Barbė robotų technikos specialistė nori įkvėpti jaunas mokslininkes | kl.lt

BARBĖ ROBOTŲ TECHNIKOS SPECIALISTĖ NORI ĮKVĖPTI JAUNAS MOKSLININKES

  • 0

Nauja lėlės Barbės versija skatins mažas mergaites siekti inžinierių ir mokslininkių karjeros, antradienį paskelbė legendinės lėlės gamintoja „Mattel“.

Barbė, kuri parduotuvių lentynose pirmą kartą pasirodė 1959 metais, didžiuojasi, kad be tradiciškesnių įgūdžių, tokių kaip šokis su Kenu ar sugebėjimas atrodyti pribloškiamai, išbandė ir darbus, kuriuose moterų nėra daug.

Kompanija paskelbė, kad „Metų karjeros“ Barbė yra robotikos inžinierė. Realiame gyvenime beveik devyni iš 10 šios srities specialistų yra vyrai.

Tačiau vaikams žaidžiant su naujausia Barbe neteks vien įsivaizduoti šios profesijos, nes „Mattel“ drauge su žaidimų platforma „Tynker“ pasiūlys savininkams internetinę programavimo patirtį.

„Beveik 60 metų Barbė pasakojo mergaitėms apie darbus, kuriuose moterims atstovaujama nepakankamai, norėdama parodyti joms, kad jos gali būti bet kas“, – sakoma „Mattel“ viceprezidentės Barbės reikalams Lisos McKnight (Lizos Maknait) pareiškime.

„Žaidimais su Barbe robotikos inžiniere internete ir realiame gyvenime suteikiame mergaitėms naują platformą žaisti savo vaizduotės pasaulyje ir mokome jas jų realiam pasauliui svarbių įgūdžių“, – pridūrė L. McKnight.

Barbė jau turi daugiau kaip 200 profesijų, „kurios visos paremia prekės ženklo tikslą įkvėpti beribį potencialą kiekvienoje mergaitėje“, sakoma „Mattel“ pareiškime.

Moterys užima tik 24 proc. mokslo, technologijų, inžinerijos ir matematikos (STEM) darbo vietų Jungtinėse Valstijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS