Ar nauja suknelė gali išspręsti problemas? | kl.lt

AR NAUJA SUKNELĖ GALI IŠSPRĘSTI PROBLEMAS?

Pavasarį juntamas vitaminų ir optimizmo stygius. Dėl vitaminų geriausia pasitarti su vaistininku, o gerą optimizmo dozę garantuoja komedija "Nors mirk iš gėdos".
 

Pavasarį juntamas vitaminų ir optimizmo stygius. Dėl vitaminų geriausia pasitarti su vaistininku, o gerą optimizmo dozę garantuoja komedija "Nors mirk iš gėdos".

Blondinės ima viršų

Kada prasidėjo blondinių mada pasauliniame kine? Ko gero, kartu su pirmosiomis melodramomis, kai buvo pastebėta, kad tamsiaplaukės geriau tinka vaidinti fatališkas moteris. Romantinių meilės istorijų centre dar senais laikais atsidūrė blondinės – amerikietė Mary Pickford ir švedė Greta Garbo. Ketvirtojo dešimtmečio pradžioje aktorė Jean Harlow už akinančio baltumo plaukus net buvo pavadinta platinine blondine, ir ši mada tęsėsi tol, kol Holivudas pagimdė naujos kino dievaitę Marilyn Monroe.

Vienas šios bene garsiausios visų laikų šviesiaplaukės žvaigždės filmas taip ir vadinosi "Džentelmenai renkasi blondines" (1953 m.). Tada ir pasklido ligi šiol gyvuojantis mitas, kad blondinėms ypatingo proto nereikia – jis dažniausiai būna tik kliūtis kelyje į asmeninę sėkmę ir visuotinę šlovę.

Šiuolaikinėse romantinėse komedijose panašių siužetų apstu. Pamažu viršų ima istorijos apie veiklias šviesiaplaukes, kurios ir stulbinamą karjerą sugeba padaryti ("Užsispyrusi blondinė"), ir svajonių vyrą susiranda ("Mergina iš Alabamos"), ir vis ryžtingiau šturmuoja tą komiško pasaulio olimpą, anksčiau priklausiusį komikams vyrams. Šią amerikiečių kino pažangą puikiai iliustruoja dabar didžiuosiuose ekranuose pasirodanti komedija "Nors mirk iš gėdos".

Maloni staigmena

Jau įpratome pasibaigus filmams tarp baigiamųjų titrų matyti vadinamuosius sugadintus dublius, kuriais autoriai paįvairina finalinės informacijos monotoniją ir įrodo, kad filmų kūrėjams toli gražu ne viskas einasi sklandžiai, o ir televizijos reportažuose juokingų kuriozų dažnai pasitaiko.
Kvailų situacijų ir apmaudžių nusišnekėjimų kaleidoskopas jau filmo pradžioje įveda žiūrovą į juokingų nesusipratimų kupiną siužetą, kuriame kaip žuvis vandenyje labai natūraliai jaučiasi aktorė Elizabeth Banks. Tai didžiausia šios komedijos staigmena. Jei ši tendencija progresuos, iki šiol amerikietiškoje komedijoje dominavusiems "stipriosios" lyties atstovams – Adamui Sandleriui, Benui Stilleriui, Stive‘ui Carrellui ir kitiems linksmojo cecho darbuotojams – teks susitaikyti su mintimi, kad jų monopolija baigiasi. Gal tada ir anekdotų apie kvailas blondines sumažės.

Viskas dėl suknelės

Megan Mails (ją ir vaidina E.Banks) yra vieno Los Andželo televizijos kanalo naujienų reporterė. Vis dėlto blogas tas naujienų reporteris, kuris nenori tapti naujienų pranešėju. Ne išimtis ir Megan - didžiausia jos svajonė yra sėdėti gražioje studijoje ir skaityti žinias.
Deja, televizijos bosai pasirenka kitą kandidatę. Tikriausiai todėl, kad norėdama per prisistatymą padaryti kuo geresnį įspūdį Megan prisistato kukliai: "Aš esu gera mergaitė". Ir, ko gero, bosai teisūs - televizija tikrai ne ta vieta, kur kuklumas žmogų puošia. Tolesni filmo įvykiai negailestingai sugriauna geros mergaitės reputaciją. Pati Megan dėl to mažiausiai kalta.

Kalta aplinka...

O kas kaltas? Aišku, kad aplinka! Kartu su planų dirbti televizijoje žlugimu Megan užgriuvo dar viena bėda – ją paliko draugas. Nuo depresijos vargšę gelbėjusios draugės pasiūlė ne sėdėti namie, o apsirengti seksualia suknele ir drauge keliauti ten, kur galima užmiršti visas problemas. Paprasčiau kalbant, į klubą.
Dėl šios geltonos mini suknelės ir prasidėjo nesusipratimai. Jų bus tiek daug, kad pavargtum vardyti. Svarbiausia, kad po audringo vakarėlio vėl nušvinta svajonių darbo perspektyva, bet į šį tikslą aukštakulniais avinti Megan turės skubėti pavojingais Los Andželo gatvių labirintais be automobilio (tai atskira istorija), skaudama galva ir švytinčia suknele, kuri tokiu paros metu naktinėtojams asocijuojasi tik su seniausios profesijos atstovėmis.
Megan ryžtas nugalėti visas kliūtis yra begalinis. Juk nėra tokios jėgos, kuri sukliudytų viskam pasiryžusiai merginai siekti savo svajonės!
"Nors mirk iš gėdos" ("Walk of Shame") ***

Komedija. JAV, 2014 m. Rež. Stevenas Brillis. Vaidina E.Banks, Jamesas Marsdenas, Ethanas Suplee, Gillian Jacobs, Sarah Wright.
veiksmas 2
humoras 2
įtampa 2
erotika 1
siaubas 1

GALERIJA

  • Ar nauja suknelė gali išspręsti problemas?
  • Ar nauja suknelė gali išspręsti problemas?
Kadrai iš filmo "Nors mirk iš gėdos"
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS