„Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga | kl.lt

„EUROVIZIJOS“ PUSFINALYJE – „FUSEDMARC“ PROVERŽIS IR A. GIRŽADO INTRIGA

Šeštadienio vakarą LRT TELEVIZIJA transliavo nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalį, kuriame, susumavus rezultatus, į pirmąją vietą išsiveržė grupė „Fusedmarc“. Ir tai – ne vienintelė šeštadienio naujiena: po balsavimo tiesioginio eterio metu į žiūrovus kreipėsi LRT TELEVIZIJOS vyriausiasis prodiuseris ir ilgametis eurovizinių delegacijų vadovas Audrius Giržadas ir patarė konkurso gerbėjams bei dalyviams nepraleisti pirmadienio laidos „Labas rytas, Lietuva“. „Po 7 val. ryto šioje laidoje atskleisime labai svarbią žinią“, – žada prodiuseris.

Tiesa, jei pirmadienį tiesioginio eterio laidos „Labas rytas, Lietuva“ įsijungti neturėsite galimybės, žinia bus kartojama kitose LRT TELEVIZIJOS ir RADIJO laidose bei paskelbta LRT.lt portale.

Į Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyksiantį atrankos finalą keliaus šeši iš aštuonių pusfinalyje pasirodžiusių atlikėjų. Šeštadienio balsavimas nulėmė, jog atranką prieš pat finišo tiesiąją palikti tenka Sashai Song ir Ievai Zasimauskaitei.

Bendra lentelė:

„Fusedmarc“ – 12 balų

Aistė Pilvelytė – 10 balų

Gabrielius Vagelis – 8 balai

Kotryna Juodzevičiūtė – 7 balai

Paula – 6 balai

Greta Zazza – 5 balai

Sasha Song – 4 balai

Ieva Zasimauskaitė – 3 balai

Žiūrovų balai:

„Fusedmarc“ – 12 balų

Aistė Pilvelytė – 10 balų

Paula – 8 balai

Kotryna Juodzevičiūtė – 7 balai

Greta Zazza – 6 balai

Gabrielius Vagelis – 5 balai

Ieva Zasimauskaitė – 4 balai

Sasha Song – 3 balai

Bendri komisijos balai:

„Fusedmarc“ – 12 balų

Gabrielius Vagelis – 10 balų

Kotryna Juodzevičiūtė – 8 balai

Greta Zazza – 7 balai

Aistė Pilvelytė – 6 balai

Paula – 6 balai

Sasha Song – 5 balai

Ieva Zasimauskaitė – 4 balai

Užsienio komisijos balai:

Gabrielius Vagelis – 12 balų

Paula – 10 balų

Greta Zazza – 8 balai

Kotryna Juodzevičiūtė – 8 balai

„Fusedmarc“ – 7 balai

Sasha Song – 6 balai

Ieva Zasimauskaitė – 5 balai

Aistė Pilvelytė – 4 balai

Lietuvių komisijos balai:

„Fusedmarc“ – 12 balų

Aistė Pilvelytė – 10 balų

Kotryna Juodzevičiūtė – 8 balai

Greta Zazza – 7 balai

Sasha Song – 6 balai

Gabrielius Vagelis – 5 balai

Paula – 4 balai

Ieva Zasimauskaitė – 3 balai

Atlikėjų aštuonetuko pasirodymus pusfinalyje komentavo muzikos apžvalgininkas, LRT OPUS laidos vedėjas Ramūnas Zilnys, režisierė Dalia Ibelhauptaitė, LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis bei dainininkas Povilas Meškėla.

Pirmasis komisijai prisistatė kartą Lietuvai konkurse jau atstovavęs Sasha Song. Šįkart jis atliko dainą „Never Felt Like This Before“, o pasirodymo pabaigoje atlikėjas uždegė ant kairės rankos mūvėtą pirštinę. Tačiau triukas komisija jį vertino prieštaringai.

„Tai buvo tikrai geras pasirodymas. Turiu pasakyti, kad šiandieną žiūri nario kėde yra ypatingai karšta. Manau, visi atlikėjai į pusfinalį pateko pelnytai. Jūsų pasirodyme pozityvas žavi. Žinoma, jei išsiųstume Sasha Song į Kijevą, visi galvotų, kad mes teturime kelis atlikėjus: bepročius „LT United“, Donatą Montvydą ir Sasha Song“, – šmaikštavo D. Užkuraitis ir pridūrė, kad vizualinis sprendimas dar galėtų būti tobulinamas, bet jei ši daina laimėtų, turėtume, ką parodyti Kijeve.

Labiau nei specialieji efektai D. Ibelhauptaitę žavi atlikėjo asmenybė: „Sasha, jūs turite charizmą, profesionalumą ir patirtį, tai – neatimami dalykai. Bet man labai patiko ir tai, kad įjungėte šou elementų, ir, mano galva, jų galėtų būti ir dar daugiau, nes tie triukai yra įdomūs žiūrovui. Bet man jūsų klasikinis įvaizdis kelia klausimų, manau, jis turėtų būti drąsesnis. Norėjosi daugiau energijos ir vidinio atsidavimo. Bet pasirodymas – labai geras.“

Su režisierės nuomone tik iš dalies sutiko R. Zilnys: „Sasha, daugiau nedeginkite nieko. Pritariu Daliai dėl aprangos. Galbūt taip pasidabinote, nes siekiate pelnyti vyresnių gerbėjų simpatijas, bet su daina toks įvaizdis neturi nieko bendro.“

Muzikos apžvalgininkas pastebėjo naujų dalykų aranžuotėje, tačiau, jo nuomone, ne visi sprendimai pasiteisino. „Iš didelio rašto neišeikite už krašto“, – patarė komisijos narys.

Specialių efektų kupiną Sashos Song pasirodymą keitė Ieva Zasimauskaitė su daina „You Saved Me“.

„Žiūrėdamas šį pasirodymą galvojau apie vasaros naktį, jonvabalius. Eilinį kartą Ieva ir jos pasirodymo vizualizacijos nunešė labai toli. Aranžuotę pakeitėte į labai gerą pusę. Vienintelė priežastis, dėl ko jums gali nepavykti patekti į finalą – ramios ir svajingos dainos kartais akį traukia mažiau, nei įžūlesnės ir trankesnės. Bet jūs padarėte viską labai gerai, buvo labai malonu į jus žiūrėti“, – taip pasirodymą komentavo R. Zilnys.

Jam iš dalies pritarė P. Meškėla: „Kada išėjai į sceną, mačiau juodą gulbę, kuri ruošiasi skrydžiui. Tavo dainavimas ir pasirodymas buvo puikus, bet polėkio virš debesų, nematant žemės, man truputį trūko.“

Garsios ovacijos po dainos „Let U Go“ skambėjo šešiolikmetei atlikėjai Paulai. Pagyrų jaunai dainininkei negailėjo ir komisija.

„Man Paulos pasirodymas labai patiko. Man patiko, kad tai yra šiuolaikiška, modernu, energinga. Gerai valdot balsą, kūną, nėra, prie ko prikibti. Paula, noriu palinkėti vieno. Šiandien yra be penkių minučių finalas, ir tikėjausi, kad iš savo kišenės ištrauksite kažką naujo, netikėto, ir mums visiems nukris žabtai, bet to nebuvo. Tad linkiu jums palypėti dar vienu laipteliu aukščiau. Jums – 16, ir jūs galite būti drąsi“, – patarimų negailėjo režisierė D. Ibelhauptaitė.

Jai antrino ir P. Meškėla, sakydamas, kad pasirodymas buvo labai smagus, bet norėjosi kažko netikėto.

Jauną atlikėją keitė scenos vilkė Aistė Pilvelytė su latvių kūrybos daina „I`m Like A Wolf“.

„Jau keletą kartų esu sakęs, ką galvoju apie šį pasirodymą. Pastebėjau pokyčių filmavimo planuose, aprangoje. Bet daina yra viena geriausių šių metų atrankoje. Tačiau šiuo metu jaučiuosi lyg apšildantis atlikėjas kokiame nors koncerte. Jis gal ir neblogas, bet visi laukia pagrindinės grupės. Todėl privalau žodį atiduoti Daliai Ibelhauptaitei“, – humoro nestokojo R. Zilnys.

Pati režisierė šiemet atlikėjos pasirodymą vertino kur kas geriau, tačiau turėjo ir patarimų. „Mums greitai duos po ordiną už tai, kad visus metus išlaikėme dėmesį. Nuoširdžiai specialiai šios dainos neklausiau iš anksto, ir tai, ką dabar pasakysiu, yra mano pirmasis įspūdis. Jūs išėjote, nepradėjote dainuoti, ir man neparastai patiko jūsų įvaizdis su visais piešiniais. Man atrodo, kad šita daina yra labai stipri. Ji yra ne mano stiliaus daina, bet turiu pripažinti, kad tikrai gera. Ji galbūt yra viena tų, kurios grumiasi tokiuose konkursuose.

Bet noriu duoti vieną patarimą: jūsų pasirodyme yra labai daug vaidybos elementų, veido išraiškų, bet jums šito nereikia. Viskas užsidramatizuoja ir nesusiriša su tuo, kas yra viduje, dainos nerve. Galvoju apie jūsų pervaidintas išraiškas, o ne vidų. Jums jų nereikia, manau, be jų jausitės laisviau. Jūs vaidinate, o man norisi, kad jūs – būtumėte“, – kalbėjo D. Ibelhauptaitė.

Dainos „Love Shadow“ aranžuotę gerokai pakoregavo ir Kotryna Juodzevičiūtė, po kurios pasirodymo komisija ėmė žarstyti komplimentus.

„Kotryna šį vakarą atrakino tą dainą taip, kaip reikėjo, ir man vietomis per nugarą lakstė šiurpai. Choreografija smarkiai pakeista, pakeista ir vokalinė linija. Kotryna išlindo iš susikaustymo ir parodė šią dainą iš geriausios pusės“, – tikino R. Zilnys.

Jaunos atlikėjos pasirodymu džiaugėsi ir P. Meškėla: „Mane džiugina, kad esi jauna, o viduje – tiek jėgos ir stiprumo balse. Sutinku su Ramūnu, kad šiandien buvo taip paduota, kad net krūtinę spaudė. Dainuok!“

Prie ko prikibti neturėjo ir D. Ibelhauptaitė: „Šiandien tą dainą išsprogdinai. Ją atvėrei dėl to, kad buvai absoliučiai tikra, buvai tu, kokia esi, tūkstančiu procentų. Tai buvo geriausias pasirodymas šiandien.“

„Fusedmarc“ dar kartą atliko dainą „Rain Of Revolution“, o pasirodymo pabaigoje iš atlikėjos kišenės pabiro blizgučiai. Šis sceninis efektas, kitaip, nei pati daina ir atlikėjos pademonstruotos vokalinės galimybės, didesnio komisijos narių susižavėjimo nepelnė.

„Esu šios dainos ir atlikėjos gerbėja. Gal kažkam trūksta vokalo subtilybių, bet man patinka jūsų balsas ir kiekviena keistenybė jame. Labai įdomi plastika, negludinkite jos, ji – originali. Esate kitokia ir unikali. Tikiuosi, kad Lietuva jus irgi palaikys“, – vylėsi D. Ibelhauptaitė.

R. Zilnys gyrė sprendimą pasikviesti vaikiną į pritariančiuosius vokalistus: „Man labai patiko, kaip šiandien nuskambėjo priedainis. Tik, mano nuomone, pabaigoje blizgučių iš kišenės nereikėjo traukti. Visa kita – tobula.“

D. Užkuraičio manymu, „Rain Of Revolution“ – viena stipriausių dainų šių metų „Eurovizijos“ atrankoje. „Nežinau, ar mus suprastų Kijeve, bet kuriuo atveju, su juo nebūtų gėda. Energija, kurią jūs pateikėte, yra gera. Tiesa, matau galimybių dar patobulinti dainą efektais“, – pasirodymą komentavo ilgametis „Eurovizijos“ balsas.

Savo kūrybos daina „Feel Myself Free“ komisiją dar kartą pakerėti bandė Gabrielius Vagelis. Šįkart trumpesniais plaukais į sceną žengęs atlikėjas sulaukė komisijos klausimų dėl pakitusios šukuosenos.

„Gabrielius šiame etape yra vienas iš dviejų vyrų, ir vienintelis dainuojantis romantišką baladę. Suprantu jo kozirius. Daina – graži, balsas – gražus, bet kaskart prisimenu Eveliną Sašenko ir Jeronimą Milių, kurių pasirodymai mums labai patiko, bet konkurse nesublizgėjo. Tad reikia galvoti, ar ši daina yra pakankamai ryški“, – kalbėjo R. Zilnys. Jis taip pat pasiteiravo G. Vagelio, ar šukuoseną šis pakeitė dėl „Eurovizijos“. Atlikėjas į klausimą atsakė teigiamai: „Norėjau jus nustebinti“

Muzikos apžvalgininkui pritarė ir P. Meškėla: „Gabrielius gali būti ramus, kad mergaitės cypia žiūrėdamos į ekraną. Bet man truputėlį užkliuvo stovintys už nugaros. Kadangi esate komanda, norėjosi, kad pritariantieji vokalistai būtų su tavimi. Jie buvo šalia tavęs, bet ne su tavimi, ir tai mane supykdė.“

Atlikėjo nuoširdumas sužavėjo D. Ibelhauptaitę: „Gabrielius yra labai nuoširdus ir tikras, niekuo neapsimeta. Jo atlikime nėra jokių papildomų judesių, viskas sukoncentruota į dainos esmę. Man Gabrielius patinka dėl to, kad jis reprezentuoja naują kartą, ir jis drąsiai žengia ne tik į „Euroviziją“, bet ir į Lietuvos sceną. Aš šiandien – už naują kartą.“

Greta Zazza savo konkursinę dainą „Like I Love You“ atliko apsupta šokėjų. Šį sprendimą vieni komisijos nariai gyrė, kiti – peikė.

„Pirmą kartą mačiau Gretą Zazza, ir man buvo labai įdomu. Viskas atrodė gerai, bet manęs neapleido jausmas, kad šią dainą „padarė“ šie vaikinai. Jei aš žiūriu į vaikinus, o ne į Gretą, vadinasi, kažkas ne taip. Greta, nebuvai pasirodymo širdimi, ir vaikinai neatrodė lyg tavo priedas, nors taip turėtų būti“, – įsitikinusi režisierė.

Su ja nesutiko R. Zilnys: „Greta gerai žiūrisi ekrane, ir šokėjai – labai geri. Jei Madonna pamatytų šį pasirodymą, ji tikrai norėtų šių šokėjų, tad saugokite juos. Daina – tikrai gera, bet man atrodo, kad vietomis jums pritrūksta balso.“

D. Užkuraitis įžvelgė šiokį tokį atlikėjos nepasitikėjimą savo jėgomis. „Kalbėjome daug apie jaunąją kartą, man šiek tiek pritrūko įžūlumo gerąja prasme. Manau, pati esate išsigandusi, kaip aukštai pakilo, ir būtent iš jūsų man pritrūko energijos“, – savo nuomonę išsakė muzikologas.

GALERIJA

  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
  • „Eurovizijos“ pusfinalyje – „Fusedmarc“ proveržis ir A. Giržado intriga
K.Kavolėlio/BFL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Juozas

sako girža-das yra didelis su-binių mylė-tojas

Rimas

Saviveiklininku cirkas arba bebalsiu paradas! .....Ir taip jau beveik tris desimtmecius.

Meta

Geriau jau sutartines,nei sis varganas noras buti originaliais, o is tikruju tik nevykes vaikymasis, kas dabar "madinga". Neturejome ir neturime lengvojo zanro pojucio, o kopijuoti mokame... Vis tik sostas atrode estetiskiau nei si rusiska revoliucija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS