E. Jennings apie diskusijas dėl LGBT: net popiežius tai supranta, bet Lietuvos kunigai – ne | kl.lt

E. JENNINGS APIE DISKUSIJAS DĖL LGBT: NET POPIEŽIUS TAI SUPRANTA, BET LIETUVOS KUNIGAI – NE

  • 112

Kunigo Algirdo Toliato raginimas pasirašyti dvi peticijas – prieš Stambulo konvenciją bei prieš lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą – sukėlė šaršalą tarp bažnyčios, žinomų žmonių ir LGBT narių. Šia tema pasisakė ir dainininkė Erica Jennings.

„Lyderiais tampama, ne gimstama. Lyderiai yra tie, kurie įgalina kitus. Pokytis – ypatingai tas, kuris yra susijęs su žmogaus teisėmis – yra labai sudėtingas procesas. Tai yra tarsi ilgas gimdymas, kai netgi tenka sudvejoti, ar apskritai gims vaikas. Ir tas paskutinis stumtelėjimas, kai manai, kad nebeturi nė lašelio jėgų, reikalauja viso tavo kūno ir proto galimybių rezervo, – socialiniame tinkle rašė E. Jennings. – Kai manai, kad nori sustoti, pagalvok, dėl ko visa tai pradėjai. Todėl, kad tai yra teisingas kelias. Dievas myli mus visus. Moterys ir LGBTQ bendruomenė (taip pat ir visi kiti) nusipelno lygių galimybių. Jie nusipelno Žmogaus teisių. Tai yra taip paprasta. O apie tai ir vyksta visa ši didžiulė liepsnojanti visuomenės diskusija Lietuvoje. Pakankamai juokinga, kad net popiežius tai supranta, tačiau Lietuvos kunigai ir Lietuvos prezidentas, panašu, ne. Tad kas toliau? Jei norime pokyčio, reikia toliau gimdyti/stumti. Nors ir skamba juokingai. Tačiau juk ir taip žinote, kad tamsiausia būna prieš aušrą. Pagalvokite apie mažuosius piliečius. Aš, pavyzdžiui, visada galvoju apie savo vaikus ir pasaulį, kurį noriu jiems palikti. Balsuokite. Boikotuokite. Kalbėkite. Daug kas mėgsta pasakyti „Ai, tai – gėjų problema“, „Šita tai – moterų bėda“. Taigi, jei turite moterų ar gėjų draugų, mylimų žmonių, šeimos narių – tai yra ir jūsų problema ir netgi pareiga.“

„Facebook“ įrašas.

Portalas ne kartą skelbė, kad socialiniuose tinkluose verda diskusijos dėl Stambulo konvencijos ratifikavimo, o visuomenė susiskaldė į dvi stovyklas.  Feisbuke žinomam kunigui A. Toliatui pasidalijus įrašu, raginančiu pasirašyti peticijas prieš lyčiai neutralios partnerystės įteisinimą ir prieš Stambulo konvenciją, visuomenėje kilo šaršalas.

Dvasininkas sulaukė ir LGBT bendruomenę palaikančiųjų kritikos, o štai nemaža dalis dvasininkų teigia nesutinkantys su Stambulo konvencijos ratifikavimu dėl neva galimos LGBT narių grėsmės tradicinei šeimai.

Kaip atsaką į tokius bažnyčios atstovų pareiškimus, pilietinės visuomenės iniciatyva „Vilnius Pride“ paskatino imtis konkrečių veiksmų – formaliai palikti bažnyčią.

„Facebook“ įrašas.

Sprendimą atsiskirti nuo Bažnyčios jau priėmė „Užkalnio“ žurnalo redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (112)

Tikslas

Suklaidintiems žmonėms neaišku, kad ne pleputės armonaitės kelia grėsmę Lietuvai, o neribota emigracija. Keista, tautiečiai nesuvokia ,kokia kryptimi yra didžiausi pavojai. Pavyzdžiui, žemgrobis Karbauskis balsavo prieš Lietuvos stojimą į NATO, prieš nepriklausomą Lietuvos energetiką...Dabar šitie karbauskiniai melagiai "valstiečiai", Kremliaus klapčiukai rodo silpnapročiams puolimo kryptį - pulkit homiką Raskevičių...Gėda.. Lietuvos žmonės ,kada pagaliau suprasit, esate mulkinami - mes prarandame tautos kraują, žmones, kurie emigruoja. Protestuokit prieš emigraciją, palikit ramybėje homikus. Pagarbiai Arvydas D.

T0mas J.

Seimo pasileidėlių partija, Armonaitės vadovaujama - į jus kreipiuosi: ne nusikaltimas ligoniui pasakyti, kad jis ligonis, kad turi gydytis! Mūsų visų pareiga rūpintis artimo savo sveikata. Tarptautiniai ligų kodai (TLK) - kodų sistema, apimanti ligas, įvairius simptomus, patologines būkles, išorines sužeidimų ir ligų priežastis. Naujus TLK sudaro PSO. TLK-10-AM naudojama nuo 1992 m.: F64 - Lyties tapatumo sutrikimai F64.0 - Transeksualizmas, F64-1 Dvilypis transvestizmas, F64.2 - Lyties tapatumo sutrikimas vaikystėje, F64.8 - Kiti lyties tapatumo sutrikimai, F65 - Seksualinio pasirinkimo sutrikimai.

Eugenijus

Nusidainavo vistele
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS