Artėjant filmo „Zerovilis“ premjerai –– 10 faktų apie aktorių ir režisierių J. Franco | kl.lt

ARTĖJANT FILMO „ZEROVILIS“ PREMJERAI –– 10 FAKTŲ APIE AKTORIŲ IR REŽISIERIŲ J. FRANCO

  • 0

Jameso Franco pavardė puikiai pažįstama viso pasaulio kino žiūrovams, įskaitant ir Lietuvos. Jis – itin plataus profilio menininkas, kuris sau priskiria aibes veiklų. Dalis jų yra teatro ir kino aktorius, režisierius, scenaristas, poetas, rašytojas, tapytojas, fotografas ir, netgi, universiteto dėstytojas. Nepaisant tiek daug veiklų, Jamesas sugeba viską suspėti, bet geriausiai jis žinomas iš savo režisūrinių ir vaidybinių veiklų. Jau netrukus kino teatrus pasieks naujasis J. Franco režisūrinis ir aktorinis projektas „Zerovilis“.

Tad kviečiame iš arčiau susipažinti su Jamesu ir 10 faktų, kurių greičiausiai nežinojote.

1. Jamesas yra licencijuotas pilotas. Kaip pastebi jo kolegos, J. Franco dažnai smarkiai įsijaučia į savo vaidmenį ir stengiasi kaip galėdamas labiau perteikti savo personažą. Dėl to, kad kuo realistiškiau atvaizduotų savo veikėją Bleiną Rolingsą 2006 metų filme „Pirmoji eskadrilė“ (angl. „Flyboys“), Jamesas išsilaikė piloto licenciją.

2. Prestižinius apdovanojimus gavo tik už realių asmenų atvaizdavimą. Taip jau nutiko, kad J. Franco apdovanojimai yra susiję su tikrais asmenimis. Auksinį gaublį jis gavo už du filmus – „Džeimsą Deaną“ (angl. „James Dean“), kuriame suvaidino legendinį aktorių Jamesą Deaną, ir „Katastrofos kūrėjas“ (angl. „Disaster Artist“). Jame aktorius suvaidino aktorių ir režisierių Tommy Wiseau. Vienintelę Oskaro nominaciją J. Franco gavo už savo vaidmenį filme „127 valandos“ (angl. „127 hours“), kuris buvo paremtas tikrais faktais apie alpinistą Aroną Ralstoną. Vienintelis aktoriaus įvertinimas, nesusijęs su tikru asmeniu, – Auksinio gaublio nominacija už vaidmenį „Mari Huanos eksprese“ (angl. „Pineapple Express“).

3. Aktorius dirbo McDonald‘s restorane. Dar prieš pradėdamas savo aktoriaus karjerą J. Franco bandė studijuoti anglų literatūrą. Nusprendęs, kad nenori to daryti, metė mokslus ir pradėjo vaidinti. Tačiau, jam reikėjo pinigų, kad galėtų išgyventi, nes tėvai nesutiko finansuoti aktorystės mokslų. Dėl to aktorius dirbo greito maisto restorane ir ten praktikavo įvairius akcentus, priimdamas užsakymus iš žmonių.

4. J. Franco planavo vaidinti Žmogų-vorą. Dar 2002 metais aktorius dalyvavo atrankoje vaidinti būtent Žmogų-vorą. Tačiau režisierius Samas Raimis vaidmenį patikėjo Toby’iui Maquire’ui. Nepaisant to, režisierius įžvelgė didelį aktoriaus talentą ir be jokių atrankų pasiūlė Franco suvaidinti geriausią draugą ir vėliau priešą – Harį Ozborną.

5. Jamesas turi ne vieną brolį. Daugumai kino gerbėjų yra susidaręs įspūdis, kad Jamesas Franco turi tik vieną brolį – Dave‘ą. Galbūt dėl to, kad jauniausias iš brolių taip pat pasirinko aktoriaus karjerą. Tačiau yra ir trečiasis, vidurinysis brolis Tomas Franco. Tiesa, pastarasis pasirinko visai kitą kelią ir tapo skulptoriumi.

6. „Katastrofos kūrėjas“ sujungė visą šeimą. Būtent „Katastrofos kūrėjas“ pirmą kartą sujungė visus brolius į vieną filmą. Visi jie, Jamesas, Tomas ir Dave‘as atliko vaidmenis filme. Jamesas suvaidino pagrindinį veikėją, Dave‘as – jo geriausią draugą, o Tomas pasitenkino ganėtinai kukliu pasirodymu kino ekrane.

7. Dave‘as Franco nenorėjo vaidinti su broliu. Kaip pasakojo pats Dave‘as, jis niekuomet nenorėjo vaidinti kartu su Jamesu, nes karjeros laiptais nusprendė kopti savarankiškai nenorėdamas sukurti „mažojo Jameso brolio“ įvaizdžio visuomenės akyse. Akivaizdu, kad jam pavyko. O pirmą kartą jiedu kartu suvaidino „Katastrofos kūrėjo“ filme, praėjus 32 metams.

8. Blogiausias vaikinas pasaulyje. Tuo metu, kai Jamesas Franco gyveno Niujorke, savo namuose jis laikė katę. Ji nebuvo labai patenkinta Jameso mergina, todėl vieną rytą katė perdrėskė merginai akį. Jamesas buvo taip užsivertęs darbais, kad nurodė savo asistentui pasirūpinti mergina ir nuvežti ją į ligoninę.

9. Jamesas turėjo vaidinti „Pradžioje“. Christopherį Nolaną žino visas pasaulis, o suvaidinti jo filmuose trokšta bene visi Holivudo aktoriai. J. Franco – ne išimtis. Taip nutiko, kad aktorius gavo Artūro vaidmenį filme „Pradžia“ (angl. „Inception“). Deja, dėl staiga pasikeitusių aplinkybių ir netinkamų filmavimo grafikų, Jamesas privalėjo atsisakyti vaidmens ir jo vietą užėmė Josephas Gordonas-Levittas.

10. Jamesas nėra išrankus. Tą tikrai būtų galima pasakyti apie garsųjį aktorių. Ir režisierių. Ir prodiuserį. Ir... Na, jei trumpiau, aktorius dabar prie savo darbų sąrašo suskaičiuoja 150 vaidmenų, 66 prodiusuotų projektų, 39 režisuotų filmų. Taip pat prisidėjo prie 25 scenarijų kūrimo.

Na, o naujausias J. Franco filmas „Zerovilis“ Lietuvos kino teatrus pasieks jau rugsėjo 27 dieną. Jame per juodojo humoro prizmę bus pasakojama istorija apie tikruosius Holivudo užkulisius bei kaip aktoriai ir režisieriai gyveno auksinio Holivudo laikais – 1969 metais.

Tais laikais, kai Holivude nebuvo tabu, seksas ir narkotikai buvo kasdienybė, o tapti režisieriumi būdavo paprasta, jei rasdavai tinkamą draugiją. Kartu filme pagrindinius vaidmenis atliks: Megan Fox, Willas Ferrellas, Sethas Rogenas, Danny‘is McBride‘as, Dave‘as Franco ir dar aibė kitų puikių aktorių.

Buvaukine.lt

GALERIJA

  • Artėjant filmo „Zerovilis“ premjerai –– 10 faktų apie aktorių ir režisierių J. Franco
  • Artėjant filmo „Zerovilis“ premjerai –– 10 faktų apie aktorių ir režisierių J. Franco
  • Artėjant filmo „Zerovilis“ premjerai –– 10 faktų apie aktorių ir režisierių J. Franco
  • Artėjant filmo „Zerovilis“ premjerai –– 10 faktų apie aktorių ir režisierių J. Franco
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS