D. Belickaitę praradimai atvedė prie netikėtų atradimų | kl.lt

D. BELICKAITĘ PRARADIMAI ATVEDĖ PRIE NETIKĖTŲ ATRADIMŲ

"Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad mano gyvenimas bus toks, koks yra dabar", – neslepia krepšininkė, nuomonės formuotoja ir laidų vedėja ugniaplaukė Dalia Belickaitė. Fizinės traumos privertė atsitraukti nuo profesionalaus sporto, tačiau atvėrė daug naujų durų. Dabar energinga mergina veda ir jaunatviško muzikinio 2TV televizijos kanalo laidas.

Muzikos ir naujienų paketas

D.Belickaitė džiaugiasi, kad ją pakvietė būti viena iš kovo mėnesį startavusios LNK grupės televizijos 2TV laidų vedėjų. Pasak jos, tokiu metu, kai siautėja virusas, ši veikla labai gelbsti, o visa televizijos komanda atsakingai laikosi visų saugumo taisyklių.

"Aš negaliu be muzikos, man visada reikia šokti. Pati klausau popmuzikos, kartais lyrinių dainų, kai apima tokia nuotaika", – dalijasi pastaruoju metu į muzikos pasaulį pasinėrusi mergina. Prieš tai ji jau buvo save išbandžiusi "Žalgiris TV" vedėjos kėdėje.

Dabar 2TV eteryje Dalia pristato muzikos ir šou pasaulio naujienas. "Man pačiai labai įdomu viską sužinoti vienai pirmųjų. Ruošiantis kiekvienai laidai pirmoji mano užduotis – eiti anksti miegoti, kad kitą rytą anksti atsikelčiau ir būčiau išsimiegojusi, žvali, nežiovaučiau atėjusi į darbą. Anksti keltis man labai sunku. Vėliau imuosi teksto skaitymo – skaitau garsiai, kad gražiai intonuočiau, taisyklingai žodžius ištarčiau. Labai džiaugiuosi, kad turiu tokių kolegių, kaip Marija Silickaja-Šmatavičienė, kuri mane pataiso, pasako, kur kirtį padėti", – apie pasiruošimą laidoms pasakoja ji.

2TV televizija daug kam vis dar skamba kaip naujiena. "Aš pati anksčiau namie, kai tvarkydavausi ar gamindavau maistą, kaip foną per televiziją įsijungdavau MTV kanalą. 2TV yra analogiška televizija, tik ji dar ir lietuvišką muziką transliuoja", – pranašumą prieš tarptautinį muzikos grandą įvardija ji.

Užsimerkus tikėti viskuo yra pavojinga, nes socialiniuose tinkluose yra ir daug netiesos.

"2TV – ir muzikos, ir naujienų paketas. Stengiamės, kad mūsų žiūrovai pirmieji sužinotų šou ir muzikos pasaulio naujienos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš už Atlanto. Tai nėra žinios, bet įdomios ir lengvos naujienos. Šiais laikais visi tam tikra prasme yra jauni, nes nori daug žinoti, daug kuo domisi. Dėl to šitas kanalas turėtų patraukti ne tik jaunimą, bet visus, kurie domisi muzikos pasauliu", – įsitikinusi visada besišypsanti mergina.

Dainavo ir pati

Neseniai D.Belickaitė kartu su kolegomis M.Silickaja-Šmatavičiene ir Timūru Augucevičiumi įrašė bendrą 2TV kanalui skirtą dainą "Muzika" ir pristatė jos vaizdo įrašą.

"Dabar prisimenu su didele šypsena, bet kai man iš pat pradžių užsiminė apie šią idėją, pasakiau, kad nejuokautų. Galiu šokti, bet dainuoti, sakiau, tikrai nepriversite, nes neturiu balso, nemoku, bijau, gėda. Pirmiausia įrašėme mūsų mini vaizdo įrašą su šokiu, o paskui keliavome įrašyti dainos", – pasakoja ji.

"Visi labai nustebo, kad, pasirodo, visai moku dainuoti, visi jautėsi apgauti. Reikėjo perlipti per save, nebijoti prie kitų žmonių dainuoti. Bet viską prisimenu tik su geriausiomis emocijomis, save teko išbandyti visai kitame amplua. Vieną kartą gyvenime – kodėl gi ne?" – retoriškai klausia D.Belickaitė.

Gal dainuoti ir nedrąsu, bet groti skirtingais instrumentais ji tikrai geba – mokykloje keletą metų mergina grojo tiek būgnais, tiek gitara, tiek klarnetu, todėl įrašų studijoje pamačiusi būgnus nepraėjo pro šalį. "Paklausiau, ar jie veikia, ar galiu pabandyti pagroti, ir visai smagu buvo, pavyko kai ką prisiminti. Keletą metų vaikystėje save bandžiau muzikos srityje ir labai džiaugiuosi šia patirtimi", – sako talentinga mergina.

Netikėtas posūkis

Tačiau didžioji D.Belickaitės meilė yra krepšinis. Ji labai atvirai pasakoja apie ne kiek fiziškai, bet psichologiškai skausmingas žaidimo aikštelėje patirtas traumas, kurios privertė atsitraukti nuo profesionalaus krepšinio.

Perspektyviausia krepšininke Lietuvoje dar neseniai vadinta D.Belickaitė neslepia, kad sportas buvo visas jos pasaulis, tik su juo ji siejo savo ateitį. Su likimu susitaikiusi ir, atrodo, visada gera nuotaika trykštanti mergina sako, kad ir šiandien jos dienose yra daug sporto, o sveikata jai yra išskirtinai svarbi.

"Namuose viena sportuoju, einu pasivaikščioti į mišką, pasislėpusi už Vilniaus kvėpuoju grynu oru. Labai tuo džiaugiuosi, nes galiu savo sveikatai skirti pirmą vietą", – dalijasi D.Belickaitė.

Be sporto ir filmavimų, ji daug laiko skiria ir socialiniams tinklams – Dalia dažnai pristatoma ne tik kaip krepšininkė ar laidų vedėja, bet ir socialinių tinklų nuomonės formuotoja. "Jiems, galima sakyti, reikia skirti 24 valandas per parą. Reikia ką nors paskelbti, ką nors vis padaryti. Reklamos, užsakymai… Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad mano gyvenimas bus toks, koks yra dabar. Labai labai džiaugiuosi, kur dabar esu, nes veiklos netrūksta, o tai yra svarbiausia. Man patinka tai, ką aš dabar darau", – netikėtais gyvenimo posūkiais džiaugiasi pašnekovė.

Stengiamės, kad mūsų žiūrovai pirmieji sužinotų šou ir muzikos pasaulio naujienos ne tik iš Lietuvos, bet ir iš už Atlanto.

Perduoti žinutes

D.Belickaitė turi tris seseris, kurios taip pat yra artimos krepšiniui. Vasaros pabaigoje šis neišskiriamas ketvertukas tapo prasmingo projekto "4 Elementai" veidais, įsiamžinusiais neįprastoje fotosesijoje prie Klaipėdos įsikūrusiame sąvartyne. Projekto sumanytojai siekė parodyti pilkąją vartojimo pusę.

"Kol pats nesusiduri, nesustoji ir nepamatai, nelabai ir supranti. Nuvažiavus į sąvartyną, iš pradžių ištiko šokas: nežmoniška smarvė, baisiai karšta, jokio vėjo, viskas garavo. Tada susimąsčiau, kad visame pasaulyje yra daugybė tokių sąvartynų ir vartotojiškumas labai viršija ribas", – prisimena D.Belickaitė.

"Suprantu, kad ir pati dirbu su prekių ženklais, juos reklamuoju socialiniuose tinkluose, bet esu už tai, kad pirktume tik tuos daiktus, kurių mums reikia, kurie yra ilgaamžiai arba kuriuos galima kam nors perleisti", – pridurti skuba mergina.

Ji pati savo seserims atiduoda daug drabužių ar daiktų, o jei joms kas nors netinka, atiduoda labdarai, bet neišmeta. "Neprisimenu, kada esu kokį nors daiktą išmetusi. Gera dalytis žinute, kad reikia protingai vartoti, o ne pirkti tam, kad pasaulyje kauptųsi šiukšlės", – akcentuoja nuomonės formuotoja.

"Šiandien pasaulyje nežmoniškai daug nuomonės formuotojų, kurie labai daug išmano, išsako savo nuomonę, rekomenduoja. Aš stengiuosi per daug nesireikšti, nes nuomonių daug, visiems neįtiksi ir nepatiksi. Bet bręstantys žmonės turi savo idealus, mato žmones, į kuriuos norėtų lygiuotis, todėl labai norėčiau įkvėpti jaunus žmones domėtis sveiku gyvenimo būdu, sportuoti. Aš visiškai nevartoju alkoholio, nesu bandžiusi rūkyti", – kitomis savo skleidžiamomis žinutėmis dalijasi ji.

"Džiaugiuosi, kad dabar daug kalbama, jog nėra vienos vienintelės kūno formos, kuri yra graži, nes už kūno kulto – daug patyčių. Norisi jaunimui skleisti gerą žinią, jam padėti, o ne tik reklamuoti dalykus ir naudotis tuo. Visada sakydavau: kad ir ką reklamuočiau, esu tai išbandžiusi, ir man tai 100 proc. patinka. Tai yra nuoširdi bet kokio produkto rekomendacija, tik dar už tai papildomai gaunu atlygį. Smagu, kad pasakydamas savo nuomonę dar gali iš to ir uždirbti", – neslepia mergina.

Atsargumas ir svajonės

D.Belickaitė įsitikinusi – kiekvienas turi turėti savo nuomonę ir turi teisę pasirinkti, kas jam patinka. Bet užsimerkus tikėti viskuo yra pavojinga, nes socialiniuose tinkluose yra ir daug netiesos, daug kas pateikiama gražiau, nei yra iš tikrųjų, sako ji. "Džiaugiuosi, atsiranda žmonių, kurie rodo daugiau savęs ir kurie sako, kad ne viskas yra taip gražu", – priduria ji.

Jos nuomone, socialiniai tinklai sukelia dar vieną problemą – jie atima labai daug laiko, kurį galima išnaudoti produktyviau. "Reikia labai gerai nujausti, kur yra ribos, kas čia yra tikra, laikytis savo nuomonės ir nuostatų, kad sau nepakenktum. Priešingai – jei į viską žiūrima protingai, tai gali ir padėti tavo asmenybei formuotis", – tiki D.Belickaitė.

Anksčiau ji sakydavo, kad svajoja būti krepšininke ir jokių kitų svajonių neturi. Šiandien ji tiesiog nori būti laiminga, daryti tai, kas ją daro laimingą. "Svajoju apie kelis projektus, kuriuos norėčiau įgyvendinti. Noriu kurti šeimą su savo mylimu žmogumi, kad pagaliau nusistovėtų mūsų gyvenimas ir mes niekur nebeskubėtume ir nebelėktume", – apie savo sužadėtinį, taip pat krepšininką Edviną Šeškų, kuris šiuo metu žaidžia užsienyje, užsimindama atvirauja šypsena pasipuošusi garbanė.

GALERIJA

  • D. Belickaitę praradimai atvedė prie netikėtų atradimų
  • D. Belickaitę praradimai atvedė prie netikėtų atradimų
  • D. Belickaitę praradimai atvedė prie netikėtų atradimų
  • D. Belickaitę praradimai atvedė prie netikėtų atradimų
  • D. Belickaitę praradimai atvedė prie netikėtų atradimų
2TV nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

eva

Laidoje aš matau tavo balsą jai yra ne vieta komisijoj nes būna iki ausų kiti normaliai buvo ir savo vietoj o ji šypsotis taip gali ir namie o ne laidoje atrodė kaip kiškė

ALGIS

Nu ir priviso ale nuomonių formuotojų , kam jos gali suformuoti ,nuomonę , nebent iškrypėliams .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS