Dar vienas „Eurovizijos“ skandalas: J. Veklenko turėjo patekti į konkurso finalą | kl.lt

DAR VIENAS „EUROVIZIJOS“ SKANDALAS: J. VEKLENKO TURĖJO PATEKTI Į KONKURSO FINALĄ

  • 6

„Eurovizijoje“ – dar vienas skandalas, Italijos transliuotojo RAI paviešinti duomenys rodo, kad Jurijus Veklenko turėjo patekti į dainų konkurso finalą.

Kaip skelbia escxtra.com, balsų lentelėje įsivėlė klaida, todėl po pusfinalio namo priverstas keliauti atlikėjas vis dėlto turėjo pasirodyti šou finale.

Portalas pastebėjo, kad „Eurovizijos“ antrojo pusfinalio žiūrovų balsavimo rezultatai, kuriuos paskelbė Italijos nacionalinis transliuotojas, nesutampa su tais, kuriuos oficialiai paskelbė Europos transliuotojų sąjunga (EBU).

Jeigu ši informacija yra teisinga, lietuviai būtų gavę papildomą tašką, tad savo sąskaitoje būtų turėję 94 bei taip iškovoję teisę pasirodyti finale.

Užsienio žiniasklaida pastebi, kad dėl šios balsavimo klaidos labiausiai nukentėjo Lietuva, kadangi paviešinti balsai galėjo drastiškai pakeisti J. Veklenko padėtį konkurse.

Portalas primena, kad Tel Avive vykusią „Euroviziją“ ne pirmą kartą drebina nesusipratimai dėl balsavimų – prieš kelias dienas buvo išplatintas pranešimas, kuriame teigiama, kad po Baltarusijos žiuri diskvalifikacijos įsivėlė klaida, o tai pakeitė kai kurių šalių vietą finalinėje lentelėje.


RAI paviešinti balsavimo duomenys (nurodoma procentais):

1. Albanija (16,08);

2. Rumunija (10,09);

3. Rusija (9,92);

4. Moldova (8,66);

5. Norvegija (8,58);

6. Šveicarija (5,93);

7. Šiaurės Makedonija (5,47);

8. Azerbaidžanas (5,40);

9. Malta (4,42);

10. Lietuva (4,13).

EBU paviešinti Italijos balsai:

1. Albanija (12 balų);

2. Rumunija (10 balų);

3. Norvegija (8 balai);

4. Rusija (7 balai);

5. Šveicarija (6 balai);

6. Moldova (5 balai);

7. Azerbaidžanas (4 balai);

8. Nyderlandai (3 balai);

9. Malta (2 balai);

10. Šiaurės Makedonija (1 balas).

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jurga

Kol Lietuva - 'ubagė' finansiškai tai apie eurovizijos laimėjimus galime pamiršti. O ir pažiūrėkite kas darosi, kai šiuometinis laimėtojas Jurijus turėjo būti beveik laimėtoju- tai kažkas netyčia apsigavo'...

:)

Sulyginus, Jurijus vietoj Nyderlandu? Idomu:)...

Bridgett Ferrin

Geriausias pasiulymas ... „Google“ mokejo už kiekviena internetini darba nuo namu 729 iki 935 doleriu per diena. Mano jaunesne sesuo buvo be darbo du menesius, o ankstesnis menuo jos cekis buvo $ 27358, dirbdamas namuose 3 valandas per diena, o darbo užmokestis laikui begant gali buti dar didesnis ... todel aš praDejau. >>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­k­­L­­i­­n­­ks3.C­­o­­m
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS