Antroje „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laidoje – naujas „The Roop“ kūrinys | kl.lt

ANTROJE „EUROVIZIJOS“ NACIONALINĖS ATRANKOS LAIDOJE – NAUJAS „THE ROOP“ KŪRINYS

  • 0

Šį šeštadienį LRT televizijos eteryje – antroji „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laida „Pabandom iš naujo!“. Šeštadienio vakarą paaiškės, kurie penki dalyviai turės galimybę pasirodyti atrankos pusfinalyje.

Antroje atrankinėje laidoje pasirodys 10 grupių ir atlikėjų: „Uno Band“, Rapolas, Sunday Afternoon, Aistė Brokenleg, Cosmic bride, Norbertas, Gabrielė Goštautaitė, Gebrasy, Evita Cololo, Gabrielius Vagelis.

Į pusfinalį keliaus penki iš dešimties dalyvių, taigi su puse antrosios laidos dalyvių, kurie sulauks mažiausio žiūrovų ir komisijos įvertinimo, bus atsisveikinta. Televizijos žiūrovų ir komisijos balsai bus skiriami lygiomis proporcijomis.

Antroje pusfinalio laidoje taip pat bus pristatytas naujasis grupės „The Roop“ kūrinys. Nors grupė yra šių metų atrankų dalyvė, tačiau šeštadienį už ją balsuoti dar nereikės. Praėjusiais metai iškovojusi teisę atstovauti Lietuvai didžiojoje „Eurovizijoje“, kuri dėl pandemijos neįvyko, šiemet grupė pelnė teisę pasirodyti su nauja daina iškart konkurso finale.

Balsuoti už labiausiai patikusią dainą žiūrovai galės skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes telefono numeriu 1669 (vieno skambučio ar žinutės kaina – 0,60 euro). Nacionalinės atrankos rengėjai primena, kad iš vieno mobilaus telefono numerio per vakarą bus galima atiduoti daugiausia penkis balsus. Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Siekiant neskatinti telefoninio balsavimo varžybų, žiūrovų balsavimo rezultatai taip pat bus skelbiami tik laidos pabaigoje. Žiūrovų balsavimą visų nacionalinės atrankos laidų transliacijų metu stebės nepriklausomi stebėtojai – audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai.

Po pirmosios atrankos laidos į kitą etapą pateko: Voldemars Petersons, Titas ir Benas, Martyna, Milita, grupė „Be U“.

Kas atstovaus Lietuvai „Eurovizijoje“, vyksiančioje gegužės 18–22 dienomis Roterdame (Nyderlanduose), paaiškės vasario 6 dieną nacionalinės atrankos finalo metu.

Antrosios laidos „Pabandom iš naujo!“ transliacija – sausio 23 d. 21.00 val. per LRT televiziją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS