė D. Paškevičius.

Netrukus po jo įrašu susirinko pasipiktinimo neslepiantys komentatoriai, o kai kurie net tikino policijai pateikę pareiškimą dėl dezinformacijos skleidimo.

Tiesa, pats G. Paškevičius taip pat komentavo sūnaus įrašą. Jis teigė esantis už tiesą, bet pritarė sūnui, kad pasaulyje pilna melo. Dainininkas taip pat pridėjo, kad „nei vienas politikas nesišaudo, šaudosi tik neklausantys įstatymų“. 

Dabar D. Paškevičiaus įrašo socialiniuose tinkluose jau nėra.

Susilaukė A. Valinsko nemalonės

Kontraversiški D. Paškevičiaus ir G. Paškevičiaus pasisakymai susilaukė ir prodiuserio Arūno Valinsko dėmesio. 

„Žmonės, kurie pripažįsta karą ne tik neišvengiamu, bet ir naudingu, o todėl ir pageidautinu, − tokie žmonės yra baisūs ir siaubingi moraliniai išsigimėliai“, – dar kovo mėnesį rašė A. Valinskas.

A. Valinskas / LNK nuotr.

„Gytis Paškevičius pritarė savo užauginto ir „išauklėto“ sūnelio nuomonei, kad visi tie vaizdai iš Ukrainos su žuvusiais vaikais ir civiliais yra inscenizacijos, suvaidintos samdytų aktorių“, – teigė prodiuseris.

A. Valinsko teigimu, karo akivaizdoje tokios nuomonės nėra demokratijos ir žodžio laisvės išraiška, tai yra pritarimas karui ir Rusijos agresijai, atviras stojimas žudikų pusėn.

„Už tokius dalykus turėtų būti baudžiama kaip už sovietų okupacijos neigimą, nacistinės ir sovietinės atributikos platinimą. Tačiau didžiausia bausmė tokiems būtų visuomenės požiūris. Todėl kreipiuosi į visas 60 Lietuvos savivaldybių su nuoširdžiu prašymu – organizuodami įvairiausius renginius ir miesto šventes (kurios rengiamos už mokesčių mokėtojų pinigus), tiesiog pamirškite šiuos veikėjus – Egidijų Dragūną, Gytį Paškevičių, grupę „Rebelheart“, – viešame pranešime į savivaldybes kreipėsi A. Valinskas.

GALERIJA

  • A. Valinskas
Rašyti komentarą
Komentarai (58)

Dar

Nesikviesčiau niekur valinsko ir jo žmonos, neičiau i jokius renginius, kur jie lipa ant scenos, nes valinskiene dainavo rusiskas dainas.

Laimė

Žmonės, neatiduokit valinskui SAVO TEISĖS spręsti, į kokius koncertus eiti, kokias dainas klausyti, ar kur dirbti kaip atlikėjai. Naisiai yra Lietuvos dalis, ne rusija, dėl to ne valinsko reikalas kas gros Naisiuose.

Anonimas

Šaunuolis Gytis Paškevičius lauksime naisuos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS