Eidamas 97 metus mirė amerikiečių dainininkas T. Bennettas | kl.lt

EIDAMAS 97 METUS MIRĖ AMERIKIEČIŲ DAINININKAS T. BENNETTAS

  • 0

Likus dviem savaitėms iki 97-ojo gimtadienio penktadienį mirė amerikiečių dainininkas Tony Bennettas (Tonis Benetas).

Dešimtmečius trukusios karjeros metu juo žavėjosi tokios muzikos pasaulio žvaigždės kaip Frankas Sinatra (Frenkas Sinatra) ir Lady Gaga (Leidi Gaga).

Naujienų agentūrai AP publicistė Sylvia Weiner (Silvija Viner) patvirtino, kad T. Bennettas mirė gimtajame Niujorke.

Konkreti jo mirties priežastis kol kas nėra nurodoma, tačiau 2016 metais jam buvo diagnozuota Alzheimerio (Alccheimerio) liga.

T. Bennettas, kurio tikrasis vardas – Anthony Dominickas Benedetto (Entonis Dominikas Benedetas), gimė 1926-ųjų rugpjūčio 3-iąją Niujorko Kvinso rajone.

Jo tėvas buvo sunkiai besiverčiantis maisto produktų pardavėjas, imigravęs iš pietų Italijos Kalabrijos regiono, iš kurio kilusi ir muzikanto motina.

Jis anksti pasirodė kaip perspektyvus artistas ir būdamas devynerių dainavo šalia legendinio Niujorko mero Fiorello LaGuardios (Fjorelo LaGvardijos) per iškilmingą tilto, dabar vadinamo Roberto F. Kennedy (Roberto F. Kenedžio) tiltu, ceremoniją.

Tačiau tėvo mirtis, kai jam tebuvo 10 metų ir JAV buvo tik pasibaigusi Didžioji depresija, paskatino jį mesti mokyklą ir eiti dirbti. Jis, be kita ko, dainuodavo italų restoranuose ir paišydavo karikatūras, o tai visą gyvenimą liko viena jo veiklų.

Antrojo pasaulinio karo metais T. Bennetas buvo pašauktas į 63-iąją pėstininkų diviziją ir išsiųstas į Prancūziją bei Vokietiją. Tačiau jis buvo pažemintas pareigose po to, kai iškeikė karininką iš pietinių valstijų, kuris paprieštaravo, kad T. Bennettas vakarieniautų su draugu afroamerikiečiu tuo metu rasiškai atskirtoje kariuomenėje.

Už bausmę T. Bennettas praleido tarnybą iškasinėdamas kūnus. Tačiau po sąjungininkų pergalės T. Bennetas netikėtai įsitraukė į muzikinę veiklą, kai kartu su kitais kariais Vysbadene Vokietijoje laukė, kol galės grįžti namo.

Nuo pat karjeros pradžios lygintas su F. Sinatra, T. Bennettas iš pradžių bandė atsiriboti, bet galiausiai pasuko tuo pačiu keliu kaip ir kiti praeities dainininkai – dainavo naktiniuose klubuose, televizijoje ir filmuose, nors jo bandymai kine neužtruko.

T. Bennetas buvo tris kartus vedęs ir turėjo keturis vaikus, įskaitant Antonią Bennett (Antoniją Benet), kuri tapo muzikante.

Tačiau labiausiai prie tėvo karjeros prisidėjo jo sūnus Danny Bennettas (Denis Benetas), kuris, būdamas tėvo vadybininku, kalbėjosi su MTV ir kitais popmuzikos pasaulio veikėjais.

Jis yra išleidęs daugiau nei 70 albumų, už kuriuos gavo 19 „Grammy“ apdovanojimų – visi, išskyrus du, jam buvo įteikti įžengus į septintą dešimtį metų. Be to, jis yra pelnęs „Grammy“ apdovanojimą už viso gyvenimo pasiekimus.

Būdamas 88 metų T. Bennettas 2014-aisiais tapo vyriausiu žmogumi, kada nors pasiekusiu pirmąją vietą JAV geriausiai parduodamų albumų sąraše, kai išleido duetų rinkinį su Lady Gaga. Ji tapo jo drauge ir gastrolių bendražyge, ir buvo viena iš gausybės jaunesnių žvaigždžių, nekantravusių padirbėti su muzikos grandu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS