„Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu | kl.lt

„EUROVIZIJOS“ ATRANKOJE B. NICHOLSON SUSIPAŽINO SU SAVO LAIDOS BALSU

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka visuomet kupina naujų pažinčių ir staigmenų, šį kartą – viskas viename. LRT TELEVIZIJOS laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson išreiškusi susižavėjimą dar nematyta konkurso dalyve sužinojo, kad būtent jos balsas skamba žurnalistės laidos pradžioje.

 

Dar dvylika nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių prisistato LRT didžiojoje studijose susirinkusiems svečiams ir komisijos nariams. Antradienio vakarą atlikėjus vertins LRT laidų vedėja Beata Nicholson, atlikėjas, prodiuseris Viktoras Diawara, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė ir muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

Vidas Bareikis scenoje pasirodė pirmasis. Jis atliko savo kurtą dainą „Pusvalanduko“, kurią lydėjo spalvingas ir nuotaikingas pasirodymas. „Man labai patiko, sėdėjau, juokiausi sau. Pamačiau visus mus, šiuolaikinius žmones, kurie bando suspėti tarp visko. Vienintelis dalykas, kurio galėtų pritrūktų „Eurovizijoje“ – kad ir kiti suprastų, kas yra tas „pusvalandukas“, – įvertino B. Nicholson. Ji V. Bareikio pasirodymą prilygino lietuviškam medaus tortui. „Mums – skanu, o ar patiks kitiems, neaišku“, – nutarė ji.

R. Zilnio vertinimu, šis atlikėjas yra žmogus šventė. „Tai – žmogus, kuris sugeba visiems pakelti nuotaiką ir visada turi labai linksmų idėjų, žmogus, kuris atidavė vienam savo gerbėjui mašiną... Neabejoju, kad jis sugeba sugalvoti kažką įdomaus. Vaizdas scenoje gal net buvo pats geriausias per visą atranką kol kas“, – komentavo muzikos apžvalgininkas.

V.Radžiūno (LRT) nuotr.

Vis dėlto, jis pritarė komisijos narei, kad be angliško teksto ši daina liks nesuprasta didžiojoje „Eurovizijoje“, todėl, patekus į kitą etapą, rekomendavo kūrinį išversti arba įtinkinamai paaiškinti, apie ką yra ši daina.

 Donata Virbilaitė į sceną lipo su kūriniu „Powerful“. Apie jėgą kalbančiame kūrinyje butent jėgos komisija ir pasigedo.

„Kiekvienam atrodyti gali labai skirtingai. Man atrodo, kad čia pasirinktas saugus variantas ir saugiai sudainuotas. Aš esu mėgėja aštresnių sprendimų, norėtųsi, kad su savo duotybėmis iš dainos pareikalautum visko dar galingiau“, – ragino Giedrė Kilčiauskienė.

Panašią nuomonę išreiškė ir V. Diawara. „Sutikčiau, kad daina yra saugi. Tai – visiškas „Eurovizijos“ formatas ir pagal žodžius, ir pagal muziką. Tačiau kadangi jų tokių ten yra daug, reikia labai išsiskirti. Man kažko dar trūko visame pasirodyme. Donata tikrai turi balso duomenis ir jėgos man šiandien dar trūko“, – įvertino dainininkas.

 Agnė Michalenkovaitė atliko dainą „Going on“. „Žiūriu į Agnę ir galvoju, kad žinau scenos jaudulį, labai jaudinuosi lipdama į sceną, tai normalu, tai sveika, tačiau žinok, kad visi tavęs klauso ir tu jiems gali atiduoti tai, ką nori. Turi labai didelį potencialą“, – jauną atlikėją drąsino G. Kilčiauskienė.

B. Nicholson nutarė esanti greičiausiai ne vienintelė, kuri šią atlikėją scenoje mato pirmą kartą. Po šių žodžių žinomai laidų vedėjai teko nustebti, mat būtent A. Michalenkovaitės balsas skamba laidos „Beatos virtuvė“ pradžioje.

„Vau, tai – stebuklas“, – patikėti negalėjo B. Nicholson. – Nemačiau tavęs anksčiau scenoje, bet pagalvojau, kokia talentinga jauna mergina, koks balsas. Esu nustebusi, kad ši daina parašyta lietuvių, tik manau, kad reikėtų padirbėti su vaizdu, nes jūs tokia romantiška, jums reikėtų suknelių.“

Tuo tarpu muzikos apžvalgininkas R. Zilnys atlikėją tikino pastebėjęs jau seniai: „Ji dainuoja su Kastyčiu Kerbedžiu, jos talentas yra didžiulis.“ Komisijos narys taip pat atskleidė žinantis, kad mergina serga. „Taip, man bronchitas“, – sutiko ji. Muzikos apžvalgininkas nepagailėjo komplimentų merginos rytui pasirodyti nepaisant ligos.

Geriausiai kaip grupės SEL pritariančioji vokalistė žinoma atlikėja Silvija Pankūnaitė konkurse dalyvauja su kūriniu „More than you know“.

„Labai įdomus sprendimas, pradžia man labai patiko, mistiška, nėra tipiška eurovizinė daina, tik pačiame gale atsirado trečioji dalis, kuri man nepatiko, bet iš esmės kūrinys smagiai klausėsi“, – komentavo V. Diawara.

R. Zilnys pasidžiaugė kad dainininkė lenda iš grupės SEL šešėlio. „Jei rinktume stilingiausią pasirodymą, tai vaizdas man labai patiko. Manau, kad čia yra modernu. Bus auditorijos dalis, kuri norės už jus balsuoti. Aš tik pasigedau priedainio, kurį būtų galima niūniuoti“, – kalbėjo muzikos apžvalgininkas.

  Eglė Jakštytė, pasivadinusi ELEY, „Eurovizijos“ scenoje pasirodė su kūriniu „This is my life“. „Esate neabejotinai telegeniška ir talentinga, tačiau kūrinys man sukėlė abejonių, priedainis – ryškus, tačiau likusi dainos dalis – nelabai vykusi“, – įvertino R. Zilnys.

G. Kilčiauskienės pastebėjimu, tai – sudėtingas kūrinys, kuriame parodomas ir labai aukštas, ir labai žemas balsas. „Noriu pasidžiaugti, kad Lietuvoje yra tokio lygio pop dainininkės ir labai norėčiau, kad tave kuo dažniau matytų žmonės“, – sakė dainininkė.

  „Eurovizijos“ atrankoje jau matyta grupė E.G.O šį kartą savo laimę bando su daina „Shake the world“. 

„Man labai šiaip patinka toks žanras, kaip vaikinų grupė. Kažkada tokias grupes labai mėgau, gražiai atrodėte scenoje“, – įvertino B. Nicholson.

V.Radžiūno (LRT) nuotr.

V. Diawara pastebėjo, kad vaikinai scenoje pademonstravo daug energijos, tačiau turėjo patarimų ir kritikos dainos muzikai bei šokėjams. R. Zilniui pasirodė, kad šis trio scenoje – tarsi trys Donatai Montvydai. 

  Živilė Gedvilaitė atrankoje dalyvauja su Rūtos Ščiogolevaitės parašytu kūriniu „Melody“. „Sveikinu jus su startu, nes jūsų  girdėjusi. Startas geras. Ieškokite savęs, savo klausytojo“, – linkėjo G. Kilčiauskienė. 

B. Nicholson lyriškame kūrinyje tikino atradusi ir „Spraguko“, ir grupės ABBA motyvų. „Ši daina griebianti už tam tikrų vietų. Negalėjau atsiriboti ir nuo to, kad tai – Rūtos daina, vis matydavau ją prieš akis, galvojau apie ją, o  Živilę matau pirmą, kartą, ji – kaip princesė iš pasakos“, – komentavo žurnalistė. 

R. Zilnio pastebėjimu, dainos kūrėja mėgsta ta, tikrą muzikos žanrą ir tai šiame kūrinyje labai jautėsi. „Daina – begėdiškai senamadiška, tačiau nieko blogo su tuo nėra, aš įsivaizdavau ją kaip finalinę miuziklo dainą. Nieko išskyrus tą melodiją šitoj dainoj ir nėra. Ji galėtų skambėti 1980-aisiais ir niekuo nenustebintų. Turėsime dar vieną atradimą, dar vieną balsą, kuris yra gražus, o su šia daina abejoju ar ką pavyks nuveikti“, – komentavo muzikos apžvalgininkas.  

  Ne pirmą kartą jėgas „Eurovizijoje“ bandanti Evelina Jocytė pasirodė su daina „Breath“.  „Jūs keičiatės, ieškote kitų įvaizdžių, tačiau ne visas šios dainos vietas supratau, turėsiu atsisukti“, – nutarė R. Zilnys. 

V. Diawarai labai patiko aranžuotė ir kūrinio stilius, tačiau jis, kaip ir R. Zilnys, pastebėjo, kad šiam euroviziniam kūriniui trūksta įsimenančio motyvo.

  „Eurovizijos“ atradimu ne kartą vadintas Rusnės gyventojas Valdas Lacko  konkursą grįžo su kūriniu „Dying inside“. R. Zilnys juokavo, kad už miesto vardo garsinimą, dainininkui Rusnėje vieną dieną turėtų būti pastatytas paminklas. 

„Mane žavi jūsų užsispyrimas, ir tai, kad aišku, jog kiekvieną kartą sudainuosite puikiai. Mano manymu ši daina – eurovizinių štampų rinkinys, man ji – sudėliota iš dvylikos kitų jau girdėtų kūrinių, tačiau už dainos atlikimą neįsivaizduoju kokį priekaištą būtų galima pasakyti“, – kalbėjo R. Zilnys. 

Kad kūrinys atliktas be priekaištų ir įtaigiai, sutiko ir B. Nicholson. „Jei prieš tai turėjome princesę, tai dabar turime dramatinį princą, daina girdėta, kaip ir princų, bet čia turime nuostabų princą“, – pagyrė žurnalistė. 

  Milda Martinkėnaitė į sceną lipo kūriniu „Hurricane“. „Energijos ant scenos tikrai netrūksta, daina nėra mano stilius, nes manau, kad tokių dainų „Eurovizijoje“ būna per daug. Nežinau, ar ji tinka Mildai, bet atlikimas buvo geras“, – sake V. Diawara. 

G. Kilčiauskienė pakartojo, kad ši dainininkė iš tokių, kurias scenoje ji norėtų matyti dažniau. „Tokių dainininkių trūksta. Kai jos bus dažniau matomos, tada išaiškės jų stilistikos grynumas. Man patinka žmonės, kurie scenoje viską daro pilna pėda ir netausodami savęs. Milda, tu taip darai, daryk taip ir toliau“, – ragino dainininkė.

  Gabrielius Vagelis pristatė dainą „The Distant“. R. Zilnio teigimu, tai – stipriausias šio atlikėjo pasirodymas „Eurovizijoje“. „Dabar esate labiausiai subrendęs kovoti dėl eurovizinio kelialapio, daina turi labai stiprių vietų“, – įvertino jis.

Su tuo sutiko ir V. Diawara: „Man kūrinys pasirodė įdomus, yra įdomių vingių. Iš tavęs eina kažkokia teigiama energija. Nesu susipažinęs su tavo kūryba, mane maloniai nustebino, nors tai nėra mano stilius.“

  Ne pirmą kartą laimėti nacionalinę „Eurovizijos“ atranką bando ir Greta Zazza. Šį kartą – su kūriniu „Broken Shadows“.  

„Tai – gera pop daina, neabejoju, kad ji eis į kitą etapą. Jei ji nepatektų, būtų smarkiai nelogiška. Daug čia pridėjo ir balsas, atlikimas, emocija, nes daina gera, bet – ne geniali, tiesiog padoriai parašyta pop daina“, – nutarė R. Zilnys. Jis kiek sukritikavo dainininkės veido mimikas. „Perteikiant dramą irgi galima persitengti, to nereikia daryti“, – tikino jis. 

„Džiaugiuosi, kad skiniesi kelią tarp žiūrovų. Laukiu tavęs kitame etape, neabejoju ten ir išvysti“, – užtikrintai kalbėjo G. Kilčiauskienė.  

 
Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka – šeštadienį per LRT TELEVIZIJĄ!

GALERIJA

  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
  • „Eurovizijos“ atrankoje B. Nicholson susipažino su savo laidos balsu
Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ir

Cia yra ta ikyrejusi bandelė be ate ata

ALGIS

Televizijoje turėtų rodyti TI FINALĄ , KAM TĄ VIĄ ŠLAMŠTĄ KIŠAT MUMS , TIK ŠVAISTOT MŪSŲ PINIGUS , kol bus tokios komisijos - ŠŪDAS BUS , AR DAR NEI VIENAS NEPRISIPAŽINO , KAD HOMIKAS

manau

eilinis mokesčių mokėtojų pinigų švaistymas . Kiek pamenu Beata buvo viena iš tų , kuri nesutiko paviešinti sutarties su LRT :) Draugė , taip sakant ....dabar ir vertinimo komisijoje :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS