„Factum“ atstovas: pagerinti du Lietuvos rekordai | kl.lt

"FACTUM" ATSTOVAS: PAGERINTI DU LIETUVOS REKORDAI

  • 0

„Tai oficialu – turime du naujus Lietuvos rekordus“ – plačiai šypsodamasis tikino Lietuvos rekordų agentūros „Factum“ atstovas Jonas Kriščiūnas.

Ketvirtadienį, kovo 26-ąją sostinėje paaiškėjo pasauliniame popierinių lėktuvėlių čempionate „Red Bull Paper Wings“ Lietuvai atstovausianti pilotų trijulė. Po atrankų Klaipėdoje ir Kaune, finalo metu Vilniuje buvo pagerinti net du Lietuvos rekordai popierinių lėktuvėlių laidymo srityje.

Visos Lietuvos studentai ir jiems „prijaučiantys“ entuziastai varžėsi trijose rungtyse – didžiausio lėktuvėliu pasiekto nuotolio, ilgiausio laiko ore ir figūrinio skraidymo.

Net 31,5 metro lėktuvėlį nuskraidino ir Lietuvos rekordą pagerino bei jau trečią kartą „Red Bull Paper Wings“ Lietuvai atstovaus kaunietis Artūras Bauža. Antrąkart į pasaulio finalą vyks ir klaipėdietis Timotiejus Jurevičius – jis savo lankstinį ore išlaikė 8,6 sekundės. Abu jaunuoliai sumušė rekordus, kuriuos patys ir nustatė 2012-aisiais vykusiame „Red Bull Paper Wings“ čempionate.

Visgi daugiausiai aplodismentų ketvirtadienį Vilniaus Universitete vykusiame Lietuvos finale sulaukė akrobatinio pilotavimo rungtis. Roberta Burgan ir Justinas Norkus savo figūrinio skraidymo sugebėjimus demonstravo svingo ritmu ir abu surinko po 27 balus. Jaunuolis kelialapį į pasaulio finalą perleido Robertai paslapčiomis šypsodamasis: „Mes esame pora, todėl vienu ar kitu atveju skrisiu ją palaikyti“. Pora pasaulio finale ruošiasi surengti bendrą pasirodymą.

Didžiausių pasaulyje popierinių lėktuvėlių varžybų finalas gegužės 8-9 dienomis vyks Austrijoje, Zalcburgo mieste.

„Red Bull Paper Wings“ Lietuvos finalo dalyviai

Didžiausias nuotolis:

Tomas Ivanauskas – 29,1 m
Justas Vitkauskas – 15 m
Artūras Bauža – 31,5 m (Lietuvos rekordas)

Ilgiausias laikas ore:

Arvydas Čiukšys -  7,4 s
Timotiejus Jurevičius – 8,6 s (Lietuvos rekordas)
Laurynas Visockis – 8,1 s

Figūrinis skraidymas:

Donatas Sireikis – 25 taškai
Justinas Norkus – 25 taškai
Roberta Burgan – 27 taškai

GALERIJA

  • „Factum“ atstovas: pagerinti du Lietuvos rekordai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS