„Coldplay“ koncertas Malaizijoje gali būti sustabdytas: papiktino grupės palaikymas LGBTIQ | kl.lt

„COLDPLAY“ KONCERTAS MALAIZIJOJE GALI BŪTI SUSTABDYTAS: PAPIKTINO GRUPĖS PALAIKYMAS LGBTIQ

  • 0

„Coldplay“ trečiadienio koncerto Malaizijoje organizatoriai gali sustabdyti šou, jei šios britų roko grupės nariai blogai elgsis, sakė vienas ministras, vyriausybei atmetus konservatyvių musulmonų raginimus atšaukti koncertą.

Malaizijos opozicijos bloko vadovaujami konservatoriai protestavo prieš koncertą dėl „Coldplay“ paramos LGBTIQ bendruomenei. Neseniai jie taip pat spaudė atšaukti koncertą iš solidarumo su palestiniečiais, žuvusiais per Izraelio ir „Hamas“ karą.

Ryšių ir skaitmeninių technologijų ministras Fahmi Fadzilas (Fahmis Fadzilas) sakė neprognozuojantis jokių problemų dėl pirmojo „Coldplay“ koncerto Malaizijoje. Prieš koncertą, kuris vyks stadione netoli Kvala Lumpūro ir į kurį susirinks apie 75 tūkst. žmonių, buvo sustiprintas saugumas.

„Taip, tai vienas dalykų, kuriuos aptarėme su organizatoriais“, – sakė Fahmi Fadzilas, paklaustas, ar per koncertą galėtų būti atjungta elektra.

„Ministras pirmininkas taip pat yra sakęs, kad grupė, žinot, labai palaiko Palestiną. Tad mes optimistiškai nusiteikę dėl šiandienos koncerto“, – pridūrė jis.

Neseniai Malaizija įvedė „avarinio išjungiklio“ priemonę, liepą kilus kontroversijai dėl britų grupės „The 1975“ Kvala Lumpūre. Pagrindinis grupės dainininkas sukritikavo prieš gėjus nukreiptus Malaizijos įstatymus ir per koncertą pabučiavo kitą grupės narį, taip sukeldamas pasipiktinimą tarp musulmonų ir paskatindamas vyriausybę nutraukti tris dienas turėjusį vykti muzikos festivalį.

Premjeras Anwaras Ibrahimas (Anvaras Ibrahimas) teisino leidimą rengti „Coldplay“ koncertą ir antradienį parlamentui pasakė, kad „Coldplay“ yra tarp grupių, palaikančių Palestiną. Jis pažymėjo, kad ankstesnė administracija, dirbusi iki jo atėjimo į valdžią 2022-ųjų lapkritį, pritarė šiam koncertui. Pasak premjero, propalestinietiškos grupės taip pat kreipėsi į jo biurą ir išreiškė paramą „Coldplay“ koncertui.

Ministras pirmininkas taip pat yra sakęs, kad grupė, žinot, labai palaiko Palestiną. Tad mes optimistiškai nusiteikę dėl šiandienos koncerto.

Opozicinė islamo partija PAS pasmerkė premjero poziciją. Nors „Coldplay“ remia Palestinos reikalą, ji taip pat skatina hedonizmą, sakė jos informacijos vadovas Ahmadas Fadhli Shaari (Ahmadas Fadhlis Šaris).

„Kalbama ne apie tai, ar jie remia Palestinos reikalą, ar ne, bet apie hedonizmo kultūrą, kurią jie atneša į mūsų bendruomenę“, – sakė jis antradienį parlamente. PAS, kuri išplėtė savo įtaką po didelio musulmonų palaikymo 2022 metų rinkimuose, dažnai protestuoja prieš tarptautinių atlikėjų koncertus, kurie, jos teigimu, nesuderinami su musulmoniškomis vertybėmis.

Su koncertų organizatoriaus „Live Nation Malaysia“ atstovais kol kas nepavyko susisiekti. Prieš kelias dienas bendrovė išplatino pareiškimą koncertų lankytojams, kuriame priminė, kad jie „atsižvelgtų į vietos kultūrą ir jautrumą“ ir nedemonstruotų daiktų, kurie gali kelti nepatogumų kitiems.

Policija įspėjo visuomenę susilaikyti nuo bet kokių provokacijų ir neramumų kurstymo koncerte, kuris yra „Coldplay“ pasaulinių gastrolių „Music of the Spheres“ dalis.

Grupė „Coldplay“ taip pat susidūrė su musulmonų pasipriešinimu, kai anksčiau šį mėnesį koncertavo Indonezijoje. Protestuotojai iki pat koncerto dienos rengė mitingus, pasipiktinę grupės palaikymu LGBTIQ, ir tvirtindami, kad jos pozicija kenkia „tikėjimui ir moralei“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS