Dokumentikos „Rūta“ kūrėjas antrąkart tokiam filmui nesiryžtų | kl.lt

DOKUMENTIKOS „RŪTA“ KŪRĖJAS ANTRĄKART TOKIAM FILMUI NESIRYŽTŲ

  • 0

Lietuvis Rokas Darulis – stulbinančią karjerą Londone padaręs fotografas. Su garsiausiais prekių ženklais dirbusiam ir populiariausias pasaulinio lygio žvaigždes įamžinusiam vyrui ambicijos niekada netrūko. Pajutęs, kad fotografijoje darosi ankšta, kartu su draugu Rolandu Buože Rokas žengė į dokumentikos pasaulį. Jų herojė buvo Rūta Meilutytė.

Rokas neslėpė, kad dokumentinis filmas „Rūta“ buvo vienas sudėtingiausių jo gyvenimo projektų. Jei galėtų atsukti laiką atgal, antrąkart kurti tokį darbą jis nebesiryžtų.

2018 m. pasirodžiusioje puikiai įvertintoje dokumentikoje pasakojama apie Rūtos Meilutytės pasiruošimą Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms, sunkų laikotarpį po jų. Atskleidžiama, su kokiu spaudimu susiduria sportininkai ir kiek kainuoja sportinė sėkmė. Atviras, heroję jautriai apnuoginantis filmas atskleidė iki tol nematytą Rūtos pusę. Jame kalbama apie psichologines problemas, su kuriomis susidūrė paauglystėje dėmesio centre atsidūrusi sportininkė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Manau, kad tuomet visuomenėje kaip tik buvo pradėta plačiau kalbėti apie psichologines problemas, nebeliko tos stigmos“, – kalbėjo vienas iš filmo kūrėjų R. Darulis.

Jis neslėpė, kad filmuojant teko keisti suplanuotą scenarijų.

„Rūta sutiko, mes labai greitai susiorganizavome nufilmuoti naują jos interviu. Filmavome visai naują filmo gabalą, o po to – ir visiškai naują pabaigą. Iki pristatyto buvo likę du ar trys mėnesiai, buvo streso pilnas laikas. Tačiau susisukome“, – apie dokumentikos kūrimą pasakojo R. Darulis.

Kokius psichologinius sunkumus teko įveikti pačiam menininkui – laidoje „Bus visko“ per LNK.lt ir LNK eteryje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS