D. Gaičiūnaitė-Dirmė prabilo apie eksperimento šaltyje kainą: migrena, skausmai, nevaisingumas | kl.lt

D. GAIČIŪNAITĖ-DIRMĖ PRABILO APIE EKSPERIMENTO ŠALTYJE KAINĄ: MIGRENA, SKAUSMAI, NEVAISINGUMAS

Lietuvoje – gilus vidužiemis, vieniems šaltis –  tai kančia ir ligos, o kitiems – puikiausias šansas grūdinti organizmą. Kodėl anksčiau visi mėgavosi SPA, o dabar lenda... į eketes? 

Jau dešimtmetį kone kasdien sveikuolis Simonas Dailidė grūdinasi maudydamasis eketėse. „Žiemai prasidėjus, turėjom turą po Vilniaus ežerus, būna, kad ir 50 žmonių ateina prisijungti, daug drąsiau kartu išbandyti, šilčiau kartu. Ateina išsimaudyti, išgerti šiltos arbatos, pabendrauti, formuojasi bendruomenė. Kartais nėra nuotaikos, bet žinai, kad, kai išsimaudysi, ir susikursi tą nuotaiką. Maudausi ir dėl nuotaikos, ir dėl sveikatos. Nėra, kad sirgčiau, bet noriu išlikti jaunas, kad būčiau produktyvus, noriu užsikonservuoti ir gerai atrodyti“, – šypsojosi S. Dailidė. 

Maža to, kad maudosi žiemą, dabar į ledinį vandenį Simonas kiša ir vaikus, jo dvynukams – vos pusantrų metų. Tiesa, prisipažįsta Simonas, žmona nelabai toleruoja tokius eksperimentus.

Simonas Dailidė./ LNK nuotr. 

„Dvynukai dar nešneka, o reaguoja kaip visi žmonės: kai įmerki į vandenį rėkia, o po to, kai neši iš ežero, nurimsta, jaučia, kad šiluma atėjo. Pradėjau maudyti nuo metų. Kai šalčiai atlėgs, gal žmona kur nors išvažiuos ir vėl įnersim“, – šypsojosi sveikuolis. 

Viskas turi savo kainą, visi ekstremalūs dalykai atsiliepė sveikatai, prasidėjo migrena, sąnarių skausmai, o prie visų nemalonių dalykų man nustatė neaiškios kilmės nevaisingumą.

Iliuzionistė Diana Gaičiūnaitė-Dirmė žino: šaltis gali būti labai pavojingas. Jai ir jos broliui priklausė pasaulinis buvimo šaltyje rekordas. Per projektą „Užsišaldymas lede“ jiedu ledo luite praleido beveik 3 paras – 63 valandas, 15 minučių ir 30 sekundžių. „Prieš eksperimentą grūdinomės – gulėjome sniege, vonioje su ledais. Eksperimento metu ne tik šaltį reikėjo kontroliuoti, teko tris paras nevalgyti, negerti ir nuolat stovėti. Tai fizinis ir, svarbiausia, psichologinis pasiruošimas. Po eksperimento mus nuvežė patikrinti į reanimaciją, nelabai atsimenu, buvau beveik be sąmonės, prabuvau ligoninėje keletą parų, buvo dideli raumenų skausmai, gerti labai norėjosi, paskui buvo ilgas reabilitacijos etapas. Daugiau su šalčiu nieko bendro turėti nenoriu“.

Už savo eksperimentus lede ji sumokėjo siaubingą kainą. „Viskas turi savo kainą, visi ekstremalūs dalykai atsiliepė sveikatai, prasidėjo migrena, sąnarių skausmai, o prie visų nemalonių dalykų man nustatė neaiškios kilmės nevaisingumą. Tokią kainą mes turėjome sumokėti. Aišku, kreipėmės į medikus, nuėjome į vieną geriausių klinikų, išbandėme visus įmanomus dalykus, kuriuos siūlo šiuolaikinė medicina, pagalbinį apvaisinimą atlikome tris kartus, bet, deja, stebuklas neįvyko ir mūsų svajonė taip ir neišsipildė. Reikėjo suprasti, kad išbandėm viską, kad durys čia uždarytos, su laiku reikėjo tai priimti. Buvo nusivylimo, ašarų, bet tuos etapus turėjome praeiti“, – kalbėjo Diana

Laida „KK2 penktadienis“ – šį vakarą, 19.30 val., per LNK.

 

GALERIJA

  • D. Gaičiūnaitė-Dirmė prabilo apie eksperimento šaltyje kainą: migrena,  skausmai, nevaisingumas
  • D. Gaičiūnaitė-Dirmė prabilo apie eksperimento šaltyje kainą: migrena,  skausmai, nevaisingumas
  • D. Gaičiūnaitė-Dirmė prabilo apie eksperimento šaltyje kainą: migrena,  skausmai, nevaisingumas
  • D. Gaičiūnaitė-Dirmė prabilo apie eksperimento šaltyje kainą: migrena,  skausmai, nevaisingumas
LNK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (18)

tyuknbvfy

Lašiniuočiams gal ir nekenkia, bet normaliam žmogui tikriausiai taip. Ne visi vienodi - jei kas neturi smegenų, maudyk nemaudęs, jų neatsiras. Ir kam save kankinti, jei ir be to puikiai jautiesi, juk yra begalė visokių galimybių lavintis ir palaikyti sveikatą. Labai apgailestauju, kad vaikystėje - jaunystėje nepaklausiau kai kurių tėvų įspėjimų, patarimų, vadovavausi vieša propaganda esą vyresnės kartos žmonės neapsišvietę, tamsūs. O dabar matau priešingai - dažnai mokyklos klasių ir universitetų kursų trūkumą kompensuoja savarankiškas mokymasis ir analitinis mąstymas, ko nebūtinai turi priimantys viešą nuomonę už pagrindą. Daug sykių teko sutikti net inžinierius, neprilygstančius mėgėjui, net dėstytojai ne visada supranta ką dėsto - tiesiog klaidina besimokančiuosius. O medicinoje tai beveik taisyklė - skelbia madingas dogmas, nes tarnauja farmacijos verslui.

vaikų (ne) teisių tarnyba

nu blin , mama pliaukštelėjo vaikui per storą žieminį kombinzoną - atėmė vaiką ... o čia kiša į ledinį vandenį ir viskas ok ?

Med.

Sitas vaikas agituoja grūdintis,apie pasekmes turėtų medikai pasakyti Žinau ne vieną vyrą ir moterį kurie nuo grudinimosi susirgo vėžiu .Vyrai prostatos,susirgo kiti inkstų ligomis ,moterys kiaušidžių vėžiu, nevaisingumu,inkstų ligomis.Žmogaus gyvenimas per trumpas ,kad galima būtų tyčiotis iš jo. Uzteko Baltijos jūros maudynių tada kada jūra dar šalta būna,ji šilta buna tik rugpjūčio mėnesį.O tėvus kurie kūdikius kiša i ledinį vandenį ,reikia juos teisti, už kankinimą bejėgio vaiko ,kuris dar nieko nesupranta ir negali pasipriešinti.Medicina sunkiai prieinama pasidarė , todėl saugokite save ir savo vaikučius o nekankinkite lediniam vandenyje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS