Džiaugsmas mažiesiems: Asteriksas ir Obeliksas prabils lietuvių balsais | kl.lt

DŽIAUGSMAS MAŽIESIEMS: ASTERIKSAS IR OBELIKSAS PRABILS LIETUVIŲ BALSAIS

  • 0

Per pasaulį dar ritasi prancūziškojo animacinio filmo ,,Asteriksas. Dievų žemė“ premjeros. Didžiojoje Britanijoje ji numatyta tik liepą,  Lietuvos kino teatruose filmas pasirodė žiemą. Jau birželio 13-ąją LNK kviečia naujausiais Asterikso ir Obelikso nuotykiais pasimėgauti televizijos ekrane.

Animacinis filmas visai šeimai nukels į 50-uosius metus prieš Kristų. Julijus Cezaris nusprendžia šalia keltų genčių kaimelio pastatyti prabangų romėnišką rajoną – tikrą dievų žemę, kurios siūlomi malonumai nustebintų net visko mačiusius. Ar šaunieji galai nesusivilios romėniška prabanga ir patogiu gyvenimu? Ar jų kaimelis taps tik paprasčiausia atrakcija turistams?

Pasirodysiantis filmas bus dubliuojamas lietuviškai. Pagrindinius personažus įgarsino žinomi Lietuvos aktoriai: Aleksas Kazanavičius, Jurgis Damaševičius, Neringa Varnelytė, Sergejus Ivanovas, Simas Storpirštis.

Filmas sukurtas pagal to paties pavadinimo rašytojo R. Goscinny ir iliustruotojo A. Uderzo komiksų knygą. Asterikso serijos pirmą kartą pasirodė Prancūzijoje žurnale ,,Pilote“ 1959 metais. Šis kūrėjų duetas išleido 35 knygas ir visame pasaulyje pardavė daugiau nei 350 mln. Asterikso ir Obelikso nuotykių knygų egzempliorių. Pagal komiksus buvo sukurta devyni animaciniai ir keturi vaidybiniai filmai. Visuose keturiuose Obelikso personažą kūrė žymus prancūzų aktorius Gerardas Depardieu.

,,Asteriksas“ yra vienas iš populiariausių Prancūzijos ir Belgijos komiksų pasaulyje, serijos yra išverstos į daugiau nei 100 kalbų. Sukurta daugybė stalo ir kompiuterinių žaidimų. Netoli Paryžiaus esančiame Asterikso pramogų parke ,,Parc Asterix“ per metus apsilanko apie 1,6 mln. žmonių.  Dėl šios serijos kūrėjai René Goscinny ir Albert Uderzo yra Prancūzijos bestseleriai autoriai užsienyje.

Be „Asterikso ir Obelikso“ vasarą LNK rodys dar daugiau filmų visai šeimai – ,,Trys vyrai ir kūdikis“, ,,La Troškinys“, ,,Lukas Skruzdėliukas“, „Netikšunis”, „G būrys” „Misija „Karvės”, „Linksmosios pėdutės”,  „Linksmosios pėdutės 2”, „Peliuko Perio nuotykiai”, „Naujokė”.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS