Buvęs kunigas E. Vegys: laikydamas mišias pradėjau vaidinti | kl.lt

BUVĘS KUNIGAS E. VEGYS: LAIKYDAMAS MIŠIAS PRADĖJAU VAIDINTI

  • 3

Aštuoneri metai kunigų seminarijoje ir septyneri dirbant kunigu kapelionu. Būtent toks kadaise buvo Edgaro Vegio gyvenimas. Tačiau dabar jo kasdienybė – visiškai kita. Jau trejus metus Edgaras – žinomas floristas, gėlių parduotuvės savininkas, po ilgų apmąstymų pasitraukęs iš kunigystės.

„Aukodamas mišias pradėjau suvokti, kad aš pradedu vaidinti, kad aš jas aukoju. Aš pradėjau nebesiruošti pamokslams ir visa tai, ką aš kalbėjau, man netekdavo prasmės, nes aš supratau, kad tai, ką aš kalbu, aš pats tuo negyvenu. Ir tada suvokiau, kad atėjo metas ieškoti kitokio pašaukimo savo gyvenime“, – laidoje „KK2 penktadienis“ atvirai prisipažins buvęs dvasininkas. Žinoma, palikti veiklą, kuriai skyrė daugybę metų buvo sudėtinga, o ir dabar rūpintis savu verslu nėra paprasta, nes gėlių verslas – itin trapus. Tačiau Edgaras sako nenorėjęs meluoti kitiems, veidmainiauti. Taigi pasirinko sunkesnį, tačiau sąžiningesnį kelią.

Aukodamas mišias pradėjau suvokti, kad aš pradedu vaidinti, kad aš jas aukoju.

Kaip tik šiuo metu naują veiklą pradeda ir žinomas galiūnas bei renginių organizatorius Vidas Blekaitis. Varžybas sustabdžiusi pandemija jam padovanojo naują pomėgį – ypatingo maisto gamybą. „Vytinu, rūkinu maistą: mėsytę, žuvytę. Ir bebrą, ir ungurį, ir stirnieną, ir kengūrieną“ O pas didžiausias Vido virtuvės pasididžiavimas – rūkytas sviestas.

Naujų iššūkių netrūksta ir Renatos bei Deivio Norvilų, Godos ir Evaldo Petrauskų kasdienybėse. O štai kaunietė Rasa Kuncaitienė netikėtai atrado šiuo metu pasaulyje sparčiai populiarėjančią – ypatingų, tikrų tikriausius kūdikius primenančių lėlių gamybą. Lietuviai tokias lėles perka vien dėl grožio, o užsienyje jas įsigyja ir tie, kurie negali susilaukti vaikų...

Apie naujas veiklas ir ryžtą kardinaliai keisti gyvenimą – jau šį vakarą „KK2 penktadienyje“, 19.30 val., per LNK.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

už mokslą nemokėjai

---o gavai daug

Gimęs \\\\\.../////

šliaužioti,niekad neskraidys.

Ela

Jei artistu gimei, -ta ko į kunigus ėjai ??? )

SUSIJUSIOS NAUJIENOS